Razvedeni smo, a viđam se sa bivšim jer me ubija pomisao da je sa drugom

Razvedena sam ali ne mogu da prestanem da se viđam sa bivšim mužem, jer me ubija pomisao da bi mogao da bude sa drugom. Kako da pobedim ovaj osećaj ljubomore i krenem dalje, jer ovako sam ukopana u mestu? Marija

Utorak, 22.08.2017.

14:20

Izvor: B92

Razvedeni smo, a viđam se sa bivšim jer me ubija pomisao da je sa drugom

Podeli:

GČ: Čekaj, Maki, kada sve to znaš u čemu je problem da se pogledaš u ogledalo..ponoviš ovo pitanje samoj sebi, ako treba sto puta..sve dok ne dođeš sama do odgovora. Niko ne zna šta je u tvojoj glavi, osim tebe. Mada, deluje kao ni ti baš nisi čista sa sobom u glavi. Bez uvrede. Ovako uništavaš sebe i to duplo- prvo direktno sebe svojom ukopanošću pa onda sebe tako što svom bivšem hraniš sujetu i ubeđuješ ga da je jedinstven muškarac! A nije..pogotovo ne za tebe..da jeste ne biste se razveli! Pa šta ako ima druge žene...to nije problem, pogotovo ne tvoj!! Tvoj problem je što nemaš drugog muškarca..zbog sebe i tvoje glave. Ti nisi raskrstila sa njim u svojoj glavi. On jeste. I tu je početak i kraj svake „vaše" priče. Ako ga voliš onda ga pusti...time ćeš sebi pokazati da umeš da voliš. I to stvarno da voliš! Gotovo je i sa time moraš da se suočiš...ne samo rečima, već i delima. Ako ga ne pustiš (makar bio i najlepši i najbolji, a nije!!) onda ga ne voliš, iskreno, a ne voliš ni sebe. Ako ga se oslobodiš, oslobodićeš sebe. Teško je to?! O da, Maki, pakao je. Ali svaki pakao ima svoj kraj, posle kojeg sledi novi početak! Bez toga nećeš biti u stanju ni sebe ni bilo koga drugog da voliš!! Da ti objasnim tzv. plastično: Nastavi ovako...smaraj ga...uništavaj ga...uništavaj se..dok posle mnogo godina sebe ne pogledaš u ogledalo..vidiš koliko si ostarila i shvatiš da je sve bilo uzalud i da ti njega, ustvari, nisi ni volela...i da nema dalje..osim usamljenosti i šake lekova svakog dana zbog raznoraznih bolesti, koje si, u međuvremenu podobijala (krštenica, bejbi)...Veruj mi taj PAKAO će ti mnogo gore pasti nego ovaj u kojem si sada. Za taj pakao, više nema rešenja. Za ovaj ima. Ti držiš „ključ" u svojim rukama. Otključaj tu bravu, otvori vrata i kreni u život!!!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare