Mesečni horoskop za jul: Koga čeka komplikovan, a koga najlepši mesec u životu?

Pogledajte šta su vam zvezde zapisale za jul...

Petak, 01.07.2016.

09:10

Izvor: B92

Mesečni horoskop za jul: Koga čeka komplikovan, a koga najlepši mesec u životu?
foto: Thinkstock

Podeli:

Možda ovo nije varljivo leto 68-e, ali je zato promenljivo leto 2016-e. Iz dana u dan nam se dešavaju zanimljive stvari, toliko zanimljive da prosto žudimo za time da nam se ne dešava ama baš ništa – ali u onoj varijanti da budemo mirni, spokojni, da uživamo i rasteretimo se. Možda ovaj jul baš i jeste pravi mesec za tako nešto?

Hajmo lepo stavku po stavku, pa da vidimo šta su to planete pripremile za nas..

Prvo jedna dobra vest – Mars ide direktnim hodom. Uraaaa! Tokom celog meseca će boraviti u svom sedištu i znaku Škorpije, ali pošto sada ide putem kojim je već dva puta prošao (prvo kao direktan, onda kao retrogradan), sada nam s jedne strane daje mogućnosti da privedemo kraju ono što smo započeli mesecima unazad, a s druge strane – potrudiće se da to sređivanje ne ide lagano...

Saturn, Neptun i Pluton koji su retrogradni, tokom ovog perioda neće promeniti smer. U principu, još toga moramo da obavimo, da nešto suštinski promenimo što smo propustili (retrogradni Pluton), da razvejemo neke nedoumice i sumnje (retrogradni Neptun) i da se vratimo svojim korenima, da obnovimo temelje i učvrstimo ih (retrogradni Saturn). Na samom kraju meseca Uran kreće retrogradnim hodom, ali ćemo njega više obraditi u avgustu, kada i bude aktuelan.

Stelijum planeta – Sunce, Venera i Merkur u znaku Raka, a početkom meseca i mlad Mesec u ovom znaku, govore da ćemo podršku i potporu imati u članovima porodice, ali i u emocijama. Prosto rečeno – ljudi koje volimo će biti naše utočište, naš izvor sa kojeg se napajamo energijom. Odatle ćemo crpiti snagu, koja će nam biti potrebna.

Na samom početku jula Mesec u znaku Bika na fiksnoj zvezdi Algol u opoziciji sa Marsom govori o problemima u finansijskom segmentu, i teškoćama da uskladimo prilive sa troškovima i kreditima. Pa to smo već i sami znali, jel da?

Prva planeta koja menja znak je Venera, jer 13-og jula ulazi u znak Lava. Snažno deluje planeta ljubavi ovde – pred nama su neki divni momenti, provod, zabava, izlasci, divne letnje avanture – vreme da se opustimo, provedemo!

Odmah dan kasnije, 14-og jula Merkur takođe prelazi u znak Lava, a 22-og i Sunce. Energija će se u potpunosti promeniti, postaćemo samopouzdaniji, svesniji, probudiće se potreba da budemo u centru pažnje, da budemo viđeni, zapaženi.

Jupiter je i dalje u znaku Device, ali dosta brzo ide, i sa njim će gomilu dobrih aspekata napraviti i Venera i Sunce i Merkur. Da ne pričam o tome da se i sve više udaljava iz kvadrata sa Saturnom i opozicije sa Neptunom, pa će nam ta svakodnevica naša postati nešto podnošljivija nego inače.

Kvadrat Saturn – Neptun i dalje će donositi pometnju, nesigurnost, povremeno osećaj da se „gubimo“ u dešavanjima i da ne možemo jasno da vidimo da li je put kojim smo krenuli onaj pravi....i gde će nas odvesti..., ali su ipak druge pozicije planeta dosta jake da delimično izbrišu i potisnu ovaj uticaj.

Dakle – jul je komplikovan, ali ne u onoj meri kao ono vreme koje je iza nas. Biće dovoljno lepih dana da nam daju snagu i energiju, da nas oraspolože i obraduju.

Detaljnije o tome šta su zvezde zapisale za vaš znak pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare