Fitnes i dijeta

Ne morate da gladujete: Efikasna dijeta za svaki oblik tela

Oblik tela otkriće vam šta da jedete da biste izgubili suvišne kilograme i ostali zdravi.

Ponedeljak, 14.08.2017.

12:16

Izvor: B92

Ne morate da gladujete: Efikasna dijeta za svaki oblik tela
Foto: Thinkstock

Podeli:

Kockasta građa

Ovaj oblik tela karakterišu uski bokovi i nedefinisan struk. Iako su vaše šanse da ćete se udebljati manje, treba u ishranu da uključite namirnice sa zdravim masnoćama (avokado, badem, losos) kao i biljne proteine. Bez obzira na to koliko ste mršavi, važno je da se zdravo hranite, izbegavajte slatkiše i fast fud.

Jabuka

Kilogrami će vam se skupljati na stomaku, pa je idealno da jedete češće male obroke. Jedite šest puta na dan, ali smanjite porcije. Konzumirajte namirnice bogate vlaknima, povrće, vitamin C i mlečne proizvode.

Kruška

Vaše telo karakterišu širi bokovi, a upravo tu vam se najviše "primaju" kilogrami. Konzumirajte meso, ribu, jaja, mlečne proizvode i hranu sa visokim procentom proteina. Voće poput lubenica i ananasa takođe je dobro za vas, jer uklanja toksine koji usporavaju vaš metabolizam.

Izbegavajte preslanu hranu i prerađene namirnice.

Peščani sat

Ovaj oblik karakteriše manjak mišića. Takođe, žene sa ovim oblikom tela sklonije su visokom krvnom pritisku i šećeru u krvi, pa je preporučljivo da konzumiraju namirnice sa niskim glikemijskim indeksom i jedu pet do šest manjih obroka svakog dana.

Jedite više svežeg voća i povrća, konzumirajte zdrave masnoće i nemasne proteine. Izbegavajte prerađenu hranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare