Mesečni horoskop za oktobar: Koga očekuju preokreti, važne odluke i velike turbulencije?

Jeste li dobro, zdravo? Kako ste izdržali ona tumbanja na nebu tokom septembra? Pregurasmo mi preko glave i pomračenja i retrogradnost dragog nam Merkura koji nam je iz sve snage začinio život kojekakvim komplikovanim situacijama.

Subota, 01.10.2016.

15:32

Izvor: B92

Mesečni horoskop za oktobar: Koga očekuju preokreti, važne odluke i velike turbulencije?
foto: Thinkstock

Podeli:

A sada stigosmo i do oktobra, koji onako, bar na prvi pogled obećava da nećemo proći loše....sad još da vidimo da li ta obećanja i ispunjava...

U ovaj mesec ulazimo sa Merkurom koji je još uvek u senci u znaku Device, to jest – nije se vratio na poziciju sa koje je krenuo unazad, sa Jupiterom, Mesecom i Suncem u znaku Vage, Venerom u Škorpiji, Saturnom u Strelcu, Marsom i plutonom u Jarcu, Neptunom koji je još uvek retrogradan u Ribama i Uranom koji je takođe retrogradan u znaku Ovna.

Prvi dan oktobra i novi početak – Mlad Mesec u znaku Vage, znaku koji vlada odnosima i partnerstvima, poslovnim i emotivnim i njegov dispozitor koji je u znaku Škorpije. U prevodu – otvaramo novi ciklus u navedenim segmentima koji će doneti promene, i te promene će biti suštinske i duboke.

7-og oktobra Merkur izlazi iz svoje senke i ulazi u znak Vage. Naglašena komunikacija, dogovori, pregovori, počeci značajnih saradničkih odnosa a u emotivnim vezama – vreme da se na neki lepši i lakši način razgovara....

Od drugog dela oktobra Jupiter počinje lagano da ulazi u sekstil sa Saturnom, koji se u isto vreme sve više odvaja od kvadrata sa Neptunom (e taj nam je kvadrat napravio pometnju u duuuugom prethodnom periodu). Istine počinju da se otkrivaju u većoj meri, zavesa od magle se diže ispred nas i neki bitni planovi i bitna partnerstva sve jače dobijaju svoje obrise.

16-og oktobra imamo pun Mesec u znaku Ovna i u konjukciji sa retrogradnim Uranom. Na tapetu će opet biti preokreti, iznenadne šanse, turbulencije koje će zahvatiti emotivne i poslovne odnose, ali ovoga puta u varijanti da smo mi ti koji presecamo, donosimo odluke i okrećemo naš život u drugačijem pravcu od dosadašnjeg.

18-og oktobra Venera prelazi u znak Strelca. Ljubavi u daljinama, inostranstvu, na putovanju postaće aktuelne. Takođe, pojačaće se sve ono što u materijalnom smislu dobijamo od stranaca i dogovora sa njima. Veneru ovde čekaju kvadrat sa Neptunom i konjukcija sa Saturnom, pa neka se neki od vas spreme na fatalna i neverovatna zaljubljivanja koja će imati (na žalost) karmičku konotaciju....

23-eg oktobra Sunce prelazi u znak Škorpije, a odmah 24-og ga sledi i Merkur. Škorpija kao znak promena, kriza, tuđeg novca, ovako naglašena će produbiti suštinsku želju u nama da napravimo drastične zaokrete u onim segmentima života koji su već izvesno vreme pod pritiskom ili gde smo ulagali veliku količinu svoje energije.

I to mu dođe to....na prvi pogled – mesec bez nekih velikih i značajnih dešavanja, zar ne? No, nemojte se zavaravati, ova površinska mirnoća ume i da prevari....U suštini, mesec oktobar je prvi mesec koji će zaista doneti naznake onoga što želimo, koji će odjednom u varijanti „iz mesta do sto na sat“ napraviti neke preseke, doneti promene ili lično nama dati potrebnu snagu da napravimo neke značajne korake. Zato, sada sa punim pravom mogu da kažem – uživajte u ovom lepom jesenjem mesecu! Srećno!

Detaljnije o tome šta vaš znak očekuje u oktobru pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare