Korisni trikovi: Šta sve možete sa sodom bikarbonom?

Sigurno ste znali za soda bikarbona smiruje iziritirani želudac, ali ona ima još jako puno korisnih namena u kući.

Subota, 19.08.2017.

16:07

Izvor: B92

Korisni trikovi: Šta sve možete sa sodom bikarbonom?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Pomoć za oštećenu kožu – Ako želite da olakšate sebi bol od opekotine, gazu umočite u četiri kašičice sobe bikarbone pomešane sa vodom pa stavite na oštećenu kožu. Takođe, možete napraviti i kupku sa sodom bikarbonom, a ona može pomoći i kod svraba.

Pranje voća i povrća - Da biste što temeljnije oprali voće i povrće, možete ga umočiti u hladnu vodu pomešanu sa dve ili tri kašičice soda bikarbone. Takođe postoji i drugi način, a to je da malo sode bikarbone stavite na sunđer i operete jabuke od voska kojim su premazane.

Omekšavanje mesa - Tvrdo meso koje će biti žilavo kad se ispeče, pre obrade namažite sodom bikarbonom i ostavite nekoliko sati u frižideru. Pre pečenja ga samo dobro isperite.

Osveženje kutije za pesak za mačke - Umesto da trošite novac na osveživače, dno kutije pospite sodom ili je naknadno pomešajte s peskom. Soda bikarbona će upiti sve neprijatne mirise.

Pahuljasti omlet - Za pahuljasti omlet kakav često viđate u kulinarskim emisijama, evo tajne: na tri jaja umešajte pola kašičice soda bikarbone i rezultat će biti izvrstan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare