Iz muškog ugla

Ovo niste znali: Naučnici objasnili zašto momci vole starije devojke

Da momci "padaju" na starije devojke, odavno nije vest, ali zbog čega je to tako, pokušala je da utvrdi grupa naučnika sa Univerziteta u Sidneju

Četvrtak, 25.08.2016.

14:15

Izvor: Novosti

Ovo niste znali: Naučnici objasnili zašto momci vole starije devojke
Foto: thinkstock / ilustracija

Podeli:

Da momci "padaju" na starije devojke, odavno nije vest, ali zbog čega je to tako, pokušala je da utvrdi grupa naučnika sa Univerziteta u Sidneju. Na osnovu kratke studije među studentima završnih godina fakulteta, tim istraživača je zaključio da 67 odsto muškaraca radije ulazi u vezu sa devojkama koje imaju od tri do čak deset godina više od njih.

Anketa koju su sproveli pokazala je da momci u starijim pripadnicama lepšeg pola vide izazov, jer su za razliku od vršnjakinja ili još mlađih samosvesne, izgrađene i imaju stav o većini životnih pitanja. Skoro polovina anketiranih je odgovorila da im se dopada to što one tačno znaju šta žele, ne glume i ne igraju igrice.

Toliko je priznalo da u starijim ženama vidi bolje partnerke za seks, sa kojima, jer su opuštene, otvorene i samouverene, mogu kvalitetnije da uživaju. Da su one prijatnije i za druženje i za ozbiljne razgovore, smatra 45 odsto ispitanika. Među razlozima koji muškarce spajaju sa starijim partnerkama našla se i njihova ekonomska nezavisnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare