Kako uvećati kućni budžet?

U vreme opšte finansijske krize kada je kupovina svega što nam nije neophodno postala luksuz evo par saveta kako da smanjite dnevne troškove i uštedite neki dinar.

Subota, 22.07.2017.

17:30

Izvor: Super žena

Kako uvećati kućni budžet?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Da je današnje društvo potrošačko, govori činjenica da svaki dan, odnosno svaki izlazak iz kuće nosi sa sobom i novi trošak.

Pročitajte kako da smanjite dnevne troškove, ko zna, možda i uštedite za nešto važnije.

1.Stavite na papir sve dvevne troškove

Kako biste shvatili na šta vam svaki dan odlazi novac napravite listu dnevnih troškova, kao i podelu na neophodne troškove i one bez kojih možete. Sigurno će se na ovoj listi naći stvari i bez kojih ste taj dan mogli da preživite. Nije loše ni da sebi ograničite dnevni budžet, odnosno odredite dozvoljeni dnevni iznos novca.

2. Izbegavajte korišćenje kreditnih i drugih kartica

Svakako je lakše i sigurnije ići u veću kupovinu s kreditnom ili nekom drugom karticom, ali pokušajte da je ne koristite neko vreme i da plaćate sve gotovinom. “Plastika“ stvara privid da imate mnogo više novca nego što je to slučaj, a odlazak u dozvoljeni minus će kad-tad stići na red za plaćanje, zato pokušajte da se malo suzdržite od plaćanja ovim putem i koristite gotovinu, koja će vam dati realan uvid u to s koliko novca raspolažete.

3. Svaki dinar se računa

Na kraju dana sumu koju niste potrošili izdvojenu za taj dan stavite sa strane ili u kasicu. Ukoliko vam se suma koju ste uspeli da uštedite tog dana učiniti smešnom, na duge staze će se svakako isplatiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare