Iz muškog ugla

Deset razloga zašto muškarci žele da ostanu neženje

Ponekad muškarci misle ovako: "Prvo ću izgraditi kuću, onda ću da kupim auto i vikendicu, napraviću savršenu karijeru, i tek kad sve to uradim biću spreman da se oženim". Ali vreme ističe...

Četvrtak, 28.05.2015.

13:53

Izvor: Kurir

Default images
Thinkstock

Podeli:

Nažalost, često se dešava da par živi zajedno godinama, pa čak imaju i zajedničko dete, ali čovek jednostavno ne želi da se venča sa njom. Zašto? U stvari postoji nekoliko razloga...

Hajde da pokušamo da pomenemo najuobičajnije razloge.

1. Čovek sa psihologijom dečaka

Uobičajeni razlog za nespremnost da se obaveže brakom je činjenica da čovek zapravo nije spreman da odraste. Uostalom kako i može da odraste kada ga je do 30. godine negovala mama, a od 30 njegova žena? Čovek se lako navikne na ovu sitiaciju. On počinje da misli kako njegova žena mora sve da uradi za njega u bilo koje doba dana. Ovaj čovek je takozvani emotivni potrošač, koji želi da živi bez ikakvih problema i nevolja.

2. Socijalni stereotipi

U ženskom društvu, udata žena je znak uspeha, neoženjen muškarac - bez uspeha. kod muškaraca je to suprotno: neženja je uspešna osoba, a oženjen je gubitnik. Muškarcima nije lako da prevaziđu stereotipe.

3. Strah od odgovornosti

Za muškarca, brak je ozbiljan korak. On misli da nakon "da" mora da snosi odgovornost za svoju ženu i dete.
Strah: "Šta ako ne uspem?", je pitanje koje dominira i on jednostavno počne da se plaši.

4. Neuspeh da shvati značaj braka

Muškarci jednostavno ne shvataju koliko je ovo bitno za ženu. Većina devojaka su čekale godinama da muškarac pogodi njihov san. U stvari 70 odsto problema može da se reši kroz razgovor, samo izaberite pravo vreme, mesto i okolnosti i podelite sa njim svoje iskustvo.

5. Dostupnost

Danas je normalno da se razvoj odnosa ubrza, često se devojke slažu da budu jako prisni već posle prvog sastanka. Veliki deo dama je siguran da će građanski brak ubrzati proces i približiti ih onom pravom...

6. Preveliki zahtevi

Ponekad muškarci misle ovako: "Prvo ću izgraditi kuću, onda ću da kupim auto i vikendicu, napraviću savršenu karijeru itd, i tek kad sve to uradim biću spreman da se oženim". Ali vreme ističe...

7. Strah od gubitka slobode

Svako treba da ima svoju slobodu i svoje vreme. Zbog straha od gubitka toga, muškarci ne žure da se žene.

8. Dvoume se oko partnera

postoji verovanje da se posle braka žena menja na gore. Sa stanovišta stručnjaka, to se zaista i dešava!
- Kada se žena oseća sigurno, ona nesvesno počinje da proliva svu prljavštinu koja se krila u najvećim uglovima njene duše.

9. Vidi primere drugih neuspelih brakova

postoji jaka verovatnoća da je odrastao u porodici u kojoj su se njegovi roditelji stalno svađali, lomili tanjire i vikali. nažalost, on ne razume izraz "tihe večeri i srećne porodice". Takav čovek će vam divno vratiti ako mu pokažete da porodični odnosi mogu da budu drugačiji. Morate da budete strpljivi, mekani i da volite.
Uspeh dolazi kada je ženina vera u srećnu vezu jača od njegove nevere. I ovom slučaju, vodite računa da poznajete samo srećne parove.

10. Ne voli decu

Da, ovo može da bude razlog samačkog života. Brak uključuje decu i ako ih čovek ne želi, on može da odustane od ideje od bilo kakvog ozbiljnog odnosa.

Izvor: kurir

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.