Pogledajte majku koja doji već velikog sina: Šta vi mislite o tome?

Sreda, 29.07.2015.

10:26

Izvor: Super žena

Pogledajte majku koja doji veæ velikog sina: Šta vi mislite o tome? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Jovana

pre 8 godina

Lekari savetuju da decu treba dojiti MINIMUM 6 meseci, a preporucuju do dve godine. U prvoj godini je mleko detetu primarna hrana, dok u drugoj postaje dodatak. Ovo sto stoji u tekstu nije tacno!

aleks

pre 8 godina

Ja sam dojila decu do 2,5 godine naravno sve manje i na kraju samo jednom dnevno, uvece. Lekari (na zapadu) su mi govorili da je ok do 3 godine samo ako moze to jest ima mleka a to sam nalazila i u literaturi. Sto do 6 meseci, da biste koristili vestacke formule jer i oni treba da zarade? Nemaju bas nikakve posledice psihicke a velika su deca. Vi znate nekoga ko ima posledice sto je sisao do 3 godine ili pricate napamet? Ovaj decko mi istina izgleda daleko veci.
Nego danas vecina ne doji ni dan a zene koje doje su im trn u oku.

Kiza

pre 8 godina

postoje psiholoski razlozi zasto dete (pogotovo musko) ne treba predugo da sisa. ako majka vec hoce da mu daje svoje mleko, neka se izmuze i da mu ga iz case.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (io, 29. jul 2015 23:57)

Bravo. Ako je do zdravlja nece nista faliti da ga popije i iz case, ali ovde je nesto drugo u pitanju!

neutralan

pre 8 godina

nista strasno, dok ima majka mleko nek pije,
ja do prvog razdeda sa pio majsku mleko, znaci do 7 god, i do dan danas nisam bio kod lekara zbog ohladjena ili gripa itd,vec imam 33 god

mufassa

pre 8 godina

@samo kazem - i moj cale je isto bio dojen do 4.-5. godine zivota i blizu je 80 i takodje skoro nikada nije bio bolestan (par puta za ceo zivot). ne verujem da su to slucajnosti. sa druge strane, ne verujem ni da bih pustio moju decu da sisaju toliko dugo kao sto je on. srecom, pred kraj prve godine zvota ukapirala obojica da ima ukusnijih stvari i sami prestali :)
ipak, nisu mu mi jasni ni ovi sto se zgrazavaju i pricaju da je to bolesno... u nasem (srpskom) drustvu svakodnevno se srecemo sa mnogo bolesnijim stvarima, pa niko ne reaguje na to, cak ni kada su u prilici.

Mik

pre 8 godina

Kada bi sve ovo bilo na dobrobit deteta - pa i da se složimo. Međutim, nije. Neki bi rekli - valjda majka zna šta je dobro za njeno dete. E pa ne zna!!!! Majka želi najbolje svom detetu, ali želeti najbolje i znati najbolje, to su dva sasvim različita pojma.

Maja, Zadar

pre 8 godina

Doji jer ima mlijeka. Ako još 10-20 godina bude imala mlijeka, hoće li ga i tad dojiti. Zanima me što ova žena misli do kad je krajnja granica da ga odbije?

Nema tu...

pre 8 godina

Mislim da ste vi koji se zgrazavate nad ovim prilicno povrsni ali ubedjeni u svoju logiku i neke samo vama prirodne stvari i poredak... Ova žena je u pravu!!! Puna podrška!!!

Srbija

pre 8 godina

Pa bolje da usput da mleko onim majkama koje to nemaju i čijim je bebama to uskraćeno,nego što objavljuje ove slike kojih će se njen sin stideti za dve-tri godine...Osim ako ne bude postao materina maza(što je u ovom slučaju najverovatnije).

Mirjam

pre 8 godina

U čemu je problem? Sta, kao ne znate da su vam babe dojile oceve i majke u nekim slucajevima i do seste godine. Odakle vam ideja da povezujete dojenje sa Edipovim kompleksom? Ovaj decak će da ima odličan imunitet, neće ga filovati penicilinima na svaki nazeb. Izrašće u krupnog , zdravog i lepo građenog čoveka. I neće biti seksualni manijak i silovatelj. Naprotiv, daleko vise će da ceni i postuje ženu i da u vezama tezi ka dubljoj emocionalnoj povezanosti.Doktori kažu da je pozeljno dojiti dete do dve godine posle čega kvalitet mleka opada sto nikako ne znaci da je sve posle stetno.Ne vidim razlog za bilo kakvu osudu.Pre osudjujem majke koje odbijaju da doje decu da bi sacuvale jedrinu grudi ili zbog slicnih gluposti. Podrška za ovu ženu.

ferdinand

pre 8 godina

Edipov kompleks nema veze sa dojenjem. Javlja se i kod onih muskaraca nisu dojeni kao bebe. Javice se u kasnijem dobu oralna fiksacija i formiranje licnosti oralnog tipa.

Prle

pre 8 godina

Koga briga sta mi mislimo? Jel' njima dobro? Ocigledno da jeste ... Nek uzivaju, ako ima posledica, videce ih, ako ne, nema ih ... Oni ce da ih trpe ili da uzivaju u njima (posledicama), a ne mi koji 'mislimo' ... Sto se mene licno tice, nek su zivi i zdravi jos sto godina ...

ferdinand

pre 8 godina

I da dopunim svoj prethodni komentar: Ako je osoba dozivela zadovoljstvo i lep osecaj u oralnom stadijumu (period dojenja), kasnije ce se, u karakteru, to zadovoljstvo ispoljiti u obliku samopouzdanja, veselosti, velikodusnosti. Ukoliko je doslo do frustracije, tj neprijatnog dozivljaja, to ce se ispoljiti u vidu cinizma, pesimizma, nesigurnosti, sumnjicavosti. A to svakako nema veze sa Edipovim kompleksom, kako neki komntatori kazu. I interesantno je da se kaze, da Edip nije ni znao da je ozenio majku, zbog cega je pre toga ubio oca, iako nije znao ni to da mu je taj muskarac bio otac. Kada je to sve saznao, iskopao je sebi oci.

nnn

pre 8 godina

Ovakvi slucajevi me podsecaju na domaci film "Iskusavanje djavola". Svi smo kao moderni, 21. vek, ali ne izbismo iz kule Zmajevica. Dajte ljudi, ovo je patoloska veza izmedju majke i deteta.

slusajte prirodu!

pre 8 godina

Ostavite se vi doktora, raznih psihahaha, SZO i slicnih organizacija i gledajte sta rade zivotinje. Kako tigrica ili vucica zna dokle da doji mladunce, a kada da ih odbije? Ode kod doktora da joj kaze? Ili kod psihologa? Ne, ne, kod plemenskog vraca ... Odgovor je prost, jedna rec: ZUBI! Zenka doji mladunce dok ovima ne izraste dovoljno zuba da mogu da jedu drugu hranu. Kada im izrastu svi zubi prelaze potpuno na hranu uobicajenu za sovju vrstu. Za tigrove je to meso, za zeceve trava i korenje. Mi smo omnivori, jedemo i jedno i drugo, tako da vec sa godinu i po dana dete mora da jede povrce, voce, meso i sve ostalo. Pokusavate da od zivota napravite mnogo komplikovane stvari. Vratite se PRIRODI! Tacka!

Bolesno

pre 8 godina

Uopste ne sumnjam da joj to prija, ali ima li ona muza/ljubavnika? Mislim, grudima treba NEKO da se igra, zar ne, ali nisam bas sigurna da to treba da bude vec poodrasli sin?!

Marija Jankovic

pre 8 godina

Bolesnica! Ovaj decak ce sigurno imati problema u ophodjenju sa suprotnim polom. Dovoljno je veliki da dozivotno pamti ovaj nacin hranjenja, pa ce ga svake zenske grudi koje bude video podsecati da je jedne sisao 7-8 godina. Odvratno! Zar je toliko neupucena da ne zna da je majcino mleko hranljivo samo u prvim mesecima zivota, najvise godinu dana, a osim toga laktacija traje sve dok ima podsticaja, odnosno prestaje kad se mleko prestane izvlaciti redovno. Koristim priliku da zamolim buduce mame da ne prihvataju ovakve primere i niposto ne doje svoju veliku decu, pogotovo u nasoj sredini gde svakoga zanima sta drugi rade. Ponavljam, BOLESNICA!

Goldina

pre 8 godina

Ocigledno nerazmislja o tome da ce njen sin za nekih pet godina krenuti u pubertet.Sada je u godinama kada se sve pamti.Nisam sigurna da ce mu ovakvo iskustvo biti od koristi za formiranje odnosa u mladalastvu.

Realna

pre 8 godina

Ma sta ko mislio o slobodama razlicitosti, potpuno neprimereno i nezdravo po psihu deteta.. patolosko vezivanje deteta za majku (uglavnom samohrane u ovakvim slucajevima).. svako moze da pretpostavi sta ce decak da misli o ovoj slici kad bude imao 15.. 25 godina.. da li ce biti ponosan ili ....

bgdski ckode

pre 8 godina

kapiram ja sve 21. vek svako ima prava (i treba da ima) i svako ima slobodu (i treba da ima) ali ovo ne da je bolesno nego je prebolesno, pravis od sina debilka a ako tako nastavis i u ostalim sferama "podizanja" deteta napravices da klinja kad poraste nece smeti da ubije bubu, da udje u mracnu sobu, da pomazi psa, da se popenje na drvo, i razne stvari sto razmazena deca (vecina) ne rade jer su ih roditelji "pazili" kao male, a da ne pricam o vecim stvarima i bitnijim.
jedna rec: uzas.

samo kazem

pre 8 godina

Skoro je bio i clanak o majci koja jos uvek doji dete koje je skolskog uzrasta.Na odmoru ga ceka u dvoristu da ga podoji.Njeni argumenti su bili slicni ovim u tekstu.Verujem da to mleko sigurno ne "hrani" dete, jer nema vise te hranljive sastojke koji su potrebni deci u tom uzrastu,ali isto tako verujem da ga "emotivno truje".U pocetku beba i majka su jedno, a onda je normalno da dete otkirva svet i da se postepeno odvaja od majke.Dete koje u ovim godinama i dalje sisa nenormalno je vezano za majku.Ovo dete ce imati ozbiljnih problema kasnije u zivotu.A sto se tice argumenta da ona jos uvek ima mleko-pa sto da ne, odredjeni hormonski poremecaju mogu dovesti do stvaranje mleka.

m a

pre 8 godina

posl recenica nema veze s vezom,beba treba da sisa iskljucivo do 6 meseci,a dojenje se preporucuje do dve god...(odakle vama maksimum od 1 god).. a inace ne slazem se sa gospodjom,jer smatram da se doje bebe,a ne deca..

s

pre 8 godina

Pod hitno kod doktora..... inace ste dosadili vise sa pricama o dojenju ..... izgleda da ludih zena ima sve.vise ....... ja sam srecna sto nisam dojila svoje dete jer izgleda da dojile skoro sve polude ..... da li one vide sebe na sta lice .... kao zivotinje .....

Strelac

pre 8 godina

Kao prvo, sin ima 3 godine i moze samo da krene u obdaniste a ne u školu . Drugo, doktori preporucuju minimum 6 meseci ali ne i maxim. Trece, u nekim zlemljama doktori preporucuju da se doji cak u do druge godine života ako je to moguce.

Ovo sto ova majka radi je njen izbor. Majka priroda zna sta radi i ako ovoj zeni jos uvek daje mleka onda je to i razloga.

Strelica

pre 8 godina

Doktori preporucuju minimum 6 meseci ali ne i maximum. Ovo sto ova majka radi je njen izbor. Majka priroda je ovoj zeni dala mleka i zasto da se ne iskoristi. Ako dete koje nije bas toliko veliko hoce i dalje da sisa zasto da ne.

U nekim mestima na Filipinima deca sisaju do 6 godine ili dok ne krenu u školu.

A zasto se zena slikala da pokaže svima? Zato sto postoji veliki broj majki koje isto tako žele da nastave dojiti decu stariju od 2 godine i ohrabrujuce je videti da nisu jedine.

mara

pre 8 godina

Po meni to nije normalno.Samo pomislite kako ce to kasnije da utice na dete jer ce se decak secati te epizode ceo zivot.Moze negativno uticati na njegovu psihu.

beats

pre 8 godina

U komentaru ispod slike piše 3 years old to je daleko od škole. Znam dosta žena koje su dobile svoju decu do 2-3 godine. Mislim da to nije dobro za dete što sa psihološkog aspekta tako i da fizičkog, a sto se tice samog čina dojenja bas me briga.

io

pre 8 godina

postoje psiholoski razlozi zasto dete (pogotovo musko) ne treba predugo da sisa. ako majka vec hoce da mu daje svoje mleko, neka se izmuze i da mu ga iz case.

persa

pre 8 godina

doktori preporučuju do druge godine.... dete na slici ima tri godine ili bar tako piše.... ne vidim ništa strašno u tome samo mislim da nije u redu da eksponira dete na taj način...

Marija Jankovic

pre 8 godina

Bolesnica! Ovaj decak ce sigurno imati problema u ophodjenju sa suprotnim polom. Dovoljno je veliki da dozivotno pamti ovaj nacin hranjenja, pa ce ga svake zenske grudi koje bude video podsecati da je jedne sisao 7-8 godina. Odvratno! Zar je toliko neupucena da ne zna da je majcino mleko hranljivo samo u prvim mesecima zivota, najvise godinu dana, a osim toga laktacija traje sve dok ima podsticaja, odnosno prestaje kad se mleko prestane izvlaciti redovno. Koristim priliku da zamolim buduce mame da ne prihvataju ovakve primere i niposto ne doje svoju veliku decu, pogotovo u nasoj sredini gde svakoga zanima sta drugi rade. Ponavljam, BOLESNICA!

slusajte prirodu!

pre 8 godina

Ostavite se vi doktora, raznih psihahaha, SZO i slicnih organizacija i gledajte sta rade zivotinje. Kako tigrica ili vucica zna dokle da doji mladunce, a kada da ih odbije? Ode kod doktora da joj kaze? Ili kod psihologa? Ne, ne, kod plemenskog vraca ... Odgovor je prost, jedna rec: ZUBI! Zenka doji mladunce dok ovima ne izraste dovoljno zuba da mogu da jedu drugu hranu. Kada im izrastu svi zubi prelaze potpuno na hranu uobicajenu za sovju vrstu. Za tigrove je to meso, za zeceve trava i korenje. Mi smo omnivori, jedemo i jedno i drugo, tako da vec sa godinu i po dana dete mora da jede povrce, voce, meso i sve ostalo. Pokusavate da od zivota napravite mnogo komplikovane stvari. Vratite se PRIRODI! Tacka!

Bolesno

pre 8 godina

Uopste ne sumnjam da joj to prija, ali ima li ona muza/ljubavnika? Mislim, grudima treba NEKO da se igra, zar ne, ali nisam bas sigurna da to treba da bude vec poodrasli sin?!

Realna

pre 8 godina

Ma sta ko mislio o slobodama razlicitosti, potpuno neprimereno i nezdravo po psihu deteta.. patolosko vezivanje deteta za majku (uglavnom samohrane u ovakvim slucajevima).. svako moze da pretpostavi sta ce decak da misli o ovoj slici kad bude imao 15.. 25 godina.. da li ce biti ponosan ili ....

samo kazem

pre 8 godina

Skoro je bio i clanak o majci koja jos uvek doji dete koje je skolskog uzrasta.Na odmoru ga ceka u dvoristu da ga podoji.Njeni argumenti su bili slicni ovim u tekstu.Verujem da to mleko sigurno ne "hrani" dete, jer nema vise te hranljive sastojke koji su potrebni deci u tom uzrastu,ali isto tako verujem da ga "emotivno truje".U pocetku beba i majka su jedno, a onda je normalno da dete otkirva svet i da se postepeno odvaja od majke.Dete koje u ovim godinama i dalje sisa nenormalno je vezano za majku.Ovo dete ce imati ozbiljnih problema kasnije u zivotu.A sto se tice argumenta da ona jos uvek ima mleko-pa sto da ne, odredjeni hormonski poremecaju mogu dovesti do stvaranje mleka.

Mirjam

pre 8 godina

U čemu je problem? Sta, kao ne znate da su vam babe dojile oceve i majke u nekim slucajevima i do seste godine. Odakle vam ideja da povezujete dojenje sa Edipovim kompleksom? Ovaj decak će da ima odličan imunitet, neće ga filovati penicilinima na svaki nazeb. Izrašće u krupnog , zdravog i lepo građenog čoveka. I neće biti seksualni manijak i silovatelj. Naprotiv, daleko vise će da ceni i postuje ženu i da u vezama tezi ka dubljoj emocionalnoj povezanosti.Doktori kažu da je pozeljno dojiti dete do dve godine posle čega kvalitet mleka opada sto nikako ne znaci da je sve posle stetno.Ne vidim razlog za bilo kakvu osudu.Pre osudjujem majke koje odbijaju da doje decu da bi sacuvale jedrinu grudi ili zbog slicnih gluposti. Podrška za ovu ženu.

io

pre 8 godina

postoje psiholoski razlozi zasto dete (pogotovo musko) ne treba predugo da sisa. ako majka vec hoce da mu daje svoje mleko, neka se izmuze i da mu ga iz case.

Prle

pre 8 godina

Koga briga sta mi mislimo? Jel' njima dobro? Ocigledno da jeste ... Nek uzivaju, ako ima posledica, videce ih, ako ne, nema ih ... Oni ce da ih trpe ili da uzivaju u njima (posledicama), a ne mi koji 'mislimo' ... Sto se mene licno tice, nek su zivi i zdravi jos sto godina ...

nnn

pre 8 godina

Ovakvi slucajevi me podsecaju na domaci film "Iskusavanje djavola". Svi smo kao moderni, 21. vek, ali ne izbismo iz kule Zmajevica. Dajte ljudi, ovo je patoloska veza izmedju majke i deteta.

Maja, Zadar

pre 8 godina

Doji jer ima mlijeka. Ako još 10-20 godina bude imala mlijeka, hoće li ga i tad dojiti. Zanima me što ova žena misli do kad je krajnja granica da ga odbije?

Goldina

pre 8 godina

Ocigledno nerazmislja o tome da ce njen sin za nekih pet godina krenuti u pubertet.Sada je u godinama kada se sve pamti.Nisam sigurna da ce mu ovakvo iskustvo biti od koristi za formiranje odnosa u mladalastvu.

Srbija

pre 8 godina

Pa bolje da usput da mleko onim majkama koje to nemaju i čijim je bebama to uskraćeno,nego što objavljuje ove slike kojih će se njen sin stideti za dve-tri godine...Osim ako ne bude postao materina maza(što je u ovom slučaju najverovatnije).

persa

pre 8 godina

doktori preporučuju do druge godine.... dete na slici ima tri godine ili bar tako piše.... ne vidim ništa strašno u tome samo mislim da nije u redu da eksponira dete na taj način...

m a

pre 8 godina

posl recenica nema veze s vezom,beba treba da sisa iskljucivo do 6 meseci,a dojenje se preporucuje do dve god...(odakle vama maksimum od 1 god).. a inace ne slazem se sa gospodjom,jer smatram da se doje bebe,a ne deca..

ferdinand

pre 8 godina

I da dopunim svoj prethodni komentar: Ako je osoba dozivela zadovoljstvo i lep osecaj u oralnom stadijumu (period dojenja), kasnije ce se, u karakteru, to zadovoljstvo ispoljiti u obliku samopouzdanja, veselosti, velikodusnosti. Ukoliko je doslo do frustracije, tj neprijatnog dozivljaja, to ce se ispoljiti u vidu cinizma, pesimizma, nesigurnosti, sumnjicavosti. A to svakako nema veze sa Edipovim kompleksom, kako neki komntatori kazu. I interesantno je da se kaze, da Edip nije ni znao da je ozenio majku, zbog cega je pre toga ubio oca, iako nije znao ni to da mu je taj muskarac bio otac. Kada je to sve saznao, iskopao je sebi oci.

ferdinand

pre 8 godina

Edipov kompleks nema veze sa dojenjem. Javlja se i kod onih muskaraca nisu dojeni kao bebe. Javice se u kasnijem dobu oralna fiksacija i formiranje licnosti oralnog tipa.

mara

pre 8 godina

Po meni to nije normalno.Samo pomislite kako ce to kasnije da utice na dete jer ce se decak secati te epizode ceo zivot.Moze negativno uticati na njegovu psihu.

Strelica

pre 8 godina

Doktori preporucuju minimum 6 meseci ali ne i maximum. Ovo sto ova majka radi je njen izbor. Majka priroda je ovoj zeni dala mleka i zasto da se ne iskoristi. Ako dete koje nije bas toliko veliko hoce i dalje da sisa zasto da ne.

U nekim mestima na Filipinima deca sisaju do 6 godine ili dok ne krenu u školu.

A zasto se zena slikala da pokaže svima? Zato sto postoji veliki broj majki koje isto tako žele da nastave dojiti decu stariju od 2 godine i ohrabrujuce je videti da nisu jedine.

beats

pre 8 godina

U komentaru ispod slike piše 3 years old to je daleko od škole. Znam dosta žena koje su dobile svoju decu do 2-3 godine. Mislim da to nije dobro za dete što sa psihološkog aspekta tako i da fizičkog, a sto se tice samog čina dojenja bas me briga.

bgdski ckode

pre 8 godina

kapiram ja sve 21. vek svako ima prava (i treba da ima) i svako ima slobodu (i treba da ima) ali ovo ne da je bolesno nego je prebolesno, pravis od sina debilka a ako tako nastavis i u ostalim sferama "podizanja" deteta napravices da klinja kad poraste nece smeti da ubije bubu, da udje u mracnu sobu, da pomazi psa, da se popenje na drvo, i razne stvari sto razmazena deca (vecina) ne rade jer su ih roditelji "pazili" kao male, a da ne pricam o vecim stvarima i bitnijim.
jedna rec: uzas.

Nema tu...

pre 8 godina

Mislim da ste vi koji se zgrazavate nad ovim prilicno povrsni ali ubedjeni u svoju logiku i neke samo vama prirodne stvari i poredak... Ova žena je u pravu!!! Puna podrška!!!

Strelac

pre 8 godina

Kao prvo, sin ima 3 godine i moze samo da krene u obdaniste a ne u školu . Drugo, doktori preporucuju minimum 6 meseci ali ne i maxim. Trece, u nekim zlemljama doktori preporucuju da se doji cak u do druge godine života ako je to moguce.

Ovo sto ova majka radi je njen izbor. Majka priroda zna sta radi i ako ovoj zeni jos uvek daje mleka onda je to i razloga.

s

pre 8 godina

Pod hitno kod doktora..... inace ste dosadili vise sa pricama o dojenju ..... izgleda da ludih zena ima sve.vise ....... ja sam srecna sto nisam dojila svoje dete jer izgleda da dojile skoro sve polude ..... da li one vide sebe na sta lice .... kao zivotinje .....

Jovana

pre 8 godina

Lekari savetuju da decu treba dojiti MINIMUM 6 meseci, a preporucuju do dve godine. U prvoj godini je mleko detetu primarna hrana, dok u drugoj postaje dodatak. Ovo sto stoji u tekstu nije tacno!

mufassa

pre 8 godina

@samo kazem - i moj cale je isto bio dojen do 4.-5. godine zivota i blizu je 80 i takodje skoro nikada nije bio bolestan (par puta za ceo zivot). ne verujem da su to slucajnosti. sa druge strane, ne verujem ni da bih pustio moju decu da sisaju toliko dugo kao sto je on. srecom, pred kraj prve godine zvota ukapirala obojica da ima ukusnijih stvari i sami prestali :)
ipak, nisu mu mi jasni ni ovi sto se zgrazavaju i pricaju da je to bolesno... u nasem (srpskom) drustvu svakodnevno se srecemo sa mnogo bolesnijim stvarima, pa niko ne reaguje na to, cak ni kada su u prilici.

Mik

pre 8 godina

Kada bi sve ovo bilo na dobrobit deteta - pa i da se složimo. Međutim, nije. Neki bi rekli - valjda majka zna šta je dobro za njeno dete. E pa ne zna!!!! Majka želi najbolje svom detetu, ali želeti najbolje i znati najbolje, to su dva sasvim različita pojma.

Kiza

pre 8 godina

postoje psiholoski razlozi zasto dete (pogotovo musko) ne treba predugo da sisa. ako majka vec hoce da mu daje svoje mleko, neka se izmuze i da mu ga iz case.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (io, 29. jul 2015 23:57)

Bravo. Ako je do zdravlja nece nista faliti da ga popije i iz case, ali ovde je nesto drugo u pitanju!

aleks

pre 8 godina

Ja sam dojila decu do 2,5 godine naravno sve manje i na kraju samo jednom dnevno, uvece. Lekari (na zapadu) su mi govorili da je ok do 3 godine samo ako moze to jest ima mleka a to sam nalazila i u literaturi. Sto do 6 meseci, da biste koristili vestacke formule jer i oni treba da zarade? Nemaju bas nikakve posledice psihicke a velika su deca. Vi znate nekoga ko ima posledice sto je sisao do 3 godine ili pricate napamet? Ovaj decko mi istina izgleda daleko veci.
Nego danas vecina ne doji ni dan a zene koje doje su im trn u oku.

neutralan

pre 8 godina

nista strasno, dok ima majka mleko nek pije,
ja do prvog razdeda sa pio majsku mleko, znaci do 7 god, i do dan danas nisam bio kod lekara zbog ohladjena ili gripa itd,vec imam 33 god

Mirjam

pre 8 godina

U čemu je problem? Sta, kao ne znate da su vam babe dojile oceve i majke u nekim slucajevima i do seste godine. Odakle vam ideja da povezujete dojenje sa Edipovim kompleksom? Ovaj decak će da ima odličan imunitet, neće ga filovati penicilinima na svaki nazeb. Izrašće u krupnog , zdravog i lepo građenog čoveka. I neće biti seksualni manijak i silovatelj. Naprotiv, daleko vise će da ceni i postuje ženu i da u vezama tezi ka dubljoj emocionalnoj povezanosti.Doktori kažu da je pozeljno dojiti dete do dve godine posle čega kvalitet mleka opada sto nikako ne znaci da je sve posle stetno.Ne vidim razlog za bilo kakvu osudu.Pre osudjujem majke koje odbijaju da doje decu da bi sacuvale jedrinu grudi ili zbog slicnih gluposti. Podrška za ovu ženu.

s

pre 8 godina

Pod hitno kod doktora..... inace ste dosadili vise sa pricama o dojenju ..... izgleda da ludih zena ima sve.vise ....... ja sam srecna sto nisam dojila svoje dete jer izgleda da dojile skoro sve polude ..... da li one vide sebe na sta lice .... kao zivotinje .....

Marija Jankovic

pre 8 godina

Bolesnica! Ovaj decak ce sigurno imati problema u ophodjenju sa suprotnim polom. Dovoljno je veliki da dozivotno pamti ovaj nacin hranjenja, pa ce ga svake zenske grudi koje bude video podsecati da je jedne sisao 7-8 godina. Odvratno! Zar je toliko neupucena da ne zna da je majcino mleko hranljivo samo u prvim mesecima zivota, najvise godinu dana, a osim toga laktacija traje sve dok ima podsticaja, odnosno prestaje kad se mleko prestane izvlaciti redovno. Koristim priliku da zamolim buduce mame da ne prihvataju ovakve primere i niposto ne doje svoju veliku decu, pogotovo u nasoj sredini gde svakoga zanima sta drugi rade. Ponavljam, BOLESNICA!

Nema tu...

pre 8 godina

Mislim da ste vi koji se zgrazavate nad ovim prilicno povrsni ali ubedjeni u svoju logiku i neke samo vama prirodne stvari i poredak... Ova žena je u pravu!!! Puna podrška!!!

Strelica

pre 8 godina

Doktori preporucuju minimum 6 meseci ali ne i maximum. Ovo sto ova majka radi je njen izbor. Majka priroda je ovoj zeni dala mleka i zasto da se ne iskoristi. Ako dete koje nije bas toliko veliko hoce i dalje da sisa zasto da ne.

U nekim mestima na Filipinima deca sisaju do 6 godine ili dok ne krenu u školu.

A zasto se zena slikala da pokaže svima? Zato sto postoji veliki broj majki koje isto tako žele da nastave dojiti decu stariju od 2 godine i ohrabrujuce je videti da nisu jedine.

Bolesno

pre 8 godina

Uopste ne sumnjam da joj to prija, ali ima li ona muza/ljubavnika? Mislim, grudima treba NEKO da se igra, zar ne, ali nisam bas sigurna da to treba da bude vec poodrasli sin?!

Strelac

pre 8 godina

Kao prvo, sin ima 3 godine i moze samo da krene u obdaniste a ne u školu . Drugo, doktori preporucuju minimum 6 meseci ali ne i maxim. Trece, u nekim zlemljama doktori preporucuju da se doji cak u do druge godine života ako je to moguce.

Ovo sto ova majka radi je njen izbor. Majka priroda zna sta radi i ako ovoj zeni jos uvek daje mleka onda je to i razloga.

Realna

pre 8 godina

Ma sta ko mislio o slobodama razlicitosti, potpuno neprimereno i nezdravo po psihu deteta.. patolosko vezivanje deteta za majku (uglavnom samohrane u ovakvim slucajevima).. svako moze da pretpostavi sta ce decak da misli o ovoj slici kad bude imao 15.. 25 godina.. da li ce biti ponosan ili ....

Srbija

pre 8 godina

Pa bolje da usput da mleko onim majkama koje to nemaju i čijim je bebama to uskraćeno,nego što objavljuje ove slike kojih će se njen sin stideti za dve-tri godine...Osim ako ne bude postao materina maza(što je u ovom slučaju najverovatnije).

Maja, Zadar

pre 8 godina

Doji jer ima mlijeka. Ako još 10-20 godina bude imala mlijeka, hoće li ga i tad dojiti. Zanima me što ova žena misli do kad je krajnja granica da ga odbije?

io

pre 8 godina

postoje psiholoski razlozi zasto dete (pogotovo musko) ne treba predugo da sisa. ako majka vec hoce da mu daje svoje mleko, neka se izmuze i da mu ga iz case.

mara

pre 8 godina

Po meni to nije normalno.Samo pomislite kako ce to kasnije da utice na dete jer ce se decak secati te epizode ceo zivot.Moze negativno uticati na njegovu psihu.

nnn

pre 8 godina

Ovakvi slucajevi me podsecaju na domaci film "Iskusavanje djavola". Svi smo kao moderni, 21. vek, ali ne izbismo iz kule Zmajevica. Dajte ljudi, ovo je patoloska veza izmedju majke i deteta.

neutralan

pre 8 godina

nista strasno, dok ima majka mleko nek pije,
ja do prvog razdeda sa pio majsku mleko, znaci do 7 god, i do dan danas nisam bio kod lekara zbog ohladjena ili gripa itd,vec imam 33 god

Prle

pre 8 godina

Koga briga sta mi mislimo? Jel' njima dobro? Ocigledno da jeste ... Nek uzivaju, ako ima posledica, videce ih, ako ne, nema ih ... Oni ce da ih trpe ili da uzivaju u njima (posledicama), a ne mi koji 'mislimo' ... Sto se mene licno tice, nek su zivi i zdravi jos sto godina ...

samo kazem

pre 8 godina

Skoro je bio i clanak o majci koja jos uvek doji dete koje je skolskog uzrasta.Na odmoru ga ceka u dvoristu da ga podoji.Njeni argumenti su bili slicni ovim u tekstu.Verujem da to mleko sigurno ne "hrani" dete, jer nema vise te hranljive sastojke koji su potrebni deci u tom uzrastu,ali isto tako verujem da ga "emotivno truje".U pocetku beba i majka su jedno, a onda je normalno da dete otkirva svet i da se postepeno odvaja od majke.Dete koje u ovim godinama i dalje sisa nenormalno je vezano za majku.Ovo dete ce imati ozbiljnih problema kasnije u zivotu.A sto se tice argumenta da ona jos uvek ima mleko-pa sto da ne, odredjeni hormonski poremecaju mogu dovesti do stvaranje mleka.

Goldina

pre 8 godina

Ocigledno nerazmislja o tome da ce njen sin za nekih pet godina krenuti u pubertet.Sada je u godinama kada se sve pamti.Nisam sigurna da ce mu ovakvo iskustvo biti od koristi za formiranje odnosa u mladalastvu.

Mik

pre 8 godina

Kada bi sve ovo bilo na dobrobit deteta - pa i da se složimo. Međutim, nije. Neki bi rekli - valjda majka zna šta je dobro za njeno dete. E pa ne zna!!!! Majka želi najbolje svom detetu, ali želeti najbolje i znati najbolje, to su dva sasvim različita pojma.

persa

pre 8 godina

doktori preporučuju do druge godine.... dete na slici ima tri godine ili bar tako piše.... ne vidim ništa strašno u tome samo mislim da nije u redu da eksponira dete na taj način...

mufassa

pre 8 godina

@samo kazem - i moj cale je isto bio dojen do 4.-5. godine zivota i blizu je 80 i takodje skoro nikada nije bio bolestan (par puta za ceo zivot). ne verujem da su to slucajnosti. sa druge strane, ne verujem ni da bih pustio moju decu da sisaju toliko dugo kao sto je on. srecom, pred kraj prve godine zvota ukapirala obojica da ima ukusnijih stvari i sami prestali :)
ipak, nisu mu mi jasni ni ovi sto se zgrazavaju i pricaju da je to bolesno... u nasem (srpskom) drustvu svakodnevno se srecemo sa mnogo bolesnijim stvarima, pa niko ne reaguje na to, cak ni kada su u prilici.

slusajte prirodu!

pre 8 godina

Ostavite se vi doktora, raznih psihahaha, SZO i slicnih organizacija i gledajte sta rade zivotinje. Kako tigrica ili vucica zna dokle da doji mladunce, a kada da ih odbije? Ode kod doktora da joj kaze? Ili kod psihologa? Ne, ne, kod plemenskog vraca ... Odgovor je prost, jedna rec: ZUBI! Zenka doji mladunce dok ovima ne izraste dovoljno zuba da mogu da jedu drugu hranu. Kada im izrastu svi zubi prelaze potpuno na hranu uobicajenu za sovju vrstu. Za tigrove je to meso, za zeceve trava i korenje. Mi smo omnivori, jedemo i jedno i drugo, tako da vec sa godinu i po dana dete mora da jede povrce, voce, meso i sve ostalo. Pokusavate da od zivota napravite mnogo komplikovane stvari. Vratite se PRIRODI! Tacka!

aleks

pre 8 godina

Ja sam dojila decu do 2,5 godine naravno sve manje i na kraju samo jednom dnevno, uvece. Lekari (na zapadu) su mi govorili da je ok do 3 godine samo ako moze to jest ima mleka a to sam nalazila i u literaturi. Sto do 6 meseci, da biste koristili vestacke formule jer i oni treba da zarade? Nemaju bas nikakve posledice psihicke a velika su deca. Vi znate nekoga ko ima posledice sto je sisao do 3 godine ili pricate napamet? Ovaj decko mi istina izgleda daleko veci.
Nego danas vecina ne doji ni dan a zene koje doje su im trn u oku.

beats

pre 8 godina

U komentaru ispod slike piše 3 years old to je daleko od škole. Znam dosta žena koje su dobile svoju decu do 2-3 godine. Mislim da to nije dobro za dete što sa psihološkog aspekta tako i da fizičkog, a sto se tice samog čina dojenja bas me briga.

m a

pre 8 godina

posl recenica nema veze s vezom,beba treba da sisa iskljucivo do 6 meseci,a dojenje se preporucuje do dve god...(odakle vama maksimum od 1 god).. a inace ne slazem se sa gospodjom,jer smatram da se doje bebe,a ne deca..

bgdski ckode

pre 8 godina

kapiram ja sve 21. vek svako ima prava (i treba da ima) i svako ima slobodu (i treba da ima) ali ovo ne da je bolesno nego je prebolesno, pravis od sina debilka a ako tako nastavis i u ostalim sferama "podizanja" deteta napravices da klinja kad poraste nece smeti da ubije bubu, da udje u mracnu sobu, da pomazi psa, da se popenje na drvo, i razne stvari sto razmazena deca (vecina) ne rade jer su ih roditelji "pazili" kao male, a da ne pricam o vecim stvarima i bitnijim.
jedna rec: uzas.

ferdinand

pre 8 godina

Edipov kompleks nema veze sa dojenjem. Javlja se i kod onih muskaraca nisu dojeni kao bebe. Javice se u kasnijem dobu oralna fiksacija i formiranje licnosti oralnog tipa.

ferdinand

pre 8 godina

I da dopunim svoj prethodni komentar: Ako je osoba dozivela zadovoljstvo i lep osecaj u oralnom stadijumu (period dojenja), kasnije ce se, u karakteru, to zadovoljstvo ispoljiti u obliku samopouzdanja, veselosti, velikodusnosti. Ukoliko je doslo do frustracije, tj neprijatnog dozivljaja, to ce se ispoljiti u vidu cinizma, pesimizma, nesigurnosti, sumnjicavosti. A to svakako nema veze sa Edipovim kompleksom, kako neki komntatori kazu. I interesantno je da se kaze, da Edip nije ni znao da je ozenio majku, zbog cega je pre toga ubio oca, iako nije znao ni to da mu je taj muskarac bio otac. Kada je to sve saznao, iskopao je sebi oci.

Kiza

pre 8 godina

postoje psiholoski razlozi zasto dete (pogotovo musko) ne treba predugo da sisa. ako majka vec hoce da mu daje svoje mleko, neka se izmuze i da mu ga iz case.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (io, 29. jul 2015 23:57)

Bravo. Ako je do zdravlja nece nista faliti da ga popije i iz case, ali ovde je nesto drugo u pitanju!

Jovana

pre 8 godina

Lekari savetuju da decu treba dojiti MINIMUM 6 meseci, a preporucuju do dve godine. U prvoj godini je mleko detetu primarna hrana, dok u drugoj postaje dodatak. Ovo sto stoji u tekstu nije tacno!