Veliki mesečni horoskop: Evo šta vas očekuje u decembru

Pogledajte šta vam zvezde predviđaju za decembar.

Četvrtak, 01.12.2016.

16:00

Izvor: superžena.b92.net

Veliki mesečni horoskop: Evo šta vas očekuje u decembru
foto: Thinkstock

Podeli:

Dogurasmo i do poslednjeg meseca ove „da Bog da se više nikada ne povratila“ godine. Pretpostavljam da vi, kao i ja, jedva čekate da joj vidite leđa i da se svi, onako svojski nadamo, da će naredna biti mnogo blaža i milostivija prema nama.

A početkom decemba naglašen nam je znak Strelca – tu je Sunce, Saturn (standardno sve do pred kraj naredne godine), Mesec koji je u fazi rasta i Merkur. Pluton i Venera su u Jarcu, Mars u znaku Vodolije, Neptun u Ribama, Uran u Ovnu i Jupiter u znaku Vage. Dve planete će tokom ovog meseca promeniti svoje kretanje – Merkur već 2-og ulazi u svoju senku da bi od 19-og krenuo retrogradno sa 15,08 Jarca, a Uran 30-og kreće direktnim hodom. Praktično, u novu 2017-u ući ćemo samo sa jednom retrogradnom planetom, i to Merkurom.....pa gde da sve bude savršeno, taman posla!

Prva planeta koja menja znak je Merkur koji 3-eg ulazi u znak Jarca u kojem će, zbog svog retrogradnog hoda, boraviti sve do kraja prve nedelje februara 2017-e. Slede nam ozbiljni razgovori, razmišljanje u fazonu „bolje vrabac u ruci nego golub na grani“, stoji nam mogućnost i da ponovo pokrenemo neke poslovne priče koje su u zastoju ili u kojima smo funkcionisali ranije. Pošto je komunikacija sa ovim aspektom uvek problem, kao i papiri, dogovori – računajte da ćete možda morati da ponavljate neke stvari, da ih radite ispočetka....a trudite se da odnos sa onima koji su vam poslovno, ali i emotivno bitni, funkcioniše bez većih zastoja. Ne tvrdoglavite se, jer se sada lako može otići i na ovu stranu....

7-og decembra Venera ulazi u znak Vodolije. Praviće društvo Marsu koji se već nalazi u tom znaku sve do 20-og decembra, kada on prelazi u znak Ribe. Obzirom da će se prelazak Marsa odigrati istog dana kada i početak retrogradnosti kod Merkura – obratite pažnju na svoje emotivne, poslovne, porodične, prijateljske relacije, jer može doći do povlačenja u tišinu osobe koja vam je vrlo bitna. Može se javiti nerazumevanje, zastoj jer se vi i druga strana nećete razumeti i funkcionisaćete na potpuno drugačiji način. Venera u Vodoliji, generalno – doneće potrebu da se opustite, da više uživate u flertu, neobaveznim kontaktima, prijateljstvima, lakim i lepršavim pričama.

14-og decembra imamo pun Mesec u znaku Blizanaca. Tih dana merite svoje reči, jer može doći do problema u komunikaciji koji će nastati zbog izbrzanosti, ishitrenosti. Dobar je momenat da se naprave neki ozbiljni dogovori, ali samo ako ste spremni da igrate na varijantu razumevanja i kompromisa. Neki od vas će u tom periodu otkriti istine koje su dugo čuvane od njih, ali i pronaći rešenja za situacije koje ih već izvesno vreme muče.

21-og decembra Sunce prelazi u znak Jarca. Zvanično, dragi moji, ulazimo u zimu.....Takođe, pošto smo blizu kraja godine, vreme je za svođenje računa, za rezimiranje – šta smo postigli, šta smo uspeli, na čemu je još potrebno da radimo....

Ovu godinu zatvaramo sa mladim Mesecom u znaku Jarca 29-og i direktnim kretanjem Urana 30-og decembra. Momenat je dušu dao za nov početak.....kao što je nov početak za nas nova godina u koju ulazimo....

I da rezimiramo na kratko – kao što ste sami primetili, osnova i suština decembra meseca je KOMUNIKACIJA. Što budete korektniji prema drugima, spremniji da balansirate, tolerantniji i otvoreniji – bolje ćete proći....Lako je zaćutati, povući se, otići na drugu stranu, prekinuti. Teško je istrajati u nečemu, čak i onda kada stvari ne funkcionišu najbolje. Teško je reći izvini. Teško je priznati svoju grešku.

Neka vas mir i sreća prati tokom decembra....pa da svi onda zajedno zakoračimo u novu 2017-u, godinu novog početka....godinu koja obećava...Srećno!

Detaljnije o tome šta su vam zvezde zapisale za decembar pogledajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare