Ovo je ubedljivo najtvrdoglaviji znak u horoskopu, kada nešto naumi, nema nazad

Snažan i pouzdan, senzualan, ljubitelj svega što je lepo, vrlo često je okružen materijalnim zadovoljstvima.

Četvrtak, 08.10.2015.

09:24

Izvor: novosti.rs

Default images
Thinkstock

Podeli:

Bik.

Mašta o skrivenoj kući u prirodi, dobroj hrani i komforu. Dodir mu je veoma važan i u poslu i u ljubavi. Stabilan i konzervativan, ovo je jedan od najpouzdanijim znakova Zodijaka. Tvrdoglavost je osobina koja ga tera da stvari istera do kraja. Veoma je kreativan, uživa da stvara sopstvenim rukama. Ima veliku potrebu za sigurnošću, zaštitnik je kuće i porodice. Odličan je u stvaranju novca i voli da zaradi zahvaljujući svojim idejema i planovima, štedi i ulaže novac.

Vrlo je tvrdoglav, mada se ta osobina može tumačiti i kao potpuna posvećenost zadatku. Jednom kada donese odluku, retko skreće sa zacrtanog puta, bilo da je u pitanju ljubavna veza ili posao. Radi dok ne završi posao kako treba.

Bika vodi Venera, planeta ljubavi, privlačnosti, lepote i kreativnosti. Odličan je kuvar, zabavljač i umetnik. Odan, ponekad i previše, ne voli iznenadne promene koje će mu pokvariti život koji je sebi brižljivo osmislio.

Jedan od znakova na koji najviše možete računati. Iako je konzervativan i zaljubljen u novac i bogatstvo, ima sposobnost da unese glas razuma u bilo koju haotičnu i nezdravu situaciju.

Muškarac Bik

Njegov pogled je prodoran, a izgled muževan, pravi je džentlmen, ili barem uspeva da ostavi takav utisak. Uglavnom je lepo vaspitan, drži do manira, sentimetalan je i senzualan, osećajan, nostalgičan, trpeljiv ali i posesivan, često s razlogom nezadovoljan. Ponekada je svađalica, može da bude i materijalista, previše uporan, oprezan, ali kada treba, ume da bude vrlo odlučan. Mane mu se praštaju, jer je neodoljiv. On je poeta u duši, a ipak krajnje praktičan, i to je ono što se ženama dopada. Ume da se postavi tako da bude gazda u kući, mada to radi diskretno, sa dosta humora na svoj račun. Ljubomoran je, hedonista, često neveran, romantičan, vredan samo kada je motivisan, pomalo spor i često svojeglav.

Žena Bik

Stvorena je za ljubav i za partnera će učiniti sve. Veoma je ženstvena, odlučna, tačno zna šta hoće i ne gubi dragoceno vreme na nepotrebne sitnice. Voli da joj laskaju i da joj se udvaraju, uživa kad joj muškarci poklanjaju lepe i skupe poklone.

Odlična je domaćica i mnogi patrijahalno vaspitani muškarci, biraju nju za ženu. Voli svoj dom, svoju oazu mira i učiniće sve da ulepša život sebi i svom partneru.

Njeno glavno oružje u zavođenju je ženstvenost, ljubavna igra kojoj ne može da odoli nijedan muškarac. Vrsna je ljubavnica ali često se i poigrava sa muškarcima. Međutim, kada se zaljubi, gubi kontrolu. Ipak, strahuje od prevare, povremeno je nagriza ljubomora, a tu se krije opasnost koja može da dovede i do raskida. Kada otkrije prevaru, krije bol i tugu i nikome se ne poverava. Nevernost nikada neće oprostiti, a ljubav će potražiti s nekim drugim.

Ljubav i seks

Strpljiv i vrlo senzualan, za njega je najvažniji dodir. Za partnere često bira osobe iz istog društvenog okruženja koji im odgovaraju intelektualno i koji slede njihovu želju za što lagodnijim životom. Onaklonost pokazuje kroz poklone i materijalne stvari.

Prijatelji i porodica

Drži do porodičnih vrednosti. Inteligentan, poseduje smisao za humor, zbog čega mnogi vole da se druže s njim. Kada stekne prijatelja od poverenja, to može da bude za ceo život. Izuzetno lojalan i uvek spreman da pruži ruku prijateljstva, a mnoga prijateljstva započinje još u detinjstvu. Obećanja i date reči izuzetno ozbiljno shvata. Obožava decu i izuzetno ceni vreme provedeno sa porodicom, uvek je prvi na porodičnim događajima i okupljanjima. Uživa u zabavama u svojoj kući i voli da u svojoj kući ugosti prijatelje i rođacke.

Karijera i novac

Bik voli novac i ne ustručava se da naporno radi kako bi ga zaradio. Na poslu je pouzdan, strpljiv i temeljan. Kada se fokusira na neki projekat čvrsto ga se drža, koliko god komplikovan bio ili koliko god dugo trajao. Iako voli da bude okružen materijalnim dobrima, dobrom hranom i luksuzom, posao mu je veoma važan. Odlično upravlja novcem. Sve račune plaća na vreme, ali uspeva i da nešto uštedi. Retko se dešava da probije budžet. Zanimanja koja mu odgovaraju su poljoprivreda, bankarstvo, medicina, obrazovanje i građevinastvo.

Negativne osobine

Ponekad je suviše tvrdoglav i ne sluša tuđe mišljenje, posebno ako veruje da je u pravu. Ne podnosi da mu neko govori šta da radi. Ne podnosi da mu neko kaže da nije u pravu, čak i kada jeste tako. Ponekad je nepoverljiv, veoma sumnjičav, čak i prema vrlo bliskim osobama. Plaši se da ga ne prevare, a još više da ga neko ne zauzda. Jako teško prašta, a još teže zaboravlja. Ljubav prema materijalnom od njega može da napravi zlobnu osobu i škrticom.

Zdravlje

Vrat i grlo su mu osetljivi, pa bi morao da povede više računa o njima. Ne bi trebalo da blokira energiju u ovim delovima tela i prouzrokuje zdravstvene probleme.

SLAVNE ŽENE ROĐENE U OVOM ZNAKU:

Elizabeta Druga, Djuk Elington, Ela Ficdžerald, Penelope Kruz, Barbara Strejsend, Širli Templ, Šarlota Bronte, Širli Mek Lejn, Kraljica Julijana, Golda Meir, Odri Hepbern, Dafne de Morije, Penelope Kruz, Olja Ivanjicki.

SLAVNI MUŠKARCI ROĐENI U OVOM ZNAKU:

Bing Krozbi, Šekspir, Onore de Balzak, Salvador Dali, Moša Dajan, Henri Fonda, Hirohito, Marks, Bertran Rasel, Rasel Krou, Hari Truman, Orson Vels, Kurt Rasel, Jehudi Menjuhin, Inglbert Hamperding, El Kordobes, Rudolf Valentino, Fred Aster, Papa Jovan Pavle Drugi, Džejms Stjuart, Goran Paskaljević, Pavle Komnenović, Zoran Radmilović, Vlado Kalember.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.