Pet stvari na koje trošite previše novca

Dok smo svesni krupnih stvari koje nam prave troškove, postoje i one na koje gotovo nikada ne obraćate pažnju.

Sreda, 04.10.2017.

10:11

Izvor: Super žena

Pet stvari na koje trošite previše novca
Foto: Thinkstock

Podeli:

Da li ste nekada proučavali sve vase navike potrošnje? Možda je pravo vreme da smanjite sve bespotrebne troškove, koji vas mogu dovesti do velike uštede.

1. Kafa

Iako se može piti u udobnosti svog doma, većina ljudi svakodnevno ispija kafu u gradskim kafićima. Umesto toga, odlučite se za popularne aprate za kafu ili investirajte u njega.

2. Članarina za teretanu

Ako je ne koristite aktivno, teretana će biti samo dodatni izdatak. U slučaju da nemate vremena, ili volje, najbolje je da se opredelite za vežbanje uz pomoć videa koje možete naći na Jutjubu.

3. Noćni izlasci ili večere

Noćni izlasci i večere svakako spadaju u normalan deo socijalnog života i ne treba ih skroz izbaciti. Ipak, ponekad ih možete zameniti kućnom varijantom.

4. Troškovi kupovine

Mnogi će reći da im hrana i kućne potrepštine najviše oduzimaju od kućnog bužeta. Zato bi trebalo da planirate oobroke unapred i jednom sedmično da posećujete markete sa listom za kupovinu. Takođe, nikada ne idite u kupovinu gladni.

5. Prevoz

Ako ste primetili da previse novca izdvajate za prevoz, najbolje bi bilo da se sa komšijama dogovorite oko zajedničkog prevoza i tako podelite troškove. U slučaju da je to neizvodljivo, uvek možete razmisliti o javnom prevozu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.