Odeću skupljenu tokom pranja proširite za čak pet centimetara

Verovatno smo svi bar jednom u životu, neodgovarajućim održavanjem, 'uništili' omiljeni džemper. Previsoka temperatura i mašina za veš smanjili su ga za nekoliko brojeva, pa bi pre pristajao nekoliko godina mlađoj rođaki nego vama. Ali nećete više morati da poklanjate omiljene skupljene džempere - otkrili smo jednostavan trik koji će mu vratiti stari sjaj.

Sreda, 18.10.2017.

09:54

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Jednostavno i uspešno modno spasavanje moglo bi da se primeni na sve vunene odevne predmete, ali i one napravljene od ostalih prirodnih materijala, naročito pamuka.

Evo nekoliko jednostavnih koraka nakon kojih će vaš džemper poprimiti prvobitni oblik.

*ALT

Potrebno je:

  • posuda s mlakom, gotovo hladnom vodom
  • omekšivač za veš
  • peškir
  • čiode
  • ravna velika ploča ili daska
Postupak: U posudu s vodom stavite omekšivač i nakvasite džemper. Pustite da odstoji oko 30 minuta kako bi upio vodu i smekšao. Nakon toga džemper položite na ravni peškir i raširite ga. Peškir urolajte zajedno s odećom kako bi upio vodu. Džemper nakon toga lagano rukama rastežite do širine koju želite, položite ga na dasku i dodatno oblikujući pričvrstite čiodama za podlogu. Pustite da se osuši i oblikovanje završite peglanjem na odgovarajućoj temperaturi. Na ovaj način džemper iz video-snimka proširio se za čitavih pet centimetara, na dužini je takođe dobio pet centimetara, a na rukavima centimetar više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare