Fitnes i dijeta

Beograđanka izgubila kilograme uz pomoć neobične metode

Na njoj sada sve visi... Doduše ne koža, nego odeća. Beograđanka Sonja R. za tri nedelje vratila je svoju srednjoškolsku liniju. U razgovoru za portal "Super žena" kaže da joj nije bilo jednostavno, ali je bila rešena da uspe. I pošlo joj je za rukom.

Utorak, 28.11.2017.

14:14

Izvor: Mariota Vlaisavljeviæ

Beograđanka izgubila kilograme uz pomoć neobične metode
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Nema žene i devojke koja ne mašta o idealnoj i zavodljivoj liniji. U želji da dostignu taj ideal, posežu za raznim preparatima, trikovima, cakama, pogrešnim dijetama, lošim savetima.

Stalni stres, previše posla i obaveza, naporni dani su se nizali, a Sonja se tešila slatkišima. "Proždirala" je sve što joj se našlo pod rukom. Prvo je počela da nosi odeću iako joj je bila tesna, zatim je obnovila garderobu za broj veću...Zatim i za dva broja veću.

"Moj porok je šećer, slatkiši. Jako sam se loše osećala, imala sam određene probleme i onda kad god mi je bila potrebna energija ja smažem neku čokoladicu. Kasnije, bogami, i čokoladu. Pa jedno parče hleba i krema, a nekada i dv-tri", iskrena je danas nasmejana i fit mlada žena koja kaže da je za dva meseca odbacila kompletno skoro decenijski teret koji je nosila.

Niko joj ništa nije zamerao, osim ona sama sebi. Užasno je bila potištena. Loše se osećala u svom telu, a okidač da krene u mršavljenje bila je promena posla. Znala je da je čeka nova poslovna avantura i želela je da uradi nešto dobro za sebe. Krenula je na akupunkturu. Otišla je po preporuci, jer je videla da kod njene prijateljice rezultati nisu izostali.

"Jedna seansa traje dvadesetak minuta, a potrebna je barem jedna tura od deset tertmana. Ja sam išla 20 puta i za tri nedelje sam rešila svoje probleme. Sad kad je sve prošlo, deluje mi kao lako i jednostavno i žao mi je što se nisam ranije opredelila. Ali, dok je trajalo nije mi baš bilo svejedno. Bilo je raznih iskušenja", kaže.

*ALT

Tih 20 dana Sonja je bila i na posebnom režimu ishrane koji joj je propisao doktor. Monotona ishrana - samo dinstana piletina, riba i teletina, eventualno barena ili pržena jaja. Imala je i kratke glavobolje i mučnine, organizam joj se "skidao" sa šećera.

"Dva dana je bilo teško. Toliko su mi i rekli da traju krize. Posle sam imala pad energije, a posle toga neverovatan skok elana. Sve je bilo sjajno, osećala sam se odlično, obavljala sam sve vreme sve svoje obaveze, nisam nigde izostajala. Samo sam smanjila malo treninge", priča u dahu dok ispija svoju limunadu bez šećera.

Za četiri dana skinula je četiri kilograma.

"Znam kako to zvuči, ali je ovo je zaista prirodan način. Ishrana je deo te priče, ali uz iglice se pogađaju tačke koje utiču na sitost, tačnije uopšte se ne oseća glad. I to je najjača podrška u mršavljenju. To ne može da se postigne na drugi način. A kad prođe tih dvadeset dana želudac se smanji i nastavite sa umanjenim tempom da jedete. Meni je ovo izuzetno pomoglo", ispričala nam je Sonja.

Posle tri nedelje monotone ishrane, polako je u ishranu uvodila supe, čorbe, salatu... Slatkiše je "odbolovala". Kada je nastavila bez tretmana kilogrami su stajali u mestu. Dva meseca se pridržavala oprezno preporučene ishrane i kaže da izgleda i oseća se bolje nego ikad.

Uz sve promene i promena posla je dobrodošla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.