Ispeglajte gomilu veša za tili čas

Ne dozvolite da vam radost vikenda i slobodnog vremena upropasti posao koji se nagomilao u kući. Ovo su odlični saveti kako da lako i brzo ispeglate sav veš.

Subota, 25.02.2017.

08:52

Izvor: Super žena

Ispeglajte gomilu veša za tili čas
Foto: Thinkstock

Podeli:

SORTIRAJTE ODEĆU

Pre svega, sortirajte odeću od svile i sintetike koje podnose srednju temperaturu do pamuka i posteljine koje je potrebno peglati na visokoj temperaturi i tako ste već obavili pola posla. Bez obzira na to hoćete li početi od komada koji se peglaju na najvišoj ili najnižoj temperaturi, ovako ćete uštedeti vreme jer nećete morati da čekate da se pegla iznova zagreje ili ohladi.

ALUMINIJUMSKA FOLIJA ŠTEDI VREME

Prepolovićete vreme potrebno za peglanje ako ispod zaštitne tkanine na dasci stavite aluminijum sku foliju. Ona sjajno prenosi toplotuu i omogućuje da prodre duboko u vlakna.

PEGLAJTE PO DUŽINI

Nemojte da pravite kružne pokrete prilikom peglanja, već povlačite peglom po dužini odeće. Tako prirodno pratite šavove, a pritom ih para, ispuštena na kraju svakoga dužeg poteza, fino ispegla.

OSETLJIVU ODEĆU PEGLAJTE PREKO KRPE

Osetljive tkanine, pogotovo tamna odela, obavezno peglajte preko pamučne krpe i isključivo sa unutrašnje strane kako boja na pravoj strani ne bi izbledela, a odelo izgledalo kao da je izlizano. Nabore peglajte od dna (npr. rukave od manžetne prema gore) i pritinite sa unutrašnje strane nabora prema van jer će tako para obaviti pola posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare