Iskrena ispovest studentkinja koje se bave prostitucijom

Ponedeljak, 29.06.2015.

12:40

Izvor: express.hr

Iskrena ispovest studentkinja koje se bave prostitucijom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

night owl

pre 8 godina

@mdj,
Gospođo, niste pažljivo čitali moj post. Ni jednog trenutka nisam pomenula nikakav stan. Moj post je napisan dobronamerno, ne sa ciljem da se devojke i žene raspnu na krst nego da se pomogne da ne krenu tim putem, ma koliko težak život i iskustvo imale jer uvek postoji život dostojniji ljuskog bića. Prodaje tela jeste lična odluka ali je dokazano đavolji biznis. Da li treba da pošaljemo mladima poruku da je u krajnjoj liniji normalno da se bave i prostitucijom? Inače ako mislite da sam od onih koji smatraju da one baš zarađuju i lagodno žive, istina taj svet mi je nepoznat ali znam kako je to pasji život. A o mom vokabularu, prosvećenosti, renesansama i glupostima nećete vi govoriti. Inače obično nemam vremena za ovako glupe rasprave posebno sa osobama koje drugačije misle. I ne, niste me impresionirali ni malo, samo vidim da ste nevaspitani i prosti pa makar bili i doktor nauka. Vaspitanje niste stekli, ako diplome jeste. I ko ste vi uopšte da na jednom forumu procenjujete nečiju ličnost, vokabular i ostalo. Ja sam samo spomenula vaš u smislu da je vaša potreba da sve ponizite, pozivate se na Igoa za mene potpuno nevažna. Izgleda da je to bila vaša potreba da se izdignete iznad ostalih komementatora. Ovo je običan blog gde ne morate prosipati pamet te vrste. Ja vas nisam uvredila a ni vi mene jer savršeno znam ko sam i šta sam. Veoma je ružno to što vi procenjujete nečije pisanje. Ja se svog ni malo ne stidim.

mdj

pre 8 godina

#night owl
Aman gospodjo, ja imam utisak da sa vama celo vreme pricam na nekom stranom jeziku koji vi ne razumete. Ja vas i sve koji ovo citaju celo vreme pozivam da ne gledate na problem prostitucije iz te vase zablje perspektive, gde se gleda da li je prostitutka kupila stan, ima firmiranu odecu i slicno. Uostalom, nisu samo te studentkinje prostitutke, imate i one na Plavom mostu koje docekaju dvadeset i peti rodjendan po pravilu mrtve u nekoj jami pored puta, te predstavljaju vecinu medju prostitutkama, sta ste se uhvatili za te sto su kupile stan, pa su kupile stan. Da li znate koliko mali procenat medju njima uspe, ne da kupi stan nego da izvuce zivu glavu? Pa i da nije svega toga, meni je neshvatljivo kao feministkinji da neko trpa nos u to sta druga zena radi sa svojim telom, jer njeno telo pripada samo njoj i samo ona ima prava da se pita sta s njim treba da radi. I nema vas sta da impresionira moj vokabular, daleko ste vi od svako vokabulara i teksta. I naravno da ljudi koji rezonuju poput vas mene teraju da se zapitam da li ste uposte svesni da je nekad postojao pokret ne prosvecenosti, nego cak samog humanizma i renenesanse i koji, to je savrseno jasno po vama treba tek da protutnje ovim prostorima.

dosledan

pre 8 godina

To су, бре, поштене жене према политичарима за које гласате, према власнику фирме у којој радите (или према партијском мољцу постављеном за директора ако фирма није приватизована), према целом миљеу покварењака, лажљиваца, превртљиваца, притајених насилника и осталог олоша који у хиљадама хода улицама око вас, све кријући се у кожи невине и недужне јагњади.
...
Е, да - макрои су већ криминалци. (П. П., 30. jun 2015 12:05)

Mislis? A gde se zaposljavaju te trudbenice, sta bi rekao? Ili mislis da se i sa 45 godina kotira kao "studentkinja" i ubire lovu na svoje cari? Ne bas. Nego se lepo zaposli u drzavnom resoru, bude desna ruka i sta je vec potrebno nekom rukovodiocu, i sa visine svog znanja i iskustva te uredno ... u zdrav mozak. E, vidis, zato me takve jede.

П. П.

pre 8 godina

Vojime oca!
(Vojime oca!, 30. jun 2015 11:11)

Каже се: "Во имја (Ва имја - ближе руском изговору) оца (отца)".

Milosav

pre 8 godina

Idam da iskritikujem mamu sto je dok sam odrastao radila tri posla da bismo nekako preziveli, a vidi kako to lako moze da se uradi. 21. vek bato, niko nije lud da radi, rasiri noge i filozofiraj, pare u dzep i dovidjenja.

night owl

pre 8 godina

'Možda sam iz inata njemu postala prostitutka. Uživala sam kad bih nakon gotovo svakog muškarca slala poruke, pričala mu šta sam i kako radila. A onda sam osetila miris novca i to me obuzelo. Sve što mi je taj čovek učinio novac mi je popravljao. U “biznis” je ušla s koleginicom koja se prostituisala preko oglasa.'
Devojku je silovao očuh a majka je prešla preko toga. Mislim da joj je trebala pomoć stručnog lica, psihijatra, psihologa, socijalnog radnika i to nikada ne bi izlečilo njenu traumu, ali prostitucija još teže. Mogla je da učini da samu sebe još više ponizi i gurne se sama na dno.
Vi što prosipate pamet, mislim da se potpisaste sa mdj, i interesuje vas kako razmišlja, neobrazovan, primitivan, zaostao svet trebalo bi da znate da ih niko ne osuđuje. Radi se o prodaji svog tela, nešto kroz šta normalna žena a i muškarac (i oni to rade) ne mogu da prođu bez posledica po psihu. Niste nas impresionirali svojim 'visokoparnim vokabularom' kojim baš ništa spektakularno ne rekoste. Ovde se ne radi o osuđivanju, niti o želji da se neko pošalje na njivu. Mislim da je ovako zarađena para najteže zarađena, makar se ona obezbedila i deset godina unapred, nosila firmirane stvari, vozila se skupim automobilima. A i sama je rekla šta ide uz to, alkohol, kokain, pa na dalje. Moram priznati da ni jedna moja drugarica niti poznanica sa fakulteta, a bila sam na 'ženskom' fakultetu nije bila ni blizu toga, ili ako jeste, pojavile bi se jednom, videlo se po izgledu i nikada više.

Eh

pre 8 godina

(mdj, 30. jun 2015 12:09)
Hoces da kazes da je zrtva (da se ogradimo na ove koje su u zivotu mogle da biraju), samo to, zrtva? Ja ih prvo ne bih ni nazvao tako, iz pijeteta prema pravim zrtvama. Znaci negiras njen udeo krivice u svemu tome? Slazem se da nema muskaraca koji su spremni da plate da ne bi bilo ni prostitucije ali nije sve tako crno belo. Postoje zene, (za neke znam za neke sam cuo iz price) koje prosto zele to da rade, da je to njihov izbor. Svakog trenutka mogu da odustanu, ali ne zele. Znam, prosuo si pricu u tekstu, citirao slavnog pisca i "pojacao" argumente, ali i dalje nisi u pavu 100%. Jedino mogu da sazaljevam devojke koje su pod prisilom upale u taj pakao, ili one koje su imale neku traumu pa su postale emoconalno labilne. Ove ostale koje su lenje i ne zele na normalan nacin da zrade novac ne zalim ni malo, jer sto bih ih zalio kada ni one sebe ne vide kao objekat za zaljenje, vec za nesto sasvim drugo, i apsolutno nemaju problem sa tim.

Iggy_ID

pre 8 godina

Hajde sada iskreno !!!

Da li neko ko ima dobar seks kod kuće i privlačnog partnera ... ne mislim na misionarsku u mraku, već na strasni seks, nekada nežni seks, oral (obavezno) ... ima potrebu da traži nešto sa strane mimo onoga što već ima sa svojim partnerom. Da li je neko imao ovakav seksualni život kod kuće, a ipak je saznao da ga partner vara, ili je on sam bio taj koji vara ?

Mislim da se u ovakvim člancima i komentarima ne fokusirate na srž i uzroke problema i nezadovoljstva ljudi. Samo se 'pljujete' ko je 'gori' muškarci ili žene.

BTW Moji komentari se nikada ne objave na super ženi. Nisam svestan šta je toliko problematično u njima ?

П. П.

pre 8 godina

Шта вам је, људи? Није ваљда да у вама куља толика мржња према - проституткама? Је л` вас оне дирају? Па, то је у оваквом друштву - дефиниција лицемерја! To су, бре, поштене жене према политичарима за које гласате, према власнику фирме у којој радите (или према партијском мољцу постављеном за директора ако фирма није приватизована), према целом миљеу покварењака, лажљиваца, превртљиваца, притајених насилника и осталог олоша који у хиљадама хода улицама око вас, све кријући се у кожи невине и недужне јагњади.

Нека муче те жене своју муку, а ви гледате своја посла и не судите ("Нека први баци камен онај који није грешио", сећате се ко то рече?)

Е, да - макрои су већ криминалци.

mdj

pre 8 godina

#Maca
Vi ste jako ogranicena zena, ali to ne shvatate zbog toga sto je tesko probiti celicne barijere psiholoskog determinizma. Ali evo zasto ja uopste citam sve vase komentare. Interesuje me kako razmislja obican, mali covek na ovakve tabu teme jer sa ljudima oko sebe o tome ne mogu da pricam zato sto su to tabu teme kako im i ime kaze. Dakle ne sta o prostituciji misli profesor univerziteta ni Biljana Srbljanovic vec neko poput vas, neskolovanih, prosecnih ljudi. I ono sto procitam me uvek i iznova uzasne. Neka kopa, neka radi na njivi, ja bih je batinama izlecio, najlakse je siriti noge, sve sami zdravorazumski i sa stanovista ogromne vecine u ovoj zemlji neproblematicni nazori na prostituciju. Nigde saosecanja prema nekom ko mora da prodje kroz pakao ponizavanja i uvreda, ili cak nigde nekog da se zapita zasto se vise zaradjuje prostitucijom nego "postenim radom". Viktro Igo je rekao:za greske slabih krivi su jaki, dakle za greske zena krivi su muskarci. Ako se zena prostituise okrivite privilegovane, to jest muskarce, drustvo, ne krivite zrtvu. I na kraju, zasto vam je to tako tesko da shvatite?

Marina

pre 8 godina

Zene nalaze mnogo izgovora za bavljenje prostitucijom. Neke to rade zbog siromastva, neke drugi primoraju na to, ali cinjenica je da mnoge to rade dobrovoljno. Zbog novca, osecaja nadmoci nad muskarcem koji mora da plati za seks, kao i zato sto im se seks jako dopada pa su rešile da to uživanje unovče. A i društvo je danas, da se ne lažemo, veoma tolerantno prema takvim osobama.

Bash Chelik

pre 8 godina

Uf, uf ... koje cene. Pa za te pare mogu da provedem vikend sa poznatom starletom, a ne sa nekom tamo Majom koja se ni ne zove tako.

sani

pre 8 godina

Godinama citamo ko su prostitutke.....mene bi jako zanimalo da otkrijete ko su korisnici usluga.....mozda bas moj brat,muz ....javna licnost ? sigurna sam da bi se tu svasta naslo ,kad bi smeli da pisete o tome...Ovako je vec dosadno..ako ja imam 50 godina ,a 30 citam da studentkinje imaju dodatni izvor finansiranja,onda je tema vise nego bajata.....

NoName

pre 8 godina

I posle recite da prostitucija nije proizvod nemastine. Tako je i nastala. Dok nisu nastali "vladari" i "oblici novca", u svetu kao i danasnjem (neko ima, a mnogi nemaju) prostitucija nije ni postojala. Ceo svet su sjebali bas ti, koji odredjuju ko ce sta da ima, kroz strahovladu i manipulisanje. Mi ih dan danas prihvatamo zdravo za gotovo, pa cak se i ponasamo kao i da ne postoje. Zapravo, trebalo bi da ucinimo da ne postoje.

Kalindi

pre 8 godina

@adriano
Sta je sa onima koje se udaju iz iskrene ljubavi, a dobiju sve najgore od tih njihovih muzeva? Ne mogu da verujem da se i dalje prica o zenama kao robi. Zena moze sama da radi, zivi, ima decu, ne mora se udati. Mnoge zive gore u braku nego da su same sa decom.
Jos, sta je sa muskarcima koji se ozene onima koje imaju pare? Na njihovo ponasanje cemo da zmurimo?
Ovakvih prica je bilo i bice, poznajem dve koje su se time bavile a sada su veoooma dobto udate, muzevi su im pravi frajeri, a one fine.
Za to treba imati zeludac i odredjeni sklop licnosti. Uvek je bilo i bice ih. Niko ne tera "klijente" da koriste njihove usluge. Sta reci o tim muskarcima?
Svega ima pod ovom kapom nebeskom.

Vlajko

pre 8 godina

@mdj
Ne generalizuj. Dobar deo prostitutki jesu zrtve i njima treba pomoci ali ima i onih koji ulaze u to svojevoljno. Te druge grupe mi apsolutno nije zao.

crnjak

pre 8 godina

Za tango je potrebno dvoje. Uvek će se naći 2 debila da naprave dil, ma koliko nehuman, poražavajući i nizak bio. To je život, i sa takvima delimo mesto na planeti. Ne zadugo, hvala Bogu...

shamarchina

pre 8 godina

To se radja, to se ne postaje. Moja devojka studira gradjevinu i radi promocije jos od gimnazije, voli da radi i da zaradi svoj dzeparac. Hocu da kazem - uvek moze da se zaradi koji dinar u toku studija, na posten nacin. Najlakse je biti olos. Zao mi je da tako kazem, znam da neke zene to rade jer im je tako lakse da zarade pare pa da prezive, izdrzavaju decu ili sta vec. Ali ove koje to rade zarad krpa i telefona su najobicniji zenski olos, ljudska beda.

ajde dosta!

pre 8 godina

Moralisti, zivite i pustite druge ljude da zive! Zar je to toliki problem? To sto ta devojka iz teksta radi sa svojim zivotom i svojim telom je njena, a ne vasa stvar! Prostitucija je najstariji zanat na svetu, bice ga dok je sveta i veka, zapamtite to!

night owl

pre 8 godina

Pa ni jedna studentkinja koja je došla u veliki grad nije baš imala novaca makar tata i mama slali svakog meseca. Platiš stan, hranu, knjige na početku godine i ponekad kupiš neku krpicu. Studije sam provela uglavnom u farmerkama i džemperima. E, studenti mogu da zarade i drugačije, tako što će pužati svoje usluge, držati časove, čuvati decu, raditi nešto iz svoje struke za koju se spremaju, ima hiljadu načina. Čitala da ponekad i domaćice u veoma uspešnim brakovima čiji su muževi na položajima to isto rade i ne zbog para. Mislim da nema veze samo sa našom zemljom, dešava se svuda u svetu. Po meni to je pitanje nečije ličnosti, da ima stomak da to uradi i da sutra ustane, pogleda se u ogledalo i nastavi dalje. Mislim da to uvek ostavlja posledice na psihu, ako ne u pitanju je nešto nenormalno i nema veze sa nemaštinom. Jer kako da lepe devojke rade u kuhinjama, peru stepenište u zgradama da bi preživele, sve jedno što nisu studentkinje.

slobodni strelac

pre 8 godina

Prostitucija zena, hm. Zasto niko ne osudjuje "muskarcine" koji usluge placaju i pri tom krse sve moralne norme bilo koje sredine. Ko nije u stanju da nadje partnera bez placanja neka "posti". Naravna da osobama zenskog roda treba pomoci da ne upadnu u vrzino kolo pa ne znaju izaci iz njega. Kada se pre par godina vrtela vest da se maturantkinje prostituisu jer drukcije ne mogu sebi priustiti toaletu za maturu, zeludac mi se okrenuo a doticnu uglednu "gospodu" treba sa zadovoljstvom poslati na drustveno koristan rad zbog zloupotrebe maloletnih devojaka.

MMM

pre 8 godina

Moram još da dodam, ovakve stvari me uvek iznerviraju, zgrozim se svaki put kada samo pomislim kakvi ljudi me okružuju. Lepo da čoveku dođe da ode u neku pustinju i sve da se nosi u ...
Drugarica na faksu je pre par godina radila osam sati dnevno od 14 do 22 popodne, prepodne išla na predavanja, a sve kako bi imala da plaća školarinu. Umirala od posla za dnevnicu od 1200, spavala po 5-6 sati dnevno, učila noću, ma cirkus bio. A pritom sasvim lepo izgleda, mogla je i ona da nađe neki izgovor i umesto da radi - sa dvadesetak godina širi noge napaćenim jadnicima od 50-60 i ispunjava im bolesne želje.
Nema opravdanja, sve je u čoveku, ili vrediš ili si smeće. Ove bi se prostituisale i kada ne bi imale problem sa novcem, takve su stvorene, kao loši ljudi, loši i bezvredni karakteri.
@(Znalac, 29. jun 2015 13:35)

Uz svo duzno poshtovanje za vredan rad i akademska ostvarenja. Ali reci drugarici da je glupa. Postoji neshto shto se zove shkola ulice. I ona je oduvek bila vishe vrednovana u drushtvu nego klasichno univerzitecko obrazovanje. Kako nashem tako i na zapadu/istoku.
All do respect but you need to be a street smart.

floft the fas

pre 8 godina

@Svaka normalna osoba gleda na prostitutku kao na zrtvu.......


Strasno!!!! Zrtve su zene koje su silovane pretučene i sl ovo je svake pameti.

Nina

pre 8 godina

A sta sa muškarcima koji placaju za usluge? Da li se nekad zapitamo koliko je bedno kupiti ženu? Šta sa njihovim moralom, i gde je tu ljudskost? Nemamo vremena da pomislimo na to ili nemamo razloga jer eto, kriva je žena i to je dovoljno?
I nije ovo opravdanje za ženu koja, nažalost, prodaje sebe, već potreba da se na odgovornost pozovu i muškarci, koji su u našem društvu uvek opravdani, sto dokazuju i prethodni komentari.
Ako bi bilo više onih koji bi rekli "Ne! Ja to ne bih učinio!, bilo bi manje i onih koje svoje sudbine iznose u tekstovima nad kojima se zgražavamo.

Stefan

pre 8 godina

Znaci kada sam citao prilog unapred sam znao da ce biti ono kao cale me silovao ok i sta onda? Svidelo joj se? Ili nemastina. Nemas pare lutko? Idi u fabriku radi ko sav posten svet. Najlakse je rasiriti noge a posle nalaziti bezbroj glupih razloga kao opravdanje.

Miss S

pre 8 godina

Da, mogle su na drugaciji nacin da zaradjuju za zivot. Da, grozno je sto spavaju sa perverznim matorcima. Ali sve dok ima perverznih matoraca spremnih da plate za seks ovoga ce biti. Vama su gadne one, meni su gadni matorci koji spavaju sa devojkama koje mogu da im budu cerke/unuke.
Takodje, smatram da je ovo mnogo casnije nego udavanje iz interesa (koliko god mozda paradoksalno zvucalo)

miccana

pre 8 godina

sad bih opsovala al' necu!! Nema opravdanja i izgovora za ovako nesto! Pa i ja sam zelela lagodan zivot, pa sam od 17 god radila, uporedo sa faxom i dalje radila, ali eto sada sa svojim poslom u struci imam lagodan zivot i ponosna sam na sebe i sav prethodni trud! Kako se neke djeve ne usmere na posao, ne rade na sebi i prvenstveno ne vole sebe... !

Maca

pre 8 godina

(mdj, 29. jun 2015 15:44)

Mucenica koju primoravaju da se prostituise nema svoj stan u drugom gradu.
Nemate osnov za to lazno covekoljublje i kvazi eticke lekcije koje ste tako snishodljivo podelili.
Kao sto je lepo napisao @SKIDS, neko je jednostavno samo jednostavan u svojoj lenjosti i praznini, nema tu neke mudrosti i skrivenih blaga. Ne ulazeci uopste u verodostojnost svih detalja price ukazala bih na to i da sama osoba lepo kaze da je sve bilo u novcu, kakvoj-takvoj slavi i iluziji nekakve moci. A pre svega lagane pare, bolje receno za osobu iz clanka lagane, za nekoga teze nego Trepca.
Ovakvi tekstovi o prostitutkama koje su toliko zeljne znanja iz molekularne biologije ili klavira da se .... po toaletima i parkinzima samo nadrazuju cetvrtaste tipove koji i onako sve zene vide kao prostitutke i vrece za udaranje.

nišlija

pre 8 godina

Da,prostitucija studenkinja ako one uzimaju pare za to što rade,a ako im lupi šamar makro i uzme pola od zarade onda belo roblje.

SKIDS

pre 8 godina

Moram još da dodam, ovakve stvari me uvek iznerviraju, zgrozim se svaki put kada samo pomislim kakvi ljudi me okružuju. Lepo da čoveku dođe da ode u neku pustinju i sve da se nosi u ...
Drugarica na faksu je pre par godina radila osam sati dnevno od 14 do 22 popodne, prepodne išla na predavanja, a sve kako bi imala da plaća školarinu. Umirala od posla za dnevnicu od 1200, spavala po 5-6 sati dnevno, učila noću, ma cirkus bio. A pritom sasvim lepo izgleda, mogla je i ona da nađe neki izgovor i umesto da radi - sa dvadesetak godina širi noge napaćenim jadnicima od 50-60 i ispunjava im bolesne želje.
Nema opravdanja, sve je u čoveku, ili vrediš ili si smeće. Ove bi se prostituisale i kada ne bi imale problem sa novcem, takve su stvorene, kao loši ljudi, loši i bezvredni karakteri.

@(Znalac, 29. jun 2015 13:35)
Daviš sa tim MGTOW sranj**a, ako ti se ne dopada da komuniciraš sa devojkama ili imaš bilo šta sa njima, ti lepo pređi na drugu "stranu", ovako ispadaš neviđen jadnik.

Der Birschle aus Knin

pre 8 godina

Legalizujte prostituciju da mlade devojke imaju cime da se bave posto su vecinom nesposobne za zivot.Dosta je vise skrivanja po hotelima i domovima ,stanovima,nek svi vide odakle im pare za more ,izlaske ,kafice svaki dan ,skupe telefone i skupu garderobu .Tako mala drzava a 1 po broju abortusa,uopste nije slucajno ,drago mi je da sam pobegao iz Srbije ,hrvatski pasos i u beli svet,nmg vise da gledam primadone i tatine sinove kako se sepure po Bg .

Der Birschle aus Knin

pre 8 godina

Legalizujte prostituciju da mlade devojke imaju cime da se bave posto su vecinom nesposobne za zivot.Dosta je vise skrivanja po hotelima i domovima ,stanovima,nek svi vide odakle im pare za more ,izlaske ,kafice svaki dan ,skupe telefone i skupu garderobu .Tako mala drzava a 1 po broju abortusa,uopste nije slucajno ,drago mi je da sam pobegao iz Srbije ,hrvatski pasos i u beli svet,nmg vise da gledam primadone i tatine sinove kako se sepure po Bg .

defence

pre 8 godina

Njen mozak je takav,inteligencija na nuli,zao mi nekih momaka sto ozene takve "studenkinje" koje kasnije prosipaju finocu.
(lela, 29. jun 2015 13:03)

Pa nemoraju da zene te sa zavrsenim fakultetom ili ne zavrsenim jedino ako ima para i dobar posao pa se zacopa u tebe . A te "devojke" od 28 i kusur niko normalan ne bi zenio jer da to valja nebi toliko dugo ostalo samo :) . Mozda jednio neko kome gori pod noge i ko je napunio 40+ pa daj sta das . Ono i kanal kad se prosiri od stalnog upotrebljavanja vidi se , ako ulazi ko vreo noz u puter begaj od takvo ( samo tesno 16-20 max se zeni ) .

mdj

pre 8 godina

Svaka normalna osoba gleda na prostitutku kao na zrtvu, samo ovde nekakvi znalci sa F odeljenja pozivaju na rat protiv zenskog roda, dakle udzbenicki primer patologije koji ce jednom uci u enciklopedije, bas kao i oni tekstovi Dragosa Kalajica u Dugi. I posle se vredjamo kad nas neko nazove moralno idiotskim narodom a u stanju smo da pisemo ovakve krvolocne i neljudske komentare, da se devojka koju je silovao očuh naziva kurvom koju bi izlečio rad na njivi. Sve mi žene trebamo da se solidarišemo sa najgorom prostitutkom i da kazemo: Da , i sta nam onda možete?! Mozete da nas nazivate ruznima, poremećenima, frustriranima ali mi sve iste i tačka!

јефтини изговори

pre 8 godina

"Maja kaže da ima svoj stan i da svoje usluge naplaćuje oko 100 evra po satu. Za vreme provedeno sa Majom od 23 sata uveče do 10 ujutro potrebno je da, kako kaže, izdvojite 700 eura."

Бави се проституцијом због немаштине, а има свој стан?! Како назвати живот оних који немају свој кров над главом?

dragutin

pre 8 godina

Jednom su stavili majmune u kavez i davali im zeton koji se moze zameniti za bananu ubrzo su majmuni ukapirali da za zeton moze da se dobije banana i trazili zetona jos.A onda je se jedan majmun setio da zameni svoj zeton sa nekom zenkom za sex i tako majmuni postase kao ljudi.Naucnici su odmah prekinuli eksperiment da se majmuni ne bi skroz izopacili i nepopravno ostetili svoju drustvenu strukturu.Sve u svemu novac izopaci i majmune i ljude.

pravademokratija

pre 8 godina

ovo je samo posledica sistema politickih stranaka. treba ukloniti uzrok a to su politicke stranke !
samo zdravi u glavi protiv sistema !

Pera veciti student

pre 8 godina

U moje doba (sad imam 40 banki) u studenjaku, seks je bio za dzabe. Kakavo crno placanje, pare su se trosile na hranu i ako ostane nesto za garderobu.

-nisu svi zli-

pre 8 godina

I ti se nasla da pricas da su svi muskarci zli,kao da te je to preobratilo u takvu kakva si postala.Vecina vas trazi bas takav razlog da imate opravdanje pa se raskalasite i vodite ludilo pa onda zavlaci muske da pate ili interes od njih.U njivu bi ja tebe da vidis adrenalin i strast...Kako ste se raskalasile haos od vas...Izvinjavam se zbog pravopisa.Pozdrav

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 8 godina

I sutra ozenis nesto ovako a ni na kraj pameti ti nije da se bavila prostitucijom u studenjaku i sta sve jos ne uz to, ovo je totalno pomucenje svesti nacije ...

andrijano

pre 8 godina

pitanje za ljude sa komentara...sta je teze? prostitucija za pare ili kad se zena zarad interesa uda i provede zivot sa covekom koga ne voli iskreno? ove prve dobijaju etiketu olosa a ove druge etiketu uspeha...tako da je prostitucija relativna kategorija.usled siromastva veoma je izrazena ali po meni to je linija manjeg otpora i za zenu koja se time bavi i za muskarca koji plati za sex.

pera

pre 8 godina

Pa tacno po kategorijama, dok kad slusas ispovesti elitnih prostitutki, nalozis se, dok kad slusas razloge ovih nize klase lepo ti se povraca.

Glupan

pre 8 godina

Taman kad postanu milf ministarke, ima da budu zrele iskusne matorke... Pa i cena će da prati robu. Nikako neću moći da ih priuštim, ako ne postanem bizmisnen.

bice bolje

pre 8 godina

To je cista bahatost, kakvo prezivljavanje, studenti rade i tesko zaradjuju da prezive. Da bi ste se bavili najstarijim zanatom morate biti emotivno poremeceni, ispustena i zlostavljana deca.

bice bolje

pre 8 godina

To je cista bahatost, kakvo prezivljavanje, studenti rade i tesko zaradjuju da prezive. Da bi ste se bavili najstarijim zanatom morate biti emotivno poremeceni, ispustena i zlostavljana deca.

Pera veciti student

pre 8 godina

U moje doba (sad imam 40 banki) u studenjaku, seks je bio za dzabe. Kakavo crno placanje, pare su se trosile na hranu i ako ostane nesto za garderobu.

јефтини изговори

pre 8 godina

"Maja kaže da ima svoj stan i da svoje usluge naplaćuje oko 100 evra po satu. Za vreme provedeno sa Majom od 23 sata uveče do 10 ujutro potrebno je da, kako kaže, izdvojite 700 eura."

Бави се проституцијом због немаштине, а има свој стан?! Како назвати живот оних који немају свој кров над главом?

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 8 godina

I sutra ozenis nesto ovako a ni na kraj pameti ti nije da se bavila prostitucijom u studenjaku i sta sve jos ne uz to, ovo je totalno pomucenje svesti nacije ...

dragutin

pre 8 godina

Jednom su stavili majmune u kavez i davali im zeton koji se moze zameniti za bananu ubrzo su majmuni ukapirali da za zeton moze da se dobije banana i trazili zetona jos.A onda je se jedan majmun setio da zameni svoj zeton sa nekom zenkom za sex i tako majmuni postase kao ljudi.Naucnici su odmah prekinuli eksperiment da se majmuni ne bi skroz izopacili i nepopravno ostetili svoju drustvenu strukturu.Sve u svemu novac izopaci i majmune i ljude.

andrijano

pre 8 godina

pitanje za ljude sa komentara...sta je teze? prostitucija za pare ili kad se zena zarad interesa uda i provede zivot sa covekom koga ne voli iskreno? ove prve dobijaju etiketu olosa a ove druge etiketu uspeha...tako da je prostitucija relativna kategorija.usled siromastva veoma je izrazena ali po meni to je linija manjeg otpora i za zenu koja se time bavi i za muskarca koji plati za sex.

-nisu svi zli-

pre 8 godina

I ti se nasla da pricas da su svi muskarci zli,kao da te je to preobratilo u takvu kakva si postala.Vecina vas trazi bas takav razlog da imate opravdanje pa se raskalasite i vodite ludilo pa onda zavlaci muske da pate ili interes od njih.U njivu bi ja tebe da vidis adrenalin i strast...Kako ste se raskalasile haos od vas...Izvinjavam se zbog pravopisa.Pozdrav

Glupan

pre 8 godina

Taman kad postanu milf ministarke, ima da budu zrele iskusne matorke... Pa i cena će da prati robu. Nikako neću moći da ih priuštim, ako ne postanem bizmisnen.

pera

pre 8 godina

Pa tacno po kategorijama, dok kad slusas ispovesti elitnih prostitutki, nalozis se, dok kad slusas razloge ovih nize klase lepo ti se povraca.

pravademokratija

pre 8 godina

ovo je samo posledica sistema politickih stranaka. treba ukloniti uzrok a to su politicke stranke !
samo zdravi u glavi protiv sistema !

SKIDS

pre 8 godina

Moram još da dodam, ovakve stvari me uvek iznerviraju, zgrozim se svaki put kada samo pomislim kakvi ljudi me okružuju. Lepo da čoveku dođe da ode u neku pustinju i sve da se nosi u ...
Drugarica na faksu je pre par godina radila osam sati dnevno od 14 do 22 popodne, prepodne išla na predavanja, a sve kako bi imala da plaća školarinu. Umirala od posla za dnevnicu od 1200, spavala po 5-6 sati dnevno, učila noću, ma cirkus bio. A pritom sasvim lepo izgleda, mogla je i ona da nađe neki izgovor i umesto da radi - sa dvadesetak godina širi noge napaćenim jadnicima od 50-60 i ispunjava im bolesne želje.
Nema opravdanja, sve je u čoveku, ili vrediš ili si smeće. Ove bi se prostituisale i kada ne bi imale problem sa novcem, takve su stvorene, kao loši ljudi, loši i bezvredni karakteri.

@(Znalac, 29. jun 2015 13:35)
Daviš sa tim MGTOW sranj**a, ako ti se ne dopada da komuniciraš sa devojkama ili imaš bilo šta sa njima, ti lepo pređi na drugu "stranu", ovako ispadaš neviđen jadnik.

mdj

pre 8 godina

Svaka normalna osoba gleda na prostitutku kao na zrtvu, samo ovde nekakvi znalci sa F odeljenja pozivaju na rat protiv zenskog roda, dakle udzbenicki primer patologije koji ce jednom uci u enciklopedije, bas kao i oni tekstovi Dragosa Kalajica u Dugi. I posle se vredjamo kad nas neko nazove moralno idiotskim narodom a u stanju smo da pisemo ovakve krvolocne i neljudske komentare, da se devojka koju je silovao očuh naziva kurvom koju bi izlečio rad na njivi. Sve mi žene trebamo da se solidarišemo sa najgorom prostitutkom i da kazemo: Da , i sta nam onda možete?! Mozete da nas nazivate ruznima, poremećenima, frustriranima ali mi sve iste i tačka!

defence

pre 8 godina

Njen mozak je takav,inteligencija na nuli,zao mi nekih momaka sto ozene takve "studenkinje" koje kasnije prosipaju finocu.
(lela, 29. jun 2015 13:03)

Pa nemoraju da zene te sa zavrsenim fakultetom ili ne zavrsenim jedino ako ima para i dobar posao pa se zacopa u tebe . A te "devojke" od 28 i kusur niko normalan ne bi zenio jer da to valja nebi toliko dugo ostalo samo :) . Mozda jednio neko kome gori pod noge i ko je napunio 40+ pa daj sta das . Ono i kanal kad se prosiri od stalnog upotrebljavanja vidi se , ako ulazi ko vreo noz u puter begaj od takvo ( samo tesno 16-20 max se zeni ) .

night owl

pre 8 godina

Pa ni jedna studentkinja koja je došla u veliki grad nije baš imala novaca makar tata i mama slali svakog meseca. Platiš stan, hranu, knjige na početku godine i ponekad kupiš neku krpicu. Studije sam provela uglavnom u farmerkama i džemperima. E, studenti mogu da zarade i drugačije, tako što će pužati svoje usluge, držati časove, čuvati decu, raditi nešto iz svoje struke za koju se spremaju, ima hiljadu načina. Čitala da ponekad i domaćice u veoma uspešnim brakovima čiji su muževi na položajima to isto rade i ne zbog para. Mislim da nema veze samo sa našom zemljom, dešava se svuda u svetu. Po meni to je pitanje nečije ličnosti, da ima stomak da to uradi i da sutra ustane, pogleda se u ogledalo i nastavi dalje. Mislim da to uvek ostavlja posledice na psihu, ako ne u pitanju je nešto nenormalno i nema veze sa nemaštinom. Jer kako da lepe devojke rade u kuhinjama, peru stepenište u zgradama da bi preživele, sve jedno što nisu studentkinje.

П. П.

pre 8 godina

Шта вам је, људи? Није ваљда да у вама куља толика мржња према - проституткама? Је л` вас оне дирају? Па, то је у оваквом друштву - дефиниција лицемерја! To су, бре, поштене жене према политичарима за које гласате, према власнику фирме у којој радите (или према партијском мољцу постављеном за директора ако фирма није приватизована), према целом миљеу покварењака, лажљиваца, превртљиваца, притајених насилника и осталог олоша који у хиљадама хода улицама око вас, све кријући се у кожи невине и недужне јагњади.

Нека муче те жене своју муку, а ви гледате своја посла и не судите ("Нека први баци камен онај који није грешио", сећате се ко то рече?)

Е, да - макрои су већ криминалци.

Kalindi

pre 8 godina

@adriano
Sta je sa onima koje se udaju iz iskrene ljubavi, a dobiju sve najgore od tih njihovih muzeva? Ne mogu da verujem da se i dalje prica o zenama kao robi. Zena moze sama da radi, zivi, ima decu, ne mora se udati. Mnoge zive gore u braku nego da su same sa decom.
Jos, sta je sa muskarcima koji se ozene onima koje imaju pare? Na njihovo ponasanje cemo da zmurimo?
Ovakvih prica je bilo i bice, poznajem dve koje su se time bavile a sada su veoooma dobto udate, muzevi su im pravi frajeri, a one fine.
Za to treba imati zeludac i odredjeni sklop licnosti. Uvek je bilo i bice ih. Niko ne tera "klijente" da koriste njihove usluge. Sta reci o tim muskarcima?
Svega ima pod ovom kapom nebeskom.

shamarchina

pre 8 godina

To se radja, to se ne postaje. Moja devojka studira gradjevinu i radi promocije jos od gimnazije, voli da radi i da zaradi svoj dzeparac. Hocu da kazem - uvek moze da se zaradi koji dinar u toku studija, na posten nacin. Najlakse je biti olos. Zao mi je da tako kazem, znam da neke zene to rade jer im je tako lakse da zarade pare pa da prezive, izdrzavaju decu ili sta vec. Ali ove koje to rade zarad krpa i telefona su najobicniji zenski olos, ljudska beda.

miccana

pre 8 godina

sad bih opsovala al' necu!! Nema opravdanja i izgovora za ovako nesto! Pa i ja sam zelela lagodan zivot, pa sam od 17 god radila, uporedo sa faxom i dalje radila, ali eto sada sa svojim poslom u struci imam lagodan zivot i ponosna sam na sebe i sav prethodni trud! Kako se neke djeve ne usmere na posao, ne rade na sebi i prvenstveno ne vole sebe... !

Miss S

pre 8 godina

Da, mogle su na drugaciji nacin da zaradjuju za zivot. Da, grozno je sto spavaju sa perverznim matorcima. Ali sve dok ima perverznih matoraca spremnih da plate za seks ovoga ce biti. Vama su gadne one, meni su gadni matorci koji spavaju sa devojkama koje mogu da im budu cerke/unuke.
Takodje, smatram da je ovo mnogo casnije nego udavanje iz interesa (koliko god mozda paradoksalno zvucalo)

Vlajko

pre 8 godina

@mdj
Ne generalizuj. Dobar deo prostitutki jesu zrtve i njima treba pomoci ali ima i onih koji ulaze u to svojevoljno. Te druge grupe mi apsolutno nije zao.

sani

pre 8 godina

Godinama citamo ko su prostitutke.....mene bi jako zanimalo da otkrijete ko su korisnici usluga.....mozda bas moj brat,muz ....javna licnost ? sigurna sam da bi se tu svasta naslo ,kad bi smeli da pisete o tome...Ovako je vec dosadno..ako ja imam 50 godina ,a 30 citam da studentkinje imaju dodatni izvor finansiranja,onda je tema vise nego bajata.....

night owl

pre 8 godina

'Možda sam iz inata njemu postala prostitutka. Uživala sam kad bih nakon gotovo svakog muškarca slala poruke, pričala mu šta sam i kako radila. A onda sam osetila miris novca i to me obuzelo. Sve što mi je taj čovek učinio novac mi je popravljao. U “biznis” je ušla s koleginicom koja se prostituisala preko oglasa.'
Devojku je silovao očuh a majka je prešla preko toga. Mislim da joj je trebala pomoć stručnog lica, psihijatra, psihologa, socijalnog radnika i to nikada ne bi izlečilo njenu traumu, ali prostitucija još teže. Mogla je da učini da samu sebe još više ponizi i gurne se sama na dno.
Vi što prosipate pamet, mislim da se potpisaste sa mdj, i interesuje vas kako razmišlja, neobrazovan, primitivan, zaostao svet trebalo bi da znate da ih niko ne osuđuje. Radi se o prodaji svog tela, nešto kroz šta normalna žena a i muškarac (i oni to rade) ne mogu da prođu bez posledica po psihu. Niste nas impresionirali svojim 'visokoparnim vokabularom' kojim baš ništa spektakularno ne rekoste. Ovde se ne radi o osuđivanju, niti o želji da se neko pošalje na njivu. Mislim da je ovako zarađena para najteže zarađena, makar se ona obezbedila i deset godina unapred, nosila firmirane stvari, vozila se skupim automobilima. A i sama je rekla šta ide uz to, alkohol, kokain, pa na dalje. Moram priznati da ni jedna moja drugarica niti poznanica sa fakulteta, a bila sam na 'ženskom' fakultetu nije bila ni blizu toga, ili ako jeste, pojavile bi se jednom, videlo se po izgledu i nikada više.

Bash Chelik

pre 8 godina

Uf, uf ... koje cene. Pa za te pare mogu da provedem vikend sa poznatom starletom, a ne sa nekom tamo Majom koja se ni ne zove tako.

Marina

pre 8 godina

Zene nalaze mnogo izgovora za bavljenje prostitucijom. Neke to rade zbog siromastva, neke drugi primoraju na to, ali cinjenica je da mnoge to rade dobrovoljno. Zbog novca, osecaja nadmoci nad muskarcem koji mora da plati za seks, kao i zato sto im se seks jako dopada pa su rešile da to uživanje unovče. A i društvo je danas, da se ne lažemo, veoma tolerantno prema takvim osobama.

Nina

pre 8 godina

A sta sa muškarcima koji placaju za usluge? Da li se nekad zapitamo koliko je bedno kupiti ženu? Šta sa njihovim moralom, i gde je tu ljudskost? Nemamo vremena da pomislimo na to ili nemamo razloga jer eto, kriva je žena i to je dovoljno?
I nije ovo opravdanje za ženu koja, nažalost, prodaje sebe, već potreba da se na odgovornost pozovu i muškarci, koji su u našem društvu uvek opravdani, sto dokazuju i prethodni komentari.
Ako bi bilo više onih koji bi rekli "Ne! Ja to ne bih učinio!, bilo bi manje i onih koje svoje sudbine iznose u tekstovima nad kojima se zgražavamo.

Iggy_ID

pre 8 godina

Hajde sada iskreno !!!

Da li neko ko ima dobar seks kod kuće i privlačnog partnera ... ne mislim na misionarsku u mraku, već na strasni seks, nekada nežni seks, oral (obavezno) ... ima potrebu da traži nešto sa strane mimo onoga što već ima sa svojim partnerom. Da li je neko imao ovakav seksualni život kod kuće, a ipak je saznao da ga partner vara, ili je on sam bio taj koji vara ?

Mislim da se u ovakvim člancima i komentarima ne fokusirate na srž i uzroke problema i nezadovoljstva ljudi. Samo se 'pljujete' ko je 'gori' muškarci ili žene.

BTW Moji komentari se nikada ne objave na super ženi. Nisam svestan šta je toliko problematično u njima ?

Maca

pre 8 godina

(mdj, 29. jun 2015 15:44)

Mucenica koju primoravaju da se prostituise nema svoj stan u drugom gradu.
Nemate osnov za to lazno covekoljublje i kvazi eticke lekcije koje ste tako snishodljivo podelili.
Kao sto je lepo napisao @SKIDS, neko je jednostavno samo jednostavan u svojoj lenjosti i praznini, nema tu neke mudrosti i skrivenih blaga. Ne ulazeci uopste u verodostojnost svih detalja price ukazala bih na to i da sama osoba lepo kaze da je sve bilo u novcu, kakvoj-takvoj slavi i iluziji nekakve moci. A pre svega lagane pare, bolje receno za osobu iz clanka lagane, za nekoga teze nego Trepca.
Ovakvi tekstovi o prostitutkama koje su toliko zeljne znanja iz molekularne biologije ili klavira da se .... po toaletima i parkinzima samo nadrazuju cetvrtaste tipove koji i onako sve zene vide kao prostitutke i vrece za udaranje.

floft the fas

pre 8 godina

@Svaka normalna osoba gleda na prostitutku kao na zrtvu.......


Strasno!!!! Zrtve su zene koje su silovane pretučene i sl ovo je svake pameti.

crnjak

pre 8 godina

Za tango je potrebno dvoje. Uvek će se naći 2 debila da naprave dil, ma koliko nehuman, poražavajući i nizak bio. To je život, i sa takvima delimo mesto na planeti. Ne zadugo, hvala Bogu...

Der Birschle aus Knin

pre 8 godina

Legalizujte prostituciju da mlade devojke imaju cime da se bave posto su vecinom nesposobne za zivot.Dosta je vise skrivanja po hotelima i domovima ,stanovima,nek svi vide odakle im pare za more ,izlaske ,kafice svaki dan ,skupe telefone i skupu garderobu .Tako mala drzava a 1 po broju abortusa,uopste nije slucajno ,drago mi je da sam pobegao iz Srbije ,hrvatski pasos i u beli svet,nmg vise da gledam primadone i tatine sinove kako se sepure po Bg .

slobodni strelac

pre 8 godina

Prostitucija zena, hm. Zasto niko ne osudjuje "muskarcine" koji usluge placaju i pri tom krse sve moralne norme bilo koje sredine. Ko nije u stanju da nadje partnera bez placanja neka "posti". Naravna da osobama zenskog roda treba pomoci da ne upadnu u vrzino kolo pa ne znaju izaci iz njega. Kada se pre par godina vrtela vest da se maturantkinje prostituisu jer drukcije ne mogu sebi priustiti toaletu za maturu, zeludac mi se okrenuo a doticnu uglednu "gospodu" treba sa zadovoljstvom poslati na drustveno koristan rad zbog zloupotrebe maloletnih devojaka.

Eh

pre 8 godina

(mdj, 30. jun 2015 12:09)
Hoces da kazes da je zrtva (da se ogradimo na ove koje su u zivotu mogle da biraju), samo to, zrtva? Ja ih prvo ne bih ni nazvao tako, iz pijeteta prema pravim zrtvama. Znaci negiras njen udeo krivice u svemu tome? Slazem se da nema muskaraca koji su spremni da plate da ne bi bilo ni prostitucije ali nije sve tako crno belo. Postoje zene, (za neke znam za neke sam cuo iz price) koje prosto zele to da rade, da je to njihov izbor. Svakog trenutka mogu da odustanu, ali ne zele. Znam, prosuo si pricu u tekstu, citirao slavnog pisca i "pojacao" argumente, ali i dalje nisi u pavu 100%. Jedino mogu da sazaljevam devojke koje su pod prisilom upale u taj pakao, ili one koje su imale neku traumu pa su postale emoconalno labilne. Ove ostale koje su lenje i ne zele na normalan nacin da zrade novac ne zalim ni malo, jer sto bih ih zalio kada ni one sebe ne vide kao objekat za zaljenje, vec za nesto sasvim drugo, i apsolutno nemaju problem sa tim.

ajde dosta!

pre 8 godina

Moralisti, zivite i pustite druge ljude da zive! Zar je to toliki problem? To sto ta devojka iz teksta radi sa svojim zivotom i svojim telom je njena, a ne vasa stvar! Prostitucija je najstariji zanat na svetu, bice ga dok je sveta i veka, zapamtite to!

mdj

pre 8 godina

#Maca
Vi ste jako ogranicena zena, ali to ne shvatate zbog toga sto je tesko probiti celicne barijere psiholoskog determinizma. Ali evo zasto ja uopste citam sve vase komentare. Interesuje me kako razmislja obican, mali covek na ovakve tabu teme jer sa ljudima oko sebe o tome ne mogu da pricam zato sto su to tabu teme kako im i ime kaze. Dakle ne sta o prostituciji misli profesor univerziteta ni Biljana Srbljanovic vec neko poput vas, neskolovanih, prosecnih ljudi. I ono sto procitam me uvek i iznova uzasne. Neka kopa, neka radi na njivi, ja bih je batinama izlecio, najlakse je siriti noge, sve sami zdravorazumski i sa stanovista ogromne vecine u ovoj zemlji neproblematicni nazori na prostituciju. Nigde saosecanja prema nekom ko mora da prodje kroz pakao ponizavanja i uvreda, ili cak nigde nekog da se zapita zasto se vise zaradjuje prostitucijom nego "postenim radom". Viktro Igo je rekao:za greske slabih krivi su jaki, dakle za greske zena krivi su muskarci. Ako se zena prostituise okrivite privilegovane, to jest muskarce, drustvo, ne krivite zrtvu. I na kraju, zasto vam je to tako tesko da shvatite?

Stefan

pre 8 godina

Znaci kada sam citao prilog unapred sam znao da ce biti ono kao cale me silovao ok i sta onda? Svidelo joj se? Ili nemastina. Nemas pare lutko? Idi u fabriku radi ko sav posten svet. Najlakse je rasiriti noge a posle nalaziti bezbroj glupih razloga kao opravdanje.

NoName

pre 8 godina

I posle recite da prostitucija nije proizvod nemastine. Tako je i nastala. Dok nisu nastali "vladari" i "oblici novca", u svetu kao i danasnjem (neko ima, a mnogi nemaju) prostitucija nije ni postojala. Ceo svet su sjebali bas ti, koji odredjuju ko ce sta da ima, kroz strahovladu i manipulisanje. Mi ih dan danas prihvatamo zdravo za gotovo, pa cak se i ponasamo kao i da ne postoje. Zapravo, trebalo bi da ucinimo da ne postoje.

Der Birschle aus Knin

pre 8 godina

Legalizujte prostituciju da mlade devojke imaju cime da se bave posto su vecinom nesposobne za zivot.Dosta je vise skrivanja po hotelima i domovima ,stanovima,nek svi vide odakle im pare za more ,izlaske ,kafice svaki dan ,skupe telefone i skupu garderobu .Tako mala drzava a 1 po broju abortusa,uopste nije slucajno ,drago mi je da sam pobegao iz Srbije ,hrvatski pasos i u beli svet,nmg vise da gledam primadone i tatine sinove kako se sepure po Bg .

dosledan

pre 8 godina

To су, бре, поштене жене према политичарима за које гласате, према власнику фирме у којој радите (или према партијском мољцу постављеном за директора ако фирма није приватизована), према целом миљеу покварењака, лажљиваца, превртљиваца, притајених насилника и осталог олоша који у хиљадама хода улицама око вас, све кријући се у кожи невине и недужне јагњади.
...
Е, да - макрои су већ криминалци. (П. П., 30. jun 2015 12:05)

Mislis? A gde se zaposljavaju te trudbenice, sta bi rekao? Ili mislis da se i sa 45 godina kotira kao "studentkinja" i ubire lovu na svoje cari? Ne bas. Nego se lepo zaposli u drzavnom resoru, bude desna ruka i sta je vec potrebno nekom rukovodiocu, i sa visine svog znanja i iskustva te uredno ... u zdrav mozak. E, vidis, zato me takve jede.

П. П.

pre 8 godina

Vojime oca!
(Vojime oca!, 30. jun 2015 11:11)

Каже се: "Во имја (Ва имја - ближе руском изговору) оца (отца)".

Milosav

pre 8 godina

Idam da iskritikujem mamu sto je dok sam odrastao radila tri posla da bismo nekako preziveli, a vidi kako to lako moze da se uradi. 21. vek bato, niko nije lud da radi, rasiri noge i filozofiraj, pare u dzep i dovidjenja.

night owl

pre 8 godina

@mdj,
Gospođo, niste pažljivo čitali moj post. Ni jednog trenutka nisam pomenula nikakav stan. Moj post je napisan dobronamerno, ne sa ciljem da se devojke i žene raspnu na krst nego da se pomogne da ne krenu tim putem, ma koliko težak život i iskustvo imale jer uvek postoji život dostojniji ljuskog bića. Prodaje tela jeste lična odluka ali je dokazano đavolji biznis. Da li treba da pošaljemo mladima poruku da je u krajnjoj liniji normalno da se bave i prostitucijom? Inače ako mislite da sam od onih koji smatraju da one baš zarađuju i lagodno žive, istina taj svet mi je nepoznat ali znam kako je to pasji život. A o mom vokabularu, prosvećenosti, renesansama i glupostima nećete vi govoriti. Inače obično nemam vremena za ovako glupe rasprave posebno sa osobama koje drugačije misle. I ne, niste me impresionirali ni malo, samo vidim da ste nevaspitani i prosti pa makar bili i doktor nauka. Vaspitanje niste stekli, ako diplome jeste. I ko ste vi uopšte da na jednom forumu procenjujete nečiju ličnost, vokabular i ostalo. Ja sam samo spomenula vaš u smislu da je vaša potreba da sve ponizite, pozivate se na Igoa za mene potpuno nevažna. Izgleda da je to bila vaša potreba da se izdignete iznad ostalih komementatora. Ovo je običan blog gde ne morate prosipati pamet te vrste. Ja vas nisam uvredila a ni vi mene jer savršeno znam ko sam i šta sam. Veoma je ružno to što vi procenjujete nečije pisanje. Ja se svog ni malo ne stidim.

MMM

pre 8 godina

Moram još da dodam, ovakve stvari me uvek iznerviraju, zgrozim se svaki put kada samo pomislim kakvi ljudi me okružuju. Lepo da čoveku dođe da ode u neku pustinju i sve da se nosi u ...
Drugarica na faksu je pre par godina radila osam sati dnevno od 14 do 22 popodne, prepodne išla na predavanja, a sve kako bi imala da plaća školarinu. Umirala od posla za dnevnicu od 1200, spavala po 5-6 sati dnevno, učila noću, ma cirkus bio. A pritom sasvim lepo izgleda, mogla je i ona da nađe neki izgovor i umesto da radi - sa dvadesetak godina širi noge napaćenim jadnicima od 50-60 i ispunjava im bolesne želje.
Nema opravdanja, sve je u čoveku, ili vrediš ili si smeće. Ove bi se prostituisale i kada ne bi imale problem sa novcem, takve su stvorene, kao loši ljudi, loši i bezvredni karakteri.
@(Znalac, 29. jun 2015 13:35)

Uz svo duzno poshtovanje za vredan rad i akademska ostvarenja. Ali reci drugarici da je glupa. Postoji neshto shto se zove shkola ulice. I ona je oduvek bila vishe vrednovana u drushtvu nego klasichno univerzitecko obrazovanje. Kako nashem tako i na zapadu/istoku.
All do respect but you need to be a street smart.

nišlija

pre 8 godina

Da,prostitucija studenkinja ako one uzimaju pare za to što rade,a ako im lupi šamar makro i uzme pola od zarade onda belo roblje.

mdj

pre 8 godina

#night owl
Aman gospodjo, ja imam utisak da sa vama celo vreme pricam na nekom stranom jeziku koji vi ne razumete. Ja vas i sve koji ovo citaju celo vreme pozivam da ne gledate na problem prostitucije iz te vase zablje perspektive, gde se gleda da li je prostitutka kupila stan, ima firmiranu odecu i slicno. Uostalom, nisu samo te studentkinje prostitutke, imate i one na Plavom mostu koje docekaju dvadeset i peti rodjendan po pravilu mrtve u nekoj jami pored puta, te predstavljaju vecinu medju prostitutkama, sta ste se uhvatili za te sto su kupile stan, pa su kupile stan. Da li znate koliko mali procenat medju njima uspe, ne da kupi stan nego da izvuce zivu glavu? Pa i da nije svega toga, meni je neshvatljivo kao feministkinji da neko trpa nos u to sta druga zena radi sa svojim telom, jer njeno telo pripada samo njoj i samo ona ima prava da se pita sta s njim treba da radi. I nema vas sta da impresionira moj vokabular, daleko ste vi od svako vokabulara i teksta. I naravno da ljudi koji rezonuju poput vas mene teraju da se zapitam da li ste uposte svesni da je nekad postojao pokret ne prosvecenosti, nego cak samog humanizma i renenesanse i koji, to je savrseno jasno po vama treba tek da protutnje ovim prostorima.

defence

pre 8 godina

Njen mozak je takav,inteligencija na nuli,zao mi nekih momaka sto ozene takve "studenkinje" koje kasnije prosipaju finocu.
(lela, 29. jun 2015 13:03)

Pa nemoraju da zene te sa zavrsenim fakultetom ili ne zavrsenim jedino ako ima para i dobar posao pa se zacopa u tebe . A te "devojke" od 28 i kusur niko normalan ne bi zenio jer da to valja nebi toliko dugo ostalo samo :) . Mozda jednio neko kome gori pod noge i ko je napunio 40+ pa daj sta das . Ono i kanal kad se prosiri od stalnog upotrebljavanja vidi se , ako ulazi ko vreo noz u puter begaj od takvo ( samo tesno 16-20 max se zeni ) .

SKIDS

pre 8 godina

Moram još da dodam, ovakve stvari me uvek iznerviraju, zgrozim se svaki put kada samo pomislim kakvi ljudi me okružuju. Lepo da čoveku dođe da ode u neku pustinju i sve da se nosi u ...
Drugarica na faksu je pre par godina radila osam sati dnevno od 14 do 22 popodne, prepodne išla na predavanja, a sve kako bi imala da plaća školarinu. Umirala od posla za dnevnicu od 1200, spavala po 5-6 sati dnevno, učila noću, ma cirkus bio. A pritom sasvim lepo izgleda, mogla je i ona da nađe neki izgovor i umesto da radi - sa dvadesetak godina širi noge napaćenim jadnicima od 50-60 i ispunjava im bolesne želje.
Nema opravdanja, sve je u čoveku, ili vrediš ili si smeće. Ove bi se prostituisale i kada ne bi imale problem sa novcem, takve su stvorene, kao loši ljudi, loši i bezvredni karakteri.

@(Znalac, 29. jun 2015 13:35)
Daviš sa tim MGTOW sranj**a, ako ti se ne dopada da komuniciraš sa devojkama ili imaš bilo šta sa njima, ti lepo pređi na drugu "stranu", ovako ispadaš neviđen jadnik.

mdj

pre 8 godina

Svaka normalna osoba gleda na prostitutku kao na zrtvu, samo ovde nekakvi znalci sa F odeljenja pozivaju na rat protiv zenskog roda, dakle udzbenicki primer patologije koji ce jednom uci u enciklopedije, bas kao i oni tekstovi Dragosa Kalajica u Dugi. I posle se vredjamo kad nas neko nazove moralno idiotskim narodom a u stanju smo da pisemo ovakve krvolocne i neljudske komentare, da se devojka koju je silovao očuh naziva kurvom koju bi izlečio rad na njivi. Sve mi žene trebamo da se solidarišemo sa najgorom prostitutkom i da kazemo: Da , i sta nam onda možete?! Mozete da nas nazivate ruznima, poremećenima, frustriranima ali mi sve iste i tačka!

-nisu svi zli-

pre 8 godina

I ti se nasla da pricas da su svi muskarci zli,kao da te je to preobratilo u takvu kakva si postala.Vecina vas trazi bas takav razlog da imate opravdanje pa se raskalasite i vodite ludilo pa onda zavlaci muske da pate ili interes od njih.U njivu bi ja tebe da vidis adrenalin i strast...Kako ste se raskalasile haos od vas...Izvinjavam se zbog pravopisa.Pozdrav

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 8 godina

I sutra ozenis nesto ovako a ni na kraj pameti ti nije da se bavila prostitucijom u studenjaku i sta sve jos ne uz to, ovo je totalno pomucenje svesti nacije ...

andrijano

pre 8 godina

pitanje za ljude sa komentara...sta je teze? prostitucija za pare ili kad se zena zarad interesa uda i provede zivot sa covekom koga ne voli iskreno? ove prve dobijaju etiketu olosa a ove druge etiketu uspeha...tako da je prostitucija relativna kategorija.usled siromastva veoma je izrazena ali po meni to je linija manjeg otpora i za zenu koja se time bavi i za muskarca koji plati za sex.

bice bolje

pre 8 godina

To je cista bahatost, kakvo prezivljavanje, studenti rade i tesko zaradjuju da prezive. Da bi ste se bavili najstarijim zanatom morate biti emotivno poremeceni, ispustena i zlostavljana deca.

pravademokratija

pre 8 godina

ovo je samo posledica sistema politickih stranaka. treba ukloniti uzrok a to su politicke stranke !
samo zdravi u glavi protiv sistema !

MMM

pre 8 godina

Moram još da dodam, ovakve stvari me uvek iznerviraju, zgrozim se svaki put kada samo pomislim kakvi ljudi me okružuju. Lepo da čoveku dođe da ode u neku pustinju i sve da se nosi u ...
Drugarica na faksu je pre par godina radila osam sati dnevno od 14 do 22 popodne, prepodne išla na predavanja, a sve kako bi imala da plaća školarinu. Umirala od posla za dnevnicu od 1200, spavala po 5-6 sati dnevno, učila noću, ma cirkus bio. A pritom sasvim lepo izgleda, mogla je i ona da nađe neki izgovor i umesto da radi - sa dvadesetak godina širi noge napaćenim jadnicima od 50-60 i ispunjava im bolesne želje.
Nema opravdanja, sve je u čoveku, ili vrediš ili si smeće. Ove bi se prostituisale i kada ne bi imale problem sa novcem, takve su stvorene, kao loši ljudi, loši i bezvredni karakteri.
@(Znalac, 29. jun 2015 13:35)

Uz svo duzno poshtovanje za vredan rad i akademska ostvarenja. Ali reci drugarici da je glupa. Postoji neshto shto se zove shkola ulice. I ona je oduvek bila vishe vrednovana u drushtvu nego klasichno univerzitecko obrazovanje. Kako nashem tako i na zapadu/istoku.
All do respect but you need to be a street smart.

јефтини изговори

pre 8 godina

"Maja kaže da ima svoj stan i da svoje usluge naplaćuje oko 100 evra po satu. Za vreme provedeno sa Majom od 23 sata uveče do 10 ujutro potrebno je da, kako kaže, izdvojite 700 eura."

Бави се проституцијом због немаштине, а има свој стан?! Како назвати живот оних који немају свој кров над главом?

mdj

pre 8 godina

#Maca
Vi ste jako ogranicena zena, ali to ne shvatate zbog toga sto je tesko probiti celicne barijere psiholoskog determinizma. Ali evo zasto ja uopste citam sve vase komentare. Interesuje me kako razmislja obican, mali covek na ovakve tabu teme jer sa ljudima oko sebe o tome ne mogu da pricam zato sto su to tabu teme kako im i ime kaze. Dakle ne sta o prostituciji misli profesor univerziteta ni Biljana Srbljanovic vec neko poput vas, neskolovanih, prosecnih ljudi. I ono sto procitam me uvek i iznova uzasne. Neka kopa, neka radi na njivi, ja bih je batinama izlecio, najlakse je siriti noge, sve sami zdravorazumski i sa stanovista ogromne vecine u ovoj zemlji neproblematicni nazori na prostituciju. Nigde saosecanja prema nekom ko mora da prodje kroz pakao ponizavanja i uvreda, ili cak nigde nekog da se zapita zasto se vise zaradjuje prostitucijom nego "postenim radom". Viktro Igo je rekao:za greske slabih krivi su jaki, dakle za greske zena krivi su muskarci. Ako se zena prostituise okrivite privilegovane, to jest muskarce, drustvo, ne krivite zrtvu. I na kraju, zasto vam je to tako tesko da shvatite?

Pera veciti student

pre 8 godina

U moje doba (sad imam 40 banki) u studenjaku, seks je bio za dzabe. Kakavo crno placanje, pare su se trosile na hranu i ako ostane nesto za garderobu.

pera

pre 8 godina

Pa tacno po kategorijama, dok kad slusas ispovesti elitnih prostitutki, nalozis se, dok kad slusas razloge ovih nize klase lepo ti se povraca.

dragutin

pre 8 godina

Jednom su stavili majmune u kavez i davali im zeton koji se moze zameniti za bananu ubrzo su majmuni ukapirali da za zeton moze da se dobije banana i trazili zetona jos.A onda je se jedan majmun setio da zameni svoj zeton sa nekom zenkom za sex i tako majmuni postase kao ljudi.Naucnici su odmah prekinuli eksperiment da se majmuni ne bi skroz izopacili i nepopravno ostetili svoju drustvenu strukturu.Sve u svemu novac izopaci i majmune i ljude.

Miss S

pre 8 godina

Da, mogle su na drugaciji nacin da zaradjuju za zivot. Da, grozno je sto spavaju sa perverznim matorcima. Ali sve dok ima perverznih matoraca spremnih da plate za seks ovoga ce biti. Vama su gadne one, meni su gadni matorci koji spavaju sa devojkama koje mogu da im budu cerke/unuke.
Takodje, smatram da je ovo mnogo casnije nego udavanje iz interesa (koliko god mozda paradoksalno zvucalo)

Der Birschle aus Knin

pre 8 godina

Legalizujte prostituciju da mlade devojke imaju cime da se bave posto su vecinom nesposobne za zivot.Dosta je vise skrivanja po hotelima i domovima ,stanovima,nek svi vide odakle im pare za more ,izlaske ,kafice svaki dan ,skupe telefone i skupu garderobu .Tako mala drzava a 1 po broju abortusa,uopste nije slucajno ,drago mi je da sam pobegao iz Srbije ,hrvatski pasos i u beli svet,nmg vise da gledam primadone i tatine sinove kako se sepure po Bg .

Der Birschle aus Knin

pre 8 godina

Legalizujte prostituciju da mlade devojke imaju cime da se bave posto su vecinom nesposobne za zivot.Dosta je vise skrivanja po hotelima i domovima ,stanovima,nek svi vide odakle im pare za more ,izlaske ,kafice svaki dan ,skupe telefone i skupu garderobu .Tako mala drzava a 1 po broju abortusa,uopste nije slucajno ,drago mi je da sam pobegao iz Srbije ,hrvatski pasos i u beli svet,nmg vise da gledam primadone i tatine sinove kako se sepure po Bg .

slobodni strelac

pre 8 godina

Prostitucija zena, hm. Zasto niko ne osudjuje "muskarcine" koji usluge placaju i pri tom krse sve moralne norme bilo koje sredine. Ko nije u stanju da nadje partnera bez placanja neka "posti". Naravna da osobama zenskog roda treba pomoci da ne upadnu u vrzino kolo pa ne znaju izaci iz njega. Kada se pre par godina vrtela vest da se maturantkinje prostituisu jer drukcije ne mogu sebi priustiti toaletu za maturu, zeludac mi se okrenuo a doticnu uglednu "gospodu" treba sa zadovoljstvom poslati na drustveno koristan rad zbog zloupotrebe maloletnih devojaka.

ajde dosta!

pre 8 godina

Moralisti, zivite i pustite druge ljude da zive! Zar je to toliki problem? To sto ta devojka iz teksta radi sa svojim zivotom i svojim telom je njena, a ne vasa stvar! Prostitucija je najstariji zanat na svetu, bice ga dok je sveta i veka, zapamtite to!

nišlija

pre 8 godina

Da,prostitucija studenkinja ako one uzimaju pare za to što rade,a ako im lupi šamar makro i uzme pola od zarade onda belo roblje.

Stefan

pre 8 godina

Znaci kada sam citao prilog unapred sam znao da ce biti ono kao cale me silovao ok i sta onda? Svidelo joj se? Ili nemastina. Nemas pare lutko? Idi u fabriku radi ko sav posten svet. Najlakse je rasiriti noge a posle nalaziti bezbroj glupih razloga kao opravdanje.

Glupan

pre 8 godina

Taman kad postanu milf ministarke, ima da budu zrele iskusne matorke... Pa i cena će da prati robu. Nikako neću moći da ih priuštim, ako ne postanem bizmisnen.

Nina

pre 8 godina

A sta sa muškarcima koji placaju za usluge? Da li se nekad zapitamo koliko je bedno kupiti ženu? Šta sa njihovim moralom, i gde je tu ljudskost? Nemamo vremena da pomislimo na to ili nemamo razloga jer eto, kriva je žena i to je dovoljno?
I nije ovo opravdanje za ženu koja, nažalost, prodaje sebe, već potreba da se na odgovornost pozovu i muškarci, koji su u našem društvu uvek opravdani, sto dokazuju i prethodni komentari.
Ako bi bilo više onih koji bi rekli "Ne! Ja to ne bih učinio!, bilo bi manje i onih koje svoje sudbine iznose u tekstovima nad kojima se zgražavamo.

shamarchina

pre 8 godina

To se radja, to se ne postaje. Moja devojka studira gradjevinu i radi promocije jos od gimnazije, voli da radi i da zaradi svoj dzeparac. Hocu da kazem - uvek moze da se zaradi koji dinar u toku studija, na posten nacin. Najlakse je biti olos. Zao mi je da tako kazem, znam da neke zene to rade jer im je tako lakse da zarade pare pa da prezive, izdrzavaju decu ili sta vec. Ali ove koje to rade zarad krpa i telefona su najobicniji zenski olos, ljudska beda.

Kalindi

pre 8 godina

@adriano
Sta je sa onima koje se udaju iz iskrene ljubavi, a dobiju sve najgore od tih njihovih muzeva? Ne mogu da verujem da se i dalje prica o zenama kao robi. Zena moze sama da radi, zivi, ima decu, ne mora se udati. Mnoge zive gore u braku nego da su same sa decom.
Jos, sta je sa muskarcima koji se ozene onima koje imaju pare? Na njihovo ponasanje cemo da zmurimo?
Ovakvih prica je bilo i bice, poznajem dve koje su se time bavile a sada su veoooma dobto udate, muzevi su im pravi frajeri, a one fine.
Za to treba imati zeludac i odredjeni sklop licnosti. Uvek je bilo i bice ih. Niko ne tera "klijente" da koriste njihove usluge. Sta reci o tim muskarcima?
Svega ima pod ovom kapom nebeskom.

Iggy_ID

pre 8 godina

Hajde sada iskreno !!!

Da li neko ko ima dobar seks kod kuće i privlačnog partnera ... ne mislim na misionarsku u mraku, već na strasni seks, nekada nežni seks, oral (obavezno) ... ima potrebu da traži nešto sa strane mimo onoga što već ima sa svojim partnerom. Da li je neko imao ovakav seksualni život kod kuće, a ipak je saznao da ga partner vara, ili je on sam bio taj koji vara ?

Mislim da se u ovakvim člancima i komentarima ne fokusirate na srž i uzroke problema i nezadovoljstva ljudi. Samo se 'pljujete' ko je 'gori' muškarci ili žene.

BTW Moji komentari se nikada ne objave na super ženi. Nisam svestan šta je toliko problematično u njima ?

floft the fas

pre 8 godina

@Svaka normalna osoba gleda na prostitutku kao na zrtvu.......


Strasno!!!! Zrtve su zene koje su silovane pretučene i sl ovo je svake pameti.

Bash Chelik

pre 8 godina

Uf, uf ... koje cene. Pa za te pare mogu da provedem vikend sa poznatom starletom, a ne sa nekom tamo Majom koja se ni ne zove tako.

miccana

pre 8 godina

sad bih opsovala al' necu!! Nema opravdanja i izgovora za ovako nesto! Pa i ja sam zelela lagodan zivot, pa sam od 17 god radila, uporedo sa faxom i dalje radila, ali eto sada sa svojim poslom u struci imam lagodan zivot i ponosna sam na sebe i sav prethodni trud! Kako se neke djeve ne usmere na posao, ne rade na sebi i prvenstveno ne vole sebe... !

Marina

pre 8 godina

Zene nalaze mnogo izgovora za bavljenje prostitucijom. Neke to rade zbog siromastva, neke drugi primoraju na to, ali cinjenica je da mnoge to rade dobrovoljno. Zbog novca, osecaja nadmoci nad muskarcem koji mora da plati za seks, kao i zato sto im se seks jako dopada pa su rešile da to uživanje unovče. A i društvo je danas, da se ne lažemo, veoma tolerantno prema takvim osobama.

П. П.

pre 8 godina

Шта вам је, људи? Није ваљда да у вама куља толика мржња према - проституткама? Је л` вас оне дирају? Па, то је у оваквом друштву - дефиниција лицемерја! To су, бре, поштене жене према политичарима за које гласате, према власнику фирме у којој радите (или према партијском мољцу постављеном за директора ако фирма није приватизована), према целом миљеу покварењака, лажљиваца, превртљиваца, притајених насилника и осталог олоша који у хиљадама хода улицама око вас, све кријући се у кожи невине и недужне јагњади.

Нека муче те жене своју муку, а ви гледате своја посла и не судите ("Нека први баци камен онај који није грешио", сећате се ко то рече?)

Е, да - макрои су већ криминалци.

mdj

pre 8 godina

#night owl
Aman gospodjo, ja imam utisak da sa vama celo vreme pricam na nekom stranom jeziku koji vi ne razumete. Ja vas i sve koji ovo citaju celo vreme pozivam da ne gledate na problem prostitucije iz te vase zablje perspektive, gde se gleda da li je prostitutka kupila stan, ima firmiranu odecu i slicno. Uostalom, nisu samo te studentkinje prostitutke, imate i one na Plavom mostu koje docekaju dvadeset i peti rodjendan po pravilu mrtve u nekoj jami pored puta, te predstavljaju vecinu medju prostitutkama, sta ste se uhvatili za te sto su kupile stan, pa su kupile stan. Da li znate koliko mali procenat medju njima uspe, ne da kupi stan nego da izvuce zivu glavu? Pa i da nije svega toga, meni je neshvatljivo kao feministkinji da neko trpa nos u to sta druga zena radi sa svojim telom, jer njeno telo pripada samo njoj i samo ona ima prava da se pita sta s njim treba da radi. I nema vas sta da impresionira moj vokabular, daleko ste vi od svako vokabulara i teksta. I naravno da ljudi koji rezonuju poput vas mene teraju da se zapitam da li ste uposte svesni da je nekad postojao pokret ne prosvecenosti, nego cak samog humanizma i renenesanse i koji, to je savrseno jasno po vama treba tek da protutnje ovim prostorima.

Vlajko

pre 8 godina

@mdj
Ne generalizuj. Dobar deo prostitutki jesu zrtve i njima treba pomoci ali ima i onih koji ulaze u to svojevoljno. Te druge grupe mi apsolutno nije zao.

NoName

pre 8 godina

I posle recite da prostitucija nije proizvod nemastine. Tako je i nastala. Dok nisu nastali "vladari" i "oblici novca", u svetu kao i danasnjem (neko ima, a mnogi nemaju) prostitucija nije ni postojala. Ceo svet su sjebali bas ti, koji odredjuju ko ce sta da ima, kroz strahovladu i manipulisanje. Mi ih dan danas prihvatamo zdravo za gotovo, pa cak se i ponasamo kao i da ne postoje. Zapravo, trebalo bi da ucinimo da ne postoje.

Maca

pre 8 godina

(mdj, 29. jun 2015 15:44)

Mucenica koju primoravaju da se prostituise nema svoj stan u drugom gradu.
Nemate osnov za to lazno covekoljublje i kvazi eticke lekcije koje ste tako snishodljivo podelili.
Kao sto je lepo napisao @SKIDS, neko je jednostavno samo jednostavan u svojoj lenjosti i praznini, nema tu neke mudrosti i skrivenih blaga. Ne ulazeci uopste u verodostojnost svih detalja price ukazala bih na to i da sama osoba lepo kaze da je sve bilo u novcu, kakvoj-takvoj slavi i iluziji nekakve moci. A pre svega lagane pare, bolje receno za osobu iz clanka lagane, za nekoga teze nego Trepca.
Ovakvi tekstovi o prostitutkama koje su toliko zeljne znanja iz molekularne biologije ili klavira da se .... po toaletima i parkinzima samo nadrazuju cetvrtaste tipove koji i onako sve zene vide kao prostitutke i vrece za udaranje.

crnjak

pre 8 godina

Za tango je potrebno dvoje. Uvek će se naći 2 debila da naprave dil, ma koliko nehuman, poražavajući i nizak bio. To je život, i sa takvima delimo mesto na planeti. Ne zadugo, hvala Bogu...

night owl

pre 8 godina

'Možda sam iz inata njemu postala prostitutka. Uživala sam kad bih nakon gotovo svakog muškarca slala poruke, pričala mu šta sam i kako radila. A onda sam osetila miris novca i to me obuzelo. Sve što mi je taj čovek učinio novac mi je popravljao. U “biznis” je ušla s koleginicom koja se prostituisala preko oglasa.'
Devojku je silovao očuh a majka je prešla preko toga. Mislim da joj je trebala pomoć stručnog lica, psihijatra, psihologa, socijalnog radnika i to nikada ne bi izlečilo njenu traumu, ali prostitucija još teže. Mogla je da učini da samu sebe još više ponizi i gurne se sama na dno.
Vi što prosipate pamet, mislim da se potpisaste sa mdj, i interesuje vas kako razmišlja, neobrazovan, primitivan, zaostao svet trebalo bi da znate da ih niko ne osuđuje. Radi se o prodaji svog tela, nešto kroz šta normalna žena a i muškarac (i oni to rade) ne mogu da prođu bez posledica po psihu. Niste nas impresionirali svojim 'visokoparnim vokabularom' kojim baš ništa spektakularno ne rekoste. Ovde se ne radi o osuđivanju, niti o želji da se neko pošalje na njivu. Mislim da je ovako zarađena para najteže zarađena, makar se ona obezbedila i deset godina unapred, nosila firmirane stvari, vozila se skupim automobilima. A i sama je rekla šta ide uz to, alkohol, kokain, pa na dalje. Moram priznati da ni jedna moja drugarica niti poznanica sa fakulteta, a bila sam na 'ženskom' fakultetu nije bila ni blizu toga, ili ako jeste, pojavile bi se jednom, videlo se po izgledu i nikada više.

night owl

pre 8 godina

Pa ni jedna studentkinja koja je došla u veliki grad nije baš imala novaca makar tata i mama slali svakog meseca. Platiš stan, hranu, knjige na početku godine i ponekad kupiš neku krpicu. Studije sam provela uglavnom u farmerkama i džemperima. E, studenti mogu da zarade i drugačije, tako što će pužati svoje usluge, držati časove, čuvati decu, raditi nešto iz svoje struke za koju se spremaju, ima hiljadu načina. Čitala da ponekad i domaćice u veoma uspešnim brakovima čiji su muževi na položajima to isto rade i ne zbog para. Mislim da nema veze samo sa našom zemljom, dešava se svuda u svetu. Po meni to je pitanje nečije ličnosti, da ima stomak da to uradi i da sutra ustane, pogleda se u ogledalo i nastavi dalje. Mislim da to uvek ostavlja posledice na psihu, ako ne u pitanju je nešto nenormalno i nema veze sa nemaštinom. Jer kako da lepe devojke rade u kuhinjama, peru stepenište u zgradama da bi preživele, sve jedno što nisu studentkinje.

sani

pre 8 godina

Godinama citamo ko su prostitutke.....mene bi jako zanimalo da otkrijete ko su korisnici usluga.....mozda bas moj brat,muz ....javna licnost ? sigurna sam da bi se tu svasta naslo ,kad bi smeli da pisete o tome...Ovako je vec dosadno..ako ja imam 50 godina ,a 30 citam da studentkinje imaju dodatni izvor finansiranja,onda je tema vise nego bajata.....

Milosav

pre 8 godina

Idam da iskritikujem mamu sto je dok sam odrastao radila tri posla da bismo nekako preziveli, a vidi kako to lako moze da se uradi. 21. vek bato, niko nije lud da radi, rasiri noge i filozofiraj, pare u dzep i dovidjenja.

Eh

pre 8 godina

(mdj, 30. jun 2015 12:09)
Hoces da kazes da je zrtva (da se ogradimo na ove koje su u zivotu mogle da biraju), samo to, zrtva? Ja ih prvo ne bih ni nazvao tako, iz pijeteta prema pravim zrtvama. Znaci negiras njen udeo krivice u svemu tome? Slazem se da nema muskaraca koji su spremni da plate da ne bi bilo ni prostitucije ali nije sve tako crno belo. Postoje zene, (za neke znam za neke sam cuo iz price) koje prosto zele to da rade, da je to njihov izbor. Svakog trenutka mogu da odustanu, ali ne zele. Znam, prosuo si pricu u tekstu, citirao slavnog pisca i "pojacao" argumente, ali i dalje nisi u pavu 100%. Jedino mogu da sazaljevam devojke koje su pod prisilom upale u taj pakao, ili one koje su imale neku traumu pa su postale emoconalno labilne. Ove ostale koje su lenje i ne zele na normalan nacin da zrade novac ne zalim ni malo, jer sto bih ih zalio kada ni one sebe ne vide kao objekat za zaljenje, vec za nesto sasvim drugo, i apsolutno nemaju problem sa tim.

П. П.

pre 8 godina

Vojime oca!
(Vojime oca!, 30. jun 2015 11:11)

Каже се: "Во имја (Ва имја - ближе руском изговору) оца (отца)".

night owl

pre 8 godina

@mdj,
Gospođo, niste pažljivo čitali moj post. Ni jednog trenutka nisam pomenula nikakav stan. Moj post je napisan dobronamerno, ne sa ciljem da se devojke i žene raspnu na krst nego da se pomogne da ne krenu tim putem, ma koliko težak život i iskustvo imale jer uvek postoji život dostojniji ljuskog bića. Prodaje tela jeste lična odluka ali je dokazano đavolji biznis. Da li treba da pošaljemo mladima poruku da je u krajnjoj liniji normalno da se bave i prostitucijom? Inače ako mislite da sam od onih koji smatraju da one baš zarađuju i lagodno žive, istina taj svet mi je nepoznat ali znam kako je to pasji život. A o mom vokabularu, prosvećenosti, renesansama i glupostima nećete vi govoriti. Inače obično nemam vremena za ovako glupe rasprave posebno sa osobama koje drugačije misle. I ne, niste me impresionirali ni malo, samo vidim da ste nevaspitani i prosti pa makar bili i doktor nauka. Vaspitanje niste stekli, ako diplome jeste. I ko ste vi uopšte da na jednom forumu procenjujete nečiju ličnost, vokabular i ostalo. Ja sam samo spomenula vaš u smislu da je vaša potreba da sve ponizite, pozivate se na Igoa za mene potpuno nevažna. Izgleda da je to bila vaša potreba da se izdignete iznad ostalih komementatora. Ovo je običan blog gde ne morate prosipati pamet te vrste. Ja vas nisam uvredila a ni vi mene jer savršeno znam ko sam i šta sam. Veoma je ružno to što vi procenjujete nečije pisanje. Ja se svog ni malo ne stidim.

dosledan

pre 8 godina

To су, бре, поштене жене према политичарима за које гласате, према власнику фирме у којој радите (или према партијском мољцу постављеном за директора ако фирма није приватизована), према целом миљеу покварењака, лажљиваца, превртљиваца, притајених насилника и осталог олоша који у хиљадама хода улицама око вас, све кријући се у кожи невине и недужне јагњади.
...
Е, да - макрои су већ криминалци. (П. П., 30. jun 2015 12:05)

Mislis? A gde se zaposljavaju te trudbenice, sta bi rekao? Ili mislis da se i sa 45 godina kotira kao "studentkinja" i ubire lovu na svoje cari? Ne bas. Nego se lepo zaposli u drzavnom resoru, bude desna ruka i sta je vec potrebno nekom rukovodiocu, i sa visine svog znanja i iskustva te uredno ... u zdrav mozak. E, vidis, zato me takve jede.