Šta posle 8. marta: Kako da cveće duže traje?

Kada vam posle 8. marta ostane gomila buketa, rezanog cveća iskoristite savete cvećarke Jelen Đinić kako da vam sećanje na praznik i sitne znake pažnje traje što duže.

Sreda, 08.03.2017.

14:03

Izvor: Super žena

Šta posle 8. marta: Kako da cveće duže traje?

Podeli:

Ruže, karanfili i hrizanteme vole dosta vode u vazi. Ruže ne vole zatvorene prostorije, a njih noću treba da iznesete na hladnije mesto. Za lale i gerbere dovoljno je vodom napuniti trećinu vaze, a lalama u vazi ne treba da menjate vodu, samo je dolivajte uz malo šećera. Mimoze duže traju u mlakoj vodi, a cvetove treba svakog dana prskati. Cvetove orhideje, kamelije i ciklame ne treba orošavati, dok cveće sa šupljom stabljikom treba skraćivati svakog drugog dana.

"Bukete ne držite blizu voća ili povrća, takođe ne na promaji, jakom suncu ili u sobi u kojoj je pretoplo. Izbegavajte metalne vaze, a prethodno ih operite u blagom rastvoru vode i sirćeta", preporučuje naša sagovornica sa višedecenijskim iskustvom rada u ovoj oblasti.

Ona savetuje i da vodu u vazi "prehranite" nekim tečnim đubrivom, a buket će trajati duže ako obavezno podrežete stabljike pre nego što cveće stavite u vazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare