Tri efikasna načina da oslobodite peglu od kamenca

Sirće se i u ovoj situaciji pokazalo kao idealno rešenje. Najbolje da birate alkoholno koje će dugoročno rešiti ovaj problem. Predlažemo vam tri načina čišćenja.

Ponedeljak, 30.01.2017.

14:03

Izvor: Super žena

Tri efikasna načina da oslobodite peglu od kamenca
Foto: Thinkstock

Podeli:

Para je odličan saveznik

Pamučnu krpu raširite na dasci za peglanje. Uključite peglu na najvišu temperaturu, a sirće sipajte u otvor za vodu. Kada uključite dugme za stvaranje pare videćete kako iz pegle ispadaju komadi kamenca.

Kada završite, isključite peglu, a kada se ohladi prebrišite je rastvorom vode i sirćeta. Postupak ponovite nekoliko puta. Takođe, da biste sprečili stvaranje kamenca ne ostavljajte u pregradi za vodu nikada tečnost i koristite samo destilovanu vodu.

Limuntus

Umesto sirćeta možete na isti način da koristite rastvor limuntusa i vode. U čašu od 2 dl sipajte 2 kašičice limuntusa i sipajte i deo za vodu. Postupak ponovite dok sav kamenac ne spadne.

Čišćenje ploče

Osimkamenca na pegli mogu da ostanu i zalepljeni delovi tkanine, a njih ćete najlakše očistiti ako vrelom peglom prođete po vlažnoj krpi. Odmah potom ploču očistite pastom od vode i sode bikarbone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare