Kuća i porodica / Kako da? 15

Pet stvari na koje trošite previše novca

Dok smo svesni krupnih stvari koje nam prave troškove, postoje i one na koje gotovo nikada ne obraćate pažnju.

Izvor: Super žena
Foto: Thinkstock

Da li ste nekada proučavali sve vase navike potrošnje? Možda je pravo vreme da smanjite sve bespotrebne troškove, koji vas mogu dovesti do velike uštede.

1. Kafa

Iako se može piti u udobnosti svog doma, većina ljudi svakodnevno ispija kafu u gradskim kafićima. Umesto toga, odlučite se za popularne aprate za kafu ili investirajte u njega.

2. Članarina za teretanu

Ako je ne koristite aktivno, teretana će biti samo dodatni izdatak. U slučaju da nemate vremena, ili volje, najbolje je da se opredelite za vežbanje uz pomoć videa koje možete naći na Jutjubu.

3. Noćni izlasci ili večere

Noćni izlasci i večere svakako spadaju u normalan deo socijalnog života i ne treba ih skroz izbaciti. Ipak, ponekad ih možete zameniti kućnom varijantom.

4. Troškovi kupovine

Mnogi će reći da im hrana i kućne potrepštine najviše oduzimaju od kućnog bužeta. Zato bi trebalo da planirate oobroke unapred i jednom sedmično da posećujete markete sa listom za kupovinu. Takođe, nikada ne idite u kupovinu gladni.

5. Prevoz

Ako ste primetili da previse novca izdvajate za prevoz, najbolje bi bilo da se sa komšijama dogovorite oko zajedničkog prevoza i tako podelite troškove. U slučaju da je to neizvodljivo, uvek možete razmisliti o javnom prevozu.

Komentari 15
Čitajte
Pošalji komentar

Kako da?

Odeću skupljenu tokom pranja proširite za čak pet centimetara

Verovatno smo svi bar jednom u životu, neodgovarajućim održavanjem, 'uništili' omiljeni džemper. Previsoka temperatura i mašina za veš smanjili su ga za nekoliko brojeva, pa bi pre pristajao nekoliko godina mlađoj rođaki nego vama. Ali nećete više morati da poklanjate omiljene skupljene džempere - otkrili smo jednostavan trik koji će mu vratiti stari sjaj.

Kako da? sreda 18.10. 18:00 Komentara: 1