Fitnes i dijeta

Da, možete trčati i po niskim temperaturama, ali imajte ove stvari u vidu

Iako je zimi hladno i stalno haraju virusi, to vas ne bi trebalo obeshrabriti da trčite, ali je jako važno da se pre toga pripremite kako biste izbegli eventualne povrede i prehlade.

Ponedeljak, 16.01.2017.

16:01

Izvor: B92

Da, možete trčati i po niskim temperaturama, ali imajte ove stvari u vidu
Foto: Thinkstock

Podeli:

Treneri savetuju da se, ukoliko trčite po hladnom vremenu, to radite po danu ili negde gde je osvetljeno, kako biste izbegli led i samim tim povređivanje.

Nemojte slušati muziku dok trčite jer bi trebalo da obraćate pažnju na zvukove iz okoline i izbegnete ledene površine ili zatrpane stepenice i slične zamke koje su skrivene pod snegom.

Stručnjaci savetuju da trčite što češće po istoj stazi kako biste je dobro upoznali i izbegli potencijalne opasnosti, ali je jako važno da nabavite dobre patike i da se zaštitite od hladnoće adekvatnom garderobom.

Tempo trčanja prilagodite uslovima u kojima se nalazite. Dobro je da se pripremite pre trčanja po snegu, a to podrazumeva da se dobro istegnete i da napravite toplu kupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare