Da li vera može da utiče na ljubav?

Da li ću biti ceo život sa dečkom koji je mlađi od mene i koji je druge vere?

Radmila

Ponedeljak, 11.09.2017.

13:15

Izvor: B92

Da li vera može da utiče na ljubav?

Podeli:

Kako da ne?! Pogotovo što je mlađi od tebe...a o tome što je druge vere i da ne govorim tj pišem. Pa to ti je eliksir za dugovečan zajednički život! Nadam se da ti je lakše, sada? Verujem da jeste, pošto svako ko postavio ovoliko neinteligentno pitanje, zaslužuje i ovakav, neinteligentan odgovor! To što je mlađi, Rado, ne znači u današnje vreme i da će živeti duže od tebe, a kamo li da ćete biti zajedno do kraja istog.

Kakve veze ima religija sa vašom ljubavlju? Ako ima, onda ODMAH prekidaj tu vezu! Gde god da se religija umešala, ništa se dobro nije dogodilo. Uklučujući i venčanje! (I dok sevaju munje i udaraju gromovi, od "moralista" religioznog karaktera, nadam se da ćeš uspeti da, u nastavku, pročitaš moje obrazloženje. I da, jedno objašnjenje za religiozne fanatike- Gospodin Čovek se venčao u crkvi!).

Krenimo od gluposti da druga strana treba da pređe u drugu veru, kako bi ste se venčali...opravdanost ovakve malograđanštine nikada do sada nisam uvideo, niti ima logičnog objašnjenja za tako nešto! Verujem da se dvoje uzimaju ne zbog religije, već zbog ljubavi! A ako je prava ljubav moguća samo ako su dvoje iste vere....onda prava ljubav i ne postoji! Dakle, mani se gluposti vezanih za religiju i starost i voli svog čoveka sa svim svojim vrlinama i manama! Ne zavisi od crkve i godišta da li ćete vi ili bilo koji drugi par biti zajedno do kraja života. To zavisi, isključivo, od vas dvoje!!!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare