Fitnes i dijeta

Spojite ove dve namirnice i zaboravite na višak kilograma

Lekovita svojstva cimeta i meda sigurno su vam već poznata. Ali ono što možda niste znali jeste da vam ove dve čarobne namirnice mogu pomoći da smršate.

Subota, 09.09.2017.

19:45

Izvor: Super žena

Spojite ove dve namirnice i zaboravite na višak kilograma
foto: thinkstock

Podeli:

Probajte ovaj napitak koji je ukusan, lako ga je pripremiti, a ubrzava metabolizam i pomaže vam da se oslobodite viška kilograma.

Sastojci:

- dve velike kašike meda
- jedna velika kašika cimeta
- 250 militara vode

Priprema:

1) Preporučene količine možete da menjate, ali je važno da razmera uvek bude 2:1 u korist meda. Pripremite onoliko koliko vam je potrebno.
2) Prokuvajte vodu.
3) Sipajte vrelu vodu preko cimeta. Prekrijte posudu i ostavite da stoji dok se ne ohladi otprilike do temperature na kojoj je moguće konzumirati napitak.
4) Med dodajte tek kada se napitak prohladi. Nikada nemojte sipati med u vrelu vodu jer toplota uništava enzime i druge hranljive materije iz meda.
5) Popijte pola napitka pre spavanja, a drugu polovinu ostavite u frižideru i popijte ujutro, ali bez prethodnog podgrevanja.

Napomena:

Napitak ima efekta samo kada se konzumira na prazan želudac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.