Fitnes i dijeta

Promenila se? Da, ali nije smršala, zavolela je i prihvatila sebe

Četrnaestogodišnjoj Megan Džejn Krab dijagnostikovana je anoreksija. Danas, kao devojka od 23 godine, kaže da je put od 29 kilograma do punačke šarenokose devojke bio jeziv, ali su njena dostignuća mnogo veća od onoga što vidimo kao posmatrači. Megan kaže da je konačno dostigla apsolutnu slobodu svog uma.

Sreda, 01.02.2017.

14:46

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ona danas kao blogerka na sajtu “Bodyposipanda” piše da je pretrpela divovsku dvogodišnju borbu ne bi li preživela.

“Boravak u raznim institucijama, bolnicama, nebrojeno mnogo suza, slomljena srca i urušeni snovi svim članovima moje porodice. Jurila sam za nedostižnim, samo sam želela da budem tanka i vitka. Sve dok nisam spala na 29 kilograma. I tada sam brinula da ljudi misle da mi je stomak prevelik, a zapravo sam ležala prikovana za bolnički krevet”, napisala je ova devojka koja je postala promoter zdravih stilova života.

Megan je poznata po tome što kroz svoj rad koristi prave, ne obrađene slike svog tela, objavljuje ih putem svog sajta i društvenih mreža i deli savete o tome koliko je važno voleti i prihvatiti sebe.

Tako na svojoj poslednjoj fotografiji ona prikazuje sebe u razmaku od dve i po godine.

Na prvoj, s leve strane, ona je slikala sebe u toku borbe sa anoreksijom, a na slici sa desne strane je Megan uslikana ovih dana.

Ona piše:

“Najočiglednije što primećujete da sam postigla je da sam se ugojila. Ali, postigla sam mnogo više. Dostigla sam svoju mentalnu slobodu. Zavolela sam sebe. Iako ceo svet propagira mišljenje da ako ste tanki bićete srećni, ja sam dokaz da to nije tačno ”.

Ova slika i njen komentar za jedan dan dostigli su 75.000 lajkova i 3.600 komenatara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.