Fitnes i dijeta

Možda i niste zapravo gladni, a ovo je najbolji način da to proverite

Postoji razlika između iskrene potrebe za hranom i one emocionalne. Razlika je u tome što emocionalna glad dolazi odjednom, a prirodna vremenom. Evo kako da najbolje razlikujete da li ste zaista gladni:

Petak, 24.03.2017.

13:19

Izvor: Super žena

Možda i niste zapravo gladni, a ovo je najbolji način da to proverite

Podeli:

Jedu vam se samo slatkiši?

Da, grickalice i slatkiši su omiljeni izbor kod „emotivnih prejedača“ jer dovode do brzog zadovoljstva. Kada ste stvarno gladni imate potrebu da jedete nešto kvalitetnije poput voća i povrća.

Niste ni svesni da ste pojeli kesicu čipsa?

Ne razmišljate previše pri odabiru namirnica, pa je za ljude koji se emotivno prejedaju karakterično da smažu kesicu čipsa kao od šale, a da u njoj nisu pošteno ni uživali.

Uvek može još?

Kada zaista imate potrebu da jedete, onda znate i kada vam je dosta. Kada imate potrebu da nahranite emocije vašim obrocima nema kraja, čak i onda kada se prejedete vi planirate sledeće jelo. To je dokaz da potreba dolazi iz glave, a ne iz stomaka. Baš zato recite STOP i „naredite“ glavi da joj više hrane nije potrebno.

Sramota vas je?

Da, kajanje i krivica su glavno odličje emotivnog prejedanja – upravo zato što do njega nije došlo iz potrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare