Fitnes i dijeta

Fitnes zvezda otkriva zablude o mršavljenju: U ovo svi slepo veruju, a nema veze s istinom

Ponedeljak, 08.05.2017.

11:31

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Njen vodič za fit telo je program koji traje 12 nedelja i obećava sagorevanje masnoća i drastičnu promenu izgleda tela. Ona je za "Insider" otkrila dva najveća mita o vežbanju i mršavljenju u koje ljudi još slepo veruju.

1. Ne morate da jedete manje da biste videli rezultate

Ako zamenite dosadašnje obroke sa onim koji su zdravi, trebaće vam zapravo količinski više hrane da nadoknadite dosadašnje kalorije.

Na primer ako tri šolje testenine zamenite sa tri šolje spanaća unećete u organizam samo 21 kaloriju umesto 588.

"Verovatno će vam trebati još kalorija da utolite glad, ali to ne znači da možete da jedete ceo dan konstantno unoseći više kalorija nego što je telu potrebno. Isto tako strogo reduciranje kalorija i porcija može da uspori napredak", objašnjava Viktorija uz napomenu da je važno da nađete ravnotežu.

2. Ne verujte da će vas tegovi "napumpati"

"Žena se često plaše tegova jer misle da će se naduvati od njih. To nije istina", kaže Viktorija.

Ona kaže da 98 odsto žena neće dobiti velike mišiće - osim ako tome ne teže.

"Ne događa se to slučajno. Žene imaju mnogo manje testosterona, hormona koji igra veliku ulogu u izgradnji mišića. Ne zamarajte se ovim pričama. Ja dižem tegove četiri godine pa nemam napumpane mišiće", kaže Viktorija.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare