Fitnes i dijeta

Uspela je da smrša čak 70 kilograma: Pogledala sam se u ogledalo i zamrzela ono što vidim

Godinama se prejedala u tajnosti, ali to nije shvatala sve vreme.

Nedelja, 25.09.2016.

20:00

Izvor: zadovoljna.hr

Default images

Podeli:

Australijanka Kejsi Gemel, 37-godišnja majka troje dece, osvestila je potrebu za gubitkom kilograma nakon rođendanske zabave svog sina Ksavijera.

Mališan je želeo da njegovi roditelji za tu priliku postanu Betman i Betgrl. Kejsi, koja tada još nije ni znala da je njena težina dostigla 159 kilograma, na internetu je naručila kostim veličine 5XL i šokirala se kada nije mogla da ga navuče.

"Uvek sam volela hranu i odgojena sam tako da pojedem sve što mi stave na tanjir. Međutim, moja deca nikada ne bi pojela svu večeru, pa bih ja nakon svog obroka pojela i njihove ostatke. Volim da se brinem o njima i previše sam ih razmazila po pitanju hrane. Jeli smo šta god smo poželeli i kad god smo poželeli, a često smo se počastili i dostavom brze hrane.

Znala sam da sam tokom godina dobila stomačić, ali nije mi bilo jasno da je situacija zapravo tako loša. Znala sam da se gojim, ali u mojoj glavi mame su morale da budu baš takve. Nisam vežbala i jela sam sve što mi je bilo dostupno. Kada sam prvi put videla fotografije s te rođendanske zabave pomislila sam da to nisam ja. Tada sam se izmerila i nisam mogla da verujem kada se kazaljka vage zaustavila na 159 kilograma. Nisam mogla da verujem da sam sebi to dopustila. Pogledala sam se u ogledalo i shvatila da mrzim tu osobu", opisala je Kejsi trenutak kada je shvatila da je vreme za ozbiljnu promenu.

Sledećeg dana počela je s vežbanjem: "Nisam imala vere u sebe. Na prvom trčanju zadihala sam se nakon 30 sekundi, ali malo po malo sam se poboljšavala."

Priznaje da nije vodila računa o kvalitetu svoje ishrane i zanemarivala je loše posledice brze hrane.

"Izašli bismo u restoran na porodičnu večeru, a ja bih nakon toga kupila i jedan hamburger koji bih jela u autu na putu do kuće. Često sam se pred suprugom pravila da bacam ostatke hrane, ali uvek sam ih pojela", ispričala je Kejsi koja je tek tada shvatila da se godinama prejedala u tajnosti.

Kada je ove loše navike eliminisala iz svoje svakodnevice, kilogrami su počeli da nestaju sami od sebe što ju je motivisalo na potpunu promenu prehrambenih i životnih navika. Izbacila je brzu hranu sa svog jelovnika i prebacila se na novi koji se sastojao od salata i nemasnog crvenog i belog mesa.

Za dve godine težinu je sa 159 kilograma spustila na 88 kilograma i ponosna je na svoje dostignuće. Mršavljenje je ostavilo tragove na njenom telu i nada se da će u budućnosti estetskom korekcijom ukloniti i višak kože, ali ne dopušta da je to deprimira i na plaži se ponosno skida u kupaći kostim.

"Izgubila sam više od 70 kilograma bez ičije pomoći. Kada me uhvati tuga zbog viška kože samo pogledam svoje stare fotografije i podsetim se koliko sam napredovala. Nije bilo lako transformisati telo i kada se pogledam u ogledalo, stvarno se osećam kao superheroj", zaključila je Kejsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.