Fitnes i dijeta

Imala je 108 kila, sledila je ova tri pravila i prepolovila se

Vođena svojim iskustvom u procesu mršavljenja, ova žena je izdvojila tri pravila koja su ključna u gubljenju kilograma.

Sreda, 27.09.2017.

09:25

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Grejsi Borst je oduvek imala problem sa gojaznošću. U srednjoj školi, koristila je laksative kako bi smršala, a često je uzimala dijetetske pilule i preskakala obroke.

Ipak, sve je bilo bezuspešno, a hrana je postala važan deo njenog života, rekla je za Women's Health.

U najgorem stanju, Grejsi je pre tri godine imala ukupno 108 kilograma, kada je shvatila da je krajnje vreme da stane na put ovom problemu.

Počela je sa regulisanjem svoje ishrane. Izbacila je gazirane napitke i brzu hranu. Kupila je traku za trčanje, na kojoj je svakog dana brzo hodala 30 minuta. Nakon nekoliko meseci, ona je povećala brzinu i intezitet treninga, i uspela je da smrša 22 kilograma.

Nakon toga, Grejsi je dobila još veću želju da "sredi"svoju liniju, kada se za pomoć obratila privatnom treneru. Pravilne vežbe, ishrana bogata povrćem I proteinom su bili dovoljni da Grejsi oslabi čak 50 kilograma.

Nakon ovog velikog uspeha, ova mlada žena je rešila da započne da piše svoj blog, na kome će davati savete I motivisati druge da krenu njenim stopama.

Njen zlatni savet za sve koji se muče sa kilažom je - ne žuri.

"Odvoji vreme, za početak najjednostavnije je krenuti - šetnjom", poručuje nekadašnja bucka koju danas prati više od pola miliona ljudi na Instagramu .

"Neka vaš prvi korak prema zdravijoj liniji bude obična šetnja. Uvedite je u obaveznu svakodnevnu rutinu pa polako produžite vreme. To je najjednostavniji i najlakši početak, ti prvi koraci na kojima mnogi, ako krenu intenzivno, najčešće odustaju", zaključila je Grejs.

Ona je na svom blogu izdvojila tri saveta koja su veoma bitna u procesu mršavljenja:

1. Ostanite pozitivni

Možda će zvučati kao glup savet, ali postoje trenuci kada sam propuštala trening, ili počastila sebe nekom nedozvoljenom namirnicom. Ali morate to da prihvatite, obrišete iz svoje memorije i nastavite da se krećete napred. Uvek kažem sebi: Ti to možeš da uradiš!

2. Menjajte se iz dana u dan

Moja postepena tranformacija načina života mi je pomogla da uživam u tome. Znala sam da ako pojedem brzu hranu i pređem preko noći na striktnu dijetu, odustaću od svog cilja. Naučila sam da budem strpljiva.

3. Napravite plan

Ako imam nešto da uradim posle posla, znam da moram ujutru da ustanem ranije da vežbam, što takođe znači da to veče moram da legnem na spavanje ranije. Uvrek sam planirala svoje dane i nisam propuštala vežbanje, čak ni danima kada sam imala dosta obaveza.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare