Fitnes i dijeta

Mršavite uz Super ženu i odradite 20-minutni trening sa Milanom Zarićem

Lični trener Milan Zarić pomaže vam svojim "Weight Loss & Detox" programom da dođete do svog cilja i skinete tih par kilograma viška. Na redu je 12. trening...

Ponedeljak, 21.08.2017.

13:21

Izvor: Super žena

Mršavite uz Super ženu i odradite 20-minutni trening sa Milanom Zarićem
Foto: Thinkstock

Podeli:

Svakodnevno u svim sferama života tragamo za prečicama koje će nas lakšim, jednostavnijim i naravno bržim putem dovesti do željenog cilja. Ništa drugačije nije ni u fitnessu, svi bi želeli da budu fit ako može odmah, a ako ne može onda hajde za mesec dana, nažalost ne može ni to.

Da bih vam olakšao put do lepog tela a ujedno ga i skratio, otkriću vam jednu tajnu, vežbajte ujutru, smršaćete brže!

Kada imate za cilj da smršate ili smanjite procenat masti u svom telu najbolji period dana za trening kod takvih ciljeva jeste jutro. Stara poslovica kaže „Ko rano rani, dve sreće grabi“ i u ovom slučaju je 100% tačna. Glavni razlog zašto brže skidamo kilograme na jutarnjem treningu leži u činjenici da su nam depoi glikogena ujutru kada ustanemo na najnižem nivou toga dana. Teorija nam govori da se nakog potrošenog glikogena masti uključuju u proces razgradnje i da oni postaju primaran izvor energije pa je razlog zašto vežbati ujutru više nego očigledan, što manje glikogena u mišićima i jetri to više potrošenih masnih naslaga.

Poslednji trening u serijalu Weight Loss & Detox izgleda ovako:

1. Naskok na klupicu 20 x 3 serije.

2. Trbušnjaci ruke ka plafonu 20 x 3 serije.

3. Kratke sa malo podignutim nogama 20 x 3 serije.

4. Istezanje lumbalnog dela ledja (ukrstene noge) 30 sekundi x 3 serije.

Pauza između vežbi mora biti minimalna dok je na kraju svakog kruga pauza oko 2 minuta, provedite je u ležećem položaju sa kolenima na grudima uz duboko disanje.

Ovim treningom završavamo naš serijal Weight Loss & Detox, 12 treninga i mnoštvo saveta kako da smršate i očistite svoje telo.

Autor: Milan Zarić MSc

Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja

www.licnitrener.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare