Fitnes i dijeta

Uspela je da smrša 109 kg i postala inspiracija drugima

Amerikanka Abi Luc je ceo život bila gojazna, a tokom druge trudnoće nabacila je 91 kilogram. To je bilo veliko upozorenje i znak da treba nešto da menja.

Sreda, 05.07.2017.

10:00

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

A post shared by Abby Lutz (@abbyl717) on

Kod većine ljudi, gojaznost se postepeno razvija, a sa ovim problemom se susrela i tridesetčetvorogodišnja Abi Luc, kojoj je zbog viška kilograma zdravlje postalo ugroženo.

U najgorem trenutku, njena kilaža je iznosila čak 193 kilograma, kada više nije mogla normalno da se kreće i obavlja svakodnevne aktivnosti. U tom trenutku Abi, inače majka dvoje dece, rešila je da uvede drastičnu promenu u svom životu, a najveću motivaciju predstavljali su mališani.

A post shared by Abby Lutz (@abbyl717) on

Ona priznaje da je najviše kilograma dodala tokom druge trudnoće, a da je zbog toga dete još u stomaku bio poljuljanog zdravlja. Na sreću, sve se dobro odvilo, a nakon porođaja, Abi je prvo otišla na operaciju kako bi joj postavili balon u želudac koji bi smanjio potrebu za hranom.

Pored toga, ona je bila prinuđena da pije i lekove za sniženje visokog pritiska, kao i terapiju za dijabetes, koji se takođe javio u jednom trenutku kao posledica gojaznosti.

A post shared by Abby Lutz (@abbyl717) on

S obzirom da je medicinska sestra po stuci viđala je pacijente koji su zbog ove bolesti ostajali bez udova, a zbog straha, dodatno je počela da uvodi promene u svoj život.

Pored isprobavanja raznih dijeta i menjanja prehrambenih navika, Abi se pridružila grupi za trčanje.

"To je bio odličan potez, jer nikada nisam bila sportski tip. Trčali bismo jedan minut, a zatim dva minuta hodali", rekla je Lucova.

A post shared by Abby Lutz (@abbyl717) on

Danas je iza nje pet godina trčanja i izgubljenih 109 kilograma. Osim zdravlja, Abi je posebno srećna zbog svog odličnog izgleda. Ona redovno objavljuje fotografije svoje transformacije na Instagramu kako bi inspirisala i druge ljude da uzmu stvar u svoje ruke i odluče se za promene. Abi priznaje da joj je sad život mnogo lepši i kvalitetniji, a da je trčanje rutina koja posebno prija njenom organizmu.

"Trčim kako bih se zabavila, ali i opustila. Ponekad ustajem i oko 3:30 ujutru, kako bih stigla da odradim svoj svakodnevni trening", napomenula je.

A post shared by Abby Lutz (@abbyl717) on

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare