Iz muškog ugla

Zašto nemam devojku: Student otvoreno o svim današnjim devojkama

Nijedna ne ceni finoću, nijedna ne želi da ide u pozorišta ili bioskope, već žele da se provode po mestima do jutra i da se opijaju u alkoholu, napisao je sarajevski student na svom profilu na Fejsbuku.

Utorak, 10.11.2015.

09:48

Izvor: Avaz.ba

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

U današnje vreme, većina mlađe populacije nije zadovoljna, naročito u emotivnom smislu. Svima nama potrebna je ta jedna osoba koja će da nas podrži i prihvati onakve kakvi jesmo. No, mnogi nemaju sreće ni u ljubavi. Vidno razočarani student Filozofskog fakulteta iz Sarajeva, na svom profilu na Fejsbuku je napisao status kojim izražava bunt protiv današnjeg stanja u društvu, a u vezi s muško-ženskim odnosima. Status prenosimo u celosti, a vi sami prosudite da li je u pravu.

Zašto nemam devojku? Odlučio sam se da napišem ovaj post nakon dužeg vremena. Danas se svašta nažalost naziva devojkom. Što si finiji i lepše se odnosiš prema njoj ona te sve više odbacuje od sebe. I sam sam doživeo mnogo neprijatnih situacija. Svaka devojka sa kojom sam se “kontao” ili bio u vezi ostavljala me uz izgovore: “Ti si fin, osoba si za brak, dosadno je sada da mladi budemo zajedno, bolje kad dođe vreme za udaju”, ja sam to shvatio u ovom smislu: “Ti si fin, meni treba neko da sa njim sve preživim, da se provodim, da me proba celu, a onda kad se uozbiljim i pređe preko mene pola grada, treba mi neki fin za brak”…

Jadno, žalosno. Mnoge postavljaju na Fejsbuku statuse: “Nema finih momaka”, “Fini ne postoje”, “Mnogi gledaju samo izgled”, čim vidim status tog tipa odmah devojku koja je objavila status brišem iz prijatelja. Te koje kukaju i svašta pišu vozikaju se okolo sa klošarima koji ih psihički i fizički zlostavljaju, ali one ipak ostaju sa njima u vezi jer ih “vole”.

Nijedna ne ceni finoću, nijedna ne želi da ide u pozorišta ili bioskope, već žele da se provode po mestima do jutra i da se opijaju u alkoholu. Neko će reći: “Tražiš na pogrešnim mestima”, ali to nije tačno! Biblioteka, park, stadion, kafić, noćni klub… Sve su to mesta na kojima sam “tražio neku normalnu”, ali je nema. Priđeš im uživo sa ciljem da se upoznaš, kukaju kako momci ne prilaze, a onda se zadesi danas takozvano isfuravanje, mmm-kaju samo, glumataju nešto, ne znaju ni “ćao” da kažu, tako da svaki momak doživi poniženje.

Prilazio sam i “lepim” i “ružnim” devojkama i onim nepopularnim u društvu, ali isto se dešava, sve je to isto u dva grama. Jedno pišu, a drugo rade. U životu sam do sada naučio da što su vam skuplje flaše za stolom, to su jeftinije devojke oko vas. Devojka treba da bude sinergija lepote, sofisticiranosti i stila, da bude obrazovana, da voli, da joj ne smeta pažnja. Bolje je biti sam nego dati srce i dušu osobi koja to ne zna da ceni, koja ti možda ni priliku neće dati, a ako ti da priliku samo će te šutnuti. Da vam Emir nešto kaže, možda sam ja rođen u pogrešno vreme i na pogrešnom mestu, a možda današnje devojke ne cene prave stvari!!!! Hvala na pažnji!!!”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.