Fitnes i dijeta

Ovako danas izgledaju savršene ženske guze u svim delovima sveta

Ženska pozadina uvek je bila tema, ali poslednja decenija može se nazvati "dekadom opsednutosti ženskim guzama". Svakodnevni izveštaji o Kim Kardašijan, Dženifer Lopez, takmičenje za "Miss BumBum", australijski festival "Julia Creek Dirt'n'Dust" koji svake godine traži najbolje guze Australije... samo su neki primeri opsesije. A sada se uključila u nauka- prošlog meseca objavljeni su rezultati istraživanja koje je spredveo Pol Heidekrueger sa Tehničkog fakulteta u Minhenu.

Ponedeljak, 14.08.2017.

12:50

Izvor: Super žena

Ovako danas izgledaju savršene ženske guze u svim delovima sveta
Foto: Getty

Podeli:

Njegova studija istraživala je parametre kao što su uzrast, pol, estetska percepcija, geografska lokacija i zanimanje kako bi otkrio omiljenu veličinu guze i razmeru između struka i kukova. Njegova studija "Idealna veličina stražnjica: Sociodemografska morfometrička evaluacija" oslanja se na podatke iz prethodne studije o proporcionalnom odnosu struka i kukova psihologa Devendra Singa sa Univerziteta u Teksasu koja je pokazala da su proporcionalni odnosi struka i bedara kod žena između 0,7 i 0,67 doživljavaju kao "savršena" figura. Rezultati studije pokazali su da, iako starost i nacionalnost utiču na percepciju savršene veličine guze, faktori kao što su pol, prihodi i regija ne utiču. Takođe, muškarci koji naseljavaju vanevropske zemlje više vole veće guze.

*ALT

Postoje biološka i sociokulturološka objašnjenja za to što je ljudima privlačno, tvrdi Devid Frederik, vanredni profesor psihologije zdravlja na Univerzitetu "Chapman". "Ljudi imaju različita mišljenja o Kim Kardašijan. Ako ste neko ko je doživljava kao prestižnu i inspirativnu, njene fizičke osobine tada ćete vezivati za prestiž", rekao je.

Važno je naglasiti da guze Kim i Klo Kardašijan nisu samo velike, one su i savršeno zaobljene i uzdignute, bez strija i celulita, a njihove figure su savršen peščani sat.

"Neko uvek zarađuje na ženama koje se osećaju ružno i ženama koje se takmiče sa drugim ženama. Ta čitava ideja žena opsednutih veličinom svoje guze i veličinom svojih bedara oduzima mnogo energije", tvrdi Koni Sobhak.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare