Iz muškog ugla

Zašto muškarcima smeta kondom? Ovo su njihova "opravdanja"

Kad je reč o izgovorima na temu "zašto ne stavljaš kondom" muškarci su vrlo maštoviti. Kada kažu "Paziću, ne brini" to je jedan od najčešćih i najneslavnijih. A evo šta se još ne libe da kažu samo da bi izbegli ovu "neprijatnost".

Sreda, 16.08.2017.

13:45

Izvor: Super žena

Zašto muškarcima smeta kondom? Ovo su njihova
Foto: Thinkstock

Podeli:

"Toliko mi je velik da na njega ne staje kondom!"

Svi kondomi se prave za standardne i očekivane dimenzije muškog polnog organa. A postoje i XXL veličine. Dakle, nema opravdanja.

"Seks sa kondomom nije toliko dobar"

Seks sa kondomom je još bolji od genitalnog herpesa.

"Pa uzimaš pilulu"

Čak i kad ste u vezi i imate poverenja jedno u drugo, neke bolesti koje se prenose polnim odnosom (poput HPV-a) dugo su bez simptoma. A to znači sledeće: ako je tvoj partner pre tebe imao seksualne veze, može da te zarazi.

"Izvadiću ga na vreme"

Coitus interruptus, kako se stručno kaže, nikako nije siguran način sprečavanja neželjene trudnoće. Naime, od sto žena, u proseku zatrudni njih osam do 27.

"Dobiću upalu bešike"

Ta urbana legenda je potpuna besmislica. Istraživanja su pokazala da je upotrebom kondoma čak smanjena mogućnost nastanka upale bešike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.