Fitnes i dijeta

Tri greške koje sprečavaju uspešno mršavljenje

Koliko je vaš metabolizam brz zavisi od više faktora kao što su genetika, težina ili strarost. Bez obzira na to što na neke od ovih faktora ne možemo uticati, na brzinu metabolizma možemo.

Nedelja, 05.02.2017.

15:02

Izvor: Super žena

Tri greške koje sprečavaju uspešno mršavljenje
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ukoliko želite da mršavite, morate da izbacite sledeće navike:

Jedete prekasno

Sve više ljudi nema vremena za doručak, pa to kompenzuju hranom u kasnim satima, tačnije pred spavanje. Ovo je jako nezdrava navika koja šteti vašem metabolizmu. Ukoliko ne preskačete doručak, vaš metabolizam kočinje da funkcioniše ranije. Neka vam doručak bude bogat proteinima koji će vam dati energiju.

Fizički ste neaktivni

Istraživanjima je utvrđeno da kalorije sagorevaju i 24 sata nakon vežbanja. Utvrđeno je i da vežbanje ujutru ima veći uticaj na sagorevanje kalorija nego vežbanje u bilo kojem drugom delu dana. Uvek možete pronaći vežbe koje vam neće oduzeti mnogo vremena ujutru, a biće toliko efikasne.

Bežite od treninga snage

Ukoliko imate naviku da vežbate ujutru, treninge snage bi trebalo da uvrstite u svoju rutinu. Nisu dovoljni samo kardio-treninzi. Treninzi snage omogućuju rast mišića i ubrzano sagorevanje masnih naslaga. Za vreme dok se mišići odmaraju, vaše se kalorija troše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare