Teško mu je odoleti, a još teže zadržati: Ljubav sa ovim znakom je poput igranja s vatrom!

Očaravajuće ga je gledati i toplina vas toliko privlači da želite da priđete jako blizu, ali ako niste pažljivi u koracima, možete se žestoko opeći.

Subota, 20.05.2017.

12:53

Izvor: atma.hr

Teško mu je odoleti, a još teže zadržati: Ljubav sa ovim znakom je poput igranja s vatrom!
Foto: Thinkstock

Podeli:

On nas drži u pripravnosti i povećava našu izdržljivost. To je znak stalne kontradikcije, besa i strasti!

On je – Ovan!

Ovan je pod vladavinom elementa vatre i planete Marsa i njihova priroda je strastvena, dominantna, a ponekad čak i zapovednička. Oni su uvek spremni za bitku, bilo da se radi o prijateljskom takmičenju u sportu, ostvarenju željene promocije ili želji njegovog srca.

Oni ne beže od izazova. U stvari, Ovan žudi za izazovima. Ukoliko mu je nešto teško da dostigne, to samo povećava njegovo interesovanje. Recite im “ne” i to je kao da dodajete ulje na vatru; ništa ga neće sprečiti u nameri da vas osvoji.

Problem je u tome što se brzo zaljubi i još brže odljubi. Oni će juriti za vama do kraja sveta, ali nakon što pokažete svoje interesovanje u istoj meri, počinju se ponašati slično kao dete u prodavnici slatkiša: zanima ga sve i jednostavno se ne može odlučiti za samo jedan komad.

Više nego bilo koji drugi znak, Ovan više pada na potencijal koji vidi u osobi, a ne na stvarnu osobu. Ako se dogodi da se Ovan zaljubi u vas i uspete da zadržite njegovo interesovanje, njegova ljubav je zaista bez premca i neobuzdana. Nije ga lako zadržati, to je kao da pokušavate prikovati oblak.

Poput dobrog vina, većina Ovnova imaju bolje odnose u zrelijoj dobi. To znači da iz mladosti često imaju veliku evidenciju davanja i primanja slomljenih srca.
Iako mnogi vole ukazati na neke sebične sklonosti Ovna, oni takođe imaju veliku toplinu. Oni imaju neverovatno toplo srce i imaju tendenciju da vide najbolje u drugima, čak i kada svi dokazi govore suprotno.

Kada se zaljube u nekoga i njihov partner uspe da zadrži stvari svežima i dovoljno zanimljivima, oni su žestoko odani partneri.

Kao i kod većine stvari u životu, postoji i tamna strana Ovna. To je posebno istinito kada je u pitanju njihovo ponašanje u ljubavi i odnosima. Ako tamna strana vodi svoj šou, postoji veliki potencijal za ljutnju pa čak i zlostavljanja. Oni će želeti da dominiraju, jer je njihova tamna priroda takođr vrlo kontrolorska.

Oni mogu pokušati da upravljaju svakim aspektom voljene osobe i pobesne kad ona ne želi da ssrađuje ili da se drži njegovog plana. Oni će imati vrlo malo kontrole nad svojim emocijama i imaju tendenciju za sobom da ostavljaju slomljena srca i potpunu destrukciju.

Tamna priroda Ovna može od odanosti napraviti veoma fluidnu definiciju. Oni mogu biti skloni prevarama, ali zbog njihovog povratka popraćenog lepim gestocima, i dalje će biti u mogućnosti da osvoje partnera.

Ovan i seksualnost

Njima je potreban fizički dodir, ali nisu skloni čednim igrama. Morate biti hrabri ukoliko želite da ga zainteresujete

On se baca odmah na stvar i želi da mu se predate u potpunosti. On se želi izgubiti u vama i dovesti vas do toga da se i vi izgubite u njemu. Njegova strast može biti toliko intenzivna da vas može uplašiti.

Kada dominira njegova tamna strana, Ovan se ponaša kao dete koje plače usred noći za mlekom i budi svoje vrlo umorne roditelje. To nije svesni sebični plan, već inherentna potreba koja je glavni prioritet.

Oni žele ono što žele, kada to žele i uglavnom nemaju previše obzira prema onome ko se nađe na putu prema ostvarenju te želje.

Dinamična energija Ovna vapi za pažnjom. Teško mu je odoleti. On je privlačan, zabavan i voli dobar provod. On je zaista zainteresovan za vas i postavlja pitanja koja se niko drugi ne usudi pitati.

On je jedan od retkih znakova koji vas istovremeno može privući jako blizu, a da istovremeno molite za oslobođenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.