Iz muškog ugla

Istraživanja otkrivaju: Zašto neki muškarci ne žele seks sa svojim devojkama?

Iako vlada mišljenje da su muškarci uvek zainteresovani za seks, u stvarnosti stvari drugačije stoje. Veliki broj muškaraca ima nizak libido. Na smanjenu želju za seksom ne samo da utiče psiha nego i hormoni.

Petak, 16.12.2016.

15:44

Izvor: Super žena

Istraživanja otkrivaju: Zašto neki muškarci ne žele seks sa svojim devojkama?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Na osnovu istraživanja u kojem su ispitivani razlozi na osnovu kojih su muškarci prestali da imaju odnose, došlo se do sledećih rezultata:

Nemogućnost postizanja erekcije

30 % ispitanih muškaraca je navelo kao razlog erektilnu disfunkciju, dok je 39 % ispitanih žena navelo isti razlog zašto njihovi partneri nemaju odnose s njima.

Prerana ejakulacija

16 % muškaraca i 20 % žena prijavilo je kao razlog preranu ejakulaciju. Ono što može da izazove preranu ejakulaciju jeste depresija, hormonski poremećaji ili pak povreda.

Odložena ejakulacija ili potpuna nemogućnost ejakulacije

15 % muškaraca navelo je to kao razlog, a čak 27 % žena je potvrdilo.

Što se tiče psiholoških faktora koji utiču na ovaj problem čak 34 % muškaraca navelo je depresiju kao razlog, a 57 % žena navelo je isti razlog za svoje partnere.

Neki lekovi smanjuju libido izjavilo je 21 % muškaraca i 26 % žena. Samo 1 % muškaraca kao razlog je navelo svoju homoseksualnost a 2 % žena potvrdilo. Preveliku zauzetost poslom kao razlog, navelo je samo 6 % muškaraca, a 18 % žena smatra da su njihovi partneri prezauzeti da bi imali polne odnose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.