Iz muškog ugla

Zašto muškarci ređe nose burmu?

Običaj nošenja venčanih prstenova, odnosno burmi, star je više vekova. Međutim, mnogo je onih koji burmu ne nose, a među njima prednjače - muškarci.

Utorak, 03.10.2017.

10:03

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Neko na desnoj, neko na levoj ruci, tek bračni parovi u skoro celom svetu već stotinama godina nose burme. Od poslednjih decenija dvadesetog veka naovamo često viđamo one koji burmu ne nose. Među njima je više muškaraca nego žena. A znate li zašto?

Neki muškarci kažu da im se zakači za bravu, neke žulja, neki imaju neprijatan osećaj. Ima i onih koji muško nenošenje burme tumače kao izraz neke namere, ovakve ili onakve.

*ALT

Neke žene smatraju da muškarac skida prsten kako bi se pripadnicama lepšeg pola predstavio kao slobodan. Čini se da parovi koji su dugo zajedno generalno ne pridaju preveliki značaj nošenju ili nenošenju burme. Naravno, ima još mnogo onih koji uredno nose burme i smatraju da samo tako i treba. Ali činjenica je da u vezi ipak ima mnogo bitnijih stvari nego što je - prsten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.