Fitnes i dijeta

Opasna navika posle vežbanja koja može da pogorša zdravstveno stanje

Postoji jedan rizik kojem se žene nakon vežbanja izlažu, a da toga nisu svesne. Evo i šta je u pitanju...

Utorak, 31.01.2017.

12:42

Izvor: Super žena

Opasna navika posle vežbanja koja može da pogorša zdravstveno stanje
Foto: Thinkstock

Podeli:

Najnovija studija sa Novog Zelanda otkriva da ukoliko ne vodite računa o sebi nakon vežbanja, tačnije, ukoliko ne unosite dovoljno hranljivih materija koje bi nadoknadile potrošenu energiju, to može imati izvesne nepogodnosti po vaše zdravlje.

Naime, u istraživanju je učestvovalo 109 ispitanica koje su fizički prilično aktivne, 44 odsto njih pati od nedostatka energije nakon vežbanja, samo zbog toga što su predhodno krenule da vežbaju sa malo energije.

Dok je kombinacija zdrave ishrane i teretane pravi pogodak za postizanje balansa, mnoge žene to ne mogu da postignu. Jedna stvar koja može da reši ovaj problem, jeste pravilan unos hrane.

Stanje u kome se osećate iscrpljeno nakon vežbanja prouzrokuje neadekvatna ishrana. Inače, ovaj manjak energije može da dovede do različitih zdravstvenih rizika kao što su poremećaj menstrualnih ciklusa, oštećenje strukture kostiju, povećanje verovatnoće za različite povrede, nedostatak hranljivih materija, nepravilan rad srca i manjak nivoa holesterola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare