Fitnes i dijeta

Kako da se otarasite masnih naslaga brže nego ikada?

Da li je zaista moguće videti rezultate za kraće vreme? Da, naravno! Držite se ovih saveta i mršavljenje će vam pasti znatno lakše nego što ste očekivali...

Ponedeljak, 11.09.2017.

11:45

Izvor: Super žena

Kako da se otarasite masnih naslaga brže nego ikada?
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Samo 10 minuta više značiće mnogo

Bilo da je u pitanju šetnja, energično obavljanje kućnih poslova, ples, ili bilo koja druga rutina, sagorećete dodatnih 300 kalorija nedeljno, što je oko 3-4 kilograma godišnje.

Jedite brazilske orahe svaki dan

Jedan jedini brazilski orah pokriva dnevnu dozu selena, antioksidanta koji igra važnu ulogu u mršavljenju i sprečavanju raka dojke.

Voda je nezaobilazna

Osam do deset čaša vode dnevno smanjuje nadimanje, smanjuje apetit i omogućava organizmu da se otarasi toksina. Hidratacija bi takođe mogla da vam pomogne da ostvarite savršenu liniju jer ljudi često mešaju glad sa žeđu.

Više manjih obroka

Mali, a česti obroci ubzaće vaš metabolizam i podstaći organizam da brže sagoreva masnoće. Obavezno se potrudite da uključuju povrće i voće.

I male promene se računaju

Koristite stepenice, bicikl umesto auta i idite pešice kad god vam se za to ukaže prilika.

Nemojte isključiti masti iz ishrane

Jedna od najvećih zabluda kada su dijete u pitanju jeste ona da se treba držati što dalje od masnoća. Jednostavno se opredelite za zdrave izvore masti, poput sveže ceđenih ulja, orašastih plodova, semenja, avokada i maslina. Time ćete, zapravo, ubrzati metabolizam.

Ne zaboravite na proteine

Proteini ubrzavaju metabolizam i za njihovo varenje je potrebno više vremena nego za masti ili ugljene hidrate. što znači da će organizam potrošiti više energije za njihovu preradu. Sa povrćem i mahunarkama čine idealnu kombinaciju.

Jedite više sirove hrane

Sirova hrana će vas bolje zasititi, a prednost je što zadržava sve nutrijente i što ne sadrži dodatne kalorije u vidu ulja ili masti.

Pijte sveže ceđene sokove

Prirodni sokovi hidriraće vaš organizam, pomoći mu da eliminiše toksine i obezbedi mu brojne nutrijente, što će smanjiti osećaj gladi.

Ne lišavajte sebe sna

Da li ste znali da je najbolji način da sagorite masnoće – da spavate? Spavanje smanjuje nivo kortizola (hormona stresa) i grelina (hormon koji izaziva osećaj gladi), a povišava nivo leptina (hormon koji izaziva osećaj sitosti). U toku sna se, takođe, luče hormoni koji igraju ulogu u sagorevanju masti i imaju efekat borbe protiv starenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare