Fitnes i dijeta

Zbog jedne slučajne odluke izgubila je 57 kilograma i postala inspiracija drugima

Gotovo da nema žene koja bar jednom nije muku mučila sa dijetom. Postizanje lepšeg izgleda i gubitka kilograma teška je misija, ali kada se spoji sa jednim od najdražih ženskih "hobija" – slikanjem, mršavljenje može da izgleda mnogo lakše.

Utorak, 14.02.2017.

15:58

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Tačnije, ispostavilo se da pravljenje selfija može da pomogne u mršavljenju.

"Fotografišite se da biste konstantno primećivale i beležile svoj napredak. Motivacija tako vremenom neće opadati, što je najvažnije za svaku uspešnu dijetu“, navode sa Univerziteta u Španiji.

Većina njih vodi foto-dnevnik, ali postoje i brojne aplikacije napravljene baš iz ovog razloga. Amerikanka Džastin Mekejb je baš zahvaljujući jednoj takvoj aplikaciji izgubila neverovatnih 57 kilograma.

Ona je nakon suprugove i majčine smrti utehu pronašla u hrani. Jela je toliko da je u jednom trenutku imala čak 142 kilograma na visinu od 178 centimetara. Prvi put u teretanu ušla je iz čistog inata, jer su je prijatelji molili da počne da vežba iz straha za njeno zdravlje.

"Samo sam htela da ućute i da me ostave na miru. Prvi selfi sam napravila u teretani kako bih im pokazala da sam otišla na trening. Godinama sam mrzela svoj odraz u ogledalu, očajnički sam želela da vidim promenu na svom telu“, ispričala je Džastin.

Uspela je da smrša i danas ima 86 kilograma. Na društvenim mrežama je prati skoro 100.000 ljudi, a što je najbitnije, oseća se dobro, pobedila je depresiju i postala inspiracija drugima.

"To mi je najveća nagrada“, priznala je ova Amerikanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.