Naučno dokazano: Žao nam je, ali muškarci ne vole ovakve žene

Sreda, 26.10.2016.

15:24

Izvor: Super žena

Nauèno dokazano: Žao nam je, ali muškarci ne vole ovakve žene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Ja

pre 7 godina

Muskarci upravo vole glupace, koje im svojim izgledom i ponasanjem porucuju - ja sam tu zbog vas! Moj zivot nema nikakvu drugu funkciju, nego da se dodvorim vama, da se nekom od vas nakacim na grbacu i spremna sam za to sve da uradim, jer nemam drugog izbora, jer sam glupa, lenja, ogranicena, znam samo da se sminkam i da izbacujem adute... nista drugo ne znam... Pozurite molim vas dok nisam omatorila i dok mi nije istekao rok trajanja! Eto, to su zene koje muskarci inace vole i koje im privlace paznju! Prenasminkane debiluse koje previse vremena provode razmisljajuci-sta danas da obucem da bi se sto vise somova okrenulo za mnom!To je provereno! Mozda kod kuce imaju sustu suprotnost, jer ipak ne moze neka supljina da im vaspitava decu, ali za ovakvima ce se okretati i njima ce se keziti kao majmuni kad ih sretnu u prolazu...

Sanja

pre 7 godina

Sibirski tigar...divno razmisljas :) Steta sto ne postoji nacin da se sretnemo.Inace,pametnoj zeni muskarac ne treba kao zastitnik(jer je niko ne napada) vec podrska.

Milinko

pre 7 godina

Inteligentne zene kapiraju muskarce jednostavno: gledajuci u cipele i carape, one odmah znaju kakve su mu gacerone i sve ostalo. Medjutim i muskarci kapiraju zene na svoj nacin: kad vide sta sve nose u torbi, odmah se pitaju sta im se sve nalazi u glavi.

bora bg

pre 7 godina

@Nije tacno
Tipicna zenska projekcija.. ono sto je vama bitno nama nije, da li razumes? Razlicita smo bica i to nikako da se prihvati:) Istinski ostvarenom muskarcu ne treba takva zena, sta ce mu, on je pametan i ne treba mu druga pamet, naprosto ne zudi za tim. Osim ako doticna dobro izgleda, onda se menja prica, drasticno:)

Filmofil

pre 7 godina

@(NIje tačno, 28. oktobar 2016 15:01)

Te grupacije nisu nikako iste, niti se u Srbiji zna sta je feminizam. Muskarcima ni u jednoj istorijskoj eri prava nisu bila ogranicena specificno odstrane zena, niti su bili sistematski maltretirani i diskriminisani od zena, a nisu ni sada. Vama srecno u drustvu koje gubi jedan po jedan oslonac bitan za zivot zene, videcete koji su ondalimiti pojedinacne pameti. To je tu ionako doslo dekretom, a ne borbom neke grupe. Nema to veze sa nasim zenama, vec sa mentalnim kodom celog naroda.
Onog sekunda kada iz pizicije kompetentne osobe pokusate da delujete u bilo kojoj situaciji vi postajete agresivna feministkinja. Etiketa sluzi da vam se zapuse usta cak i kad ste u pravu.

NIje tačno

pre 7 godina

@filmofil: nikad veću gomilu ispraznih floskula nisam pročitala. Agresivne feministkinje u najkraćem - ženski šovinisti. Šovinizam nije ograničen samo na muški rod znate. Lično sam imala prilike da ih upoznam, i bile su mi podjednako odvratne kao i muški šovinisti, potonji inače spadaju u te koji "ne vole žensku pamet". Meni su te dve grupacije - iste. Mentalno ograničene, ogorčene, isfrustrane i pune kompleksa. Toliko od mene, prijatno.

Filmofil

pre 7 godina

@(Nije tačno, 28. oktobar 2016 10:47)

Sta su agresivne feministkinje? Da li vi mislite da to sto je postignuto je fiksirano pa me moze da se vrati na gore? Ispada da su pametne zene manipulatorke koje po potrebi drze low profile da ne naruse balans u atmosferi, a agresivne feministkinje one koje otvoreno govore o stvarima koje nisu u redu. Zato mi ne mozemo ni da imamo sistem kao potporu za sve.
Ovde gde zivim u protest protiv suzavanja prava koja im licno vise nisu bitna (zbog godina) ustaju zene u sedamdesetim i osamdesetim godinama.
Iz generalnog ugla, ne samo pozicija zene. Ovako ja cekam da se agresivni izbore za nesto, a ja cu pametan, fin i neagresivan da samo podnesem formular.
Slazem se sa Sibirskim tigrom, a iz perspektive godina to glumljenje i dempovanje zeni dosadi, skupi se i dodje do velikog praska, a nije ni podilazenje egu garancija da on nece otici jednog dana. Smejemo se muslimanima za skrivanje zenskih oblina. A i dalje delimo savete o "intelektualnoj" burki. Tuzno.

Nije tačno

pre 7 godina

Nije tačno. Inteligentan, obrazovan i ostvaren muškarac pored sebe želi isto takvu ženu. Ovo važi samo za nezrele, isfrustrirane "muškarce" koji se osećaju ugroženo ako pored sebe imaju iole oštroumniju ženu. Kao što nije tačno da je pametna žena = agresivna feministkinja.
Taj koji me ne želi jer sam obrazovana i inteligentna, jer mogu da budem dobar sagovornik i slušalac, jer mogu da učestvujem u svakom razgovoru da me se ne postidi nimalo, jer umem da ga saslušam i da mu sugerišem alternative za svaki problem - ni ne treba mi. U najekstremnijim slučajevima takvi tuku, maltretiraju i bacaju žene s terese. Taman posla, daleko im lepa kuća.

bora bg

pre 7 godina

@Beogradjanka
Kako to ako sebe smatras inteligentnom ne kontas tu relaciju koju si navela? Muskarcu koji je inteligentan i ostvaren nije toliko visoko na skali pozeljnosti zenska pamet, jeste pozeljna ali nije u vrhu prioriteta kod izbora partnera. Svaki muskarac, ali svaki, bilo da je portir ili doktor nauka prvo gleda zensku lepotu, mladost i seks. Dakle, zenska inteligencija kod muskarca prolazi samo ako je dobra riba, kapito?

Sibirski tigar

pre 7 godina

Pametna žena zna kada treba da se pravi glupa da bi se svidela muškarcu. Znači ove samo nisu bile dovoljno pametne, ili su muškarci bili neprivlačni pa nisu bile motivisane da pucaju iz svih oružja.
(spirogira, 26. oktobar 2016 20:50)

Pametan muškarac zna kada se žena pravi glupa da bi mu se svidela. Zato zna da je takva žena manipulator.

I onda nema moralni problem da i on manipuliše njom.

bzvz

pre 7 godina

Najbolje prolaze visokointeligentne zene koje se prave da su gluplje od svog muskarca i da su neveste i treba im stalno on kao pomoc i zastitnik. Tu je uvek sve po njenom a on to i ne vidi misli da je prava glava porodice a ona ga samo vozi. Vole ljudi manipulacije, u stvari ne detektuju ih najcesce. Treba ih hvaliti kao decu i ne ugrozavati nikako nevidjeno krhki ego..

balkan

pre 7 godina

zavisi od tipa ličnosti, mada se u patrijarhalnoj srbiji podrazumeva da je žena gluplja i pokazuje se velika agresivnost prema inteligentnim ženama. nažalost, žene takođe ne podnose inteligentne žene.

Beogradjanka

pre 7 godina

Jasno je da su muskarci lovci po prirodi i da kao takvi, na neki nacin zele osecaj superiornosti. U redu. Ali ako podjem od toga da ja, kao zensko, pored sebe zelim nekoga ko je na istom intelektualnom nivou na kom sam i ja, onda mi je neshvatljivo da muskarci koji su inteligentni, uspesni, svestrani ne zele istu takvu zenu pored sebe. Neshvatljivo mi je a evo zasto: da li sebe na neki nacin potcenjuju time sto biraju osobu koja cuti i klima glavom jer podsvesno ne veruju da zasluzuju bolju ili im je, pak, ego toliko veliki pa misle da ce podjednako inteligentna zena da im bude smetnja ili cak konkurencija? Pa valjda treba da budemo ponosni sto i ako pored sebe imamo osobu koja je intelektualno tu negde s nama! Ja bih bila ponosna i takvog ne bih dozivljavala kao konkurenciju ili bilo sta slicno; dozivljavala bih ga kao nekoga od koga svakodnevno (mogu da) ucim i otkrivam nove horizonte!

spirogira

pre 7 godina

Pametna žena zna kada treba da se pravi glupa da bi se svidela muškarcu. Znači ove samo nisu bile dovoljno pametne, ili su muškarci bili neprivlačni pa nisu bile motivisane da pucaju iz svih oružja.

mile dodik

pre 7 godina

Apsolutno tacno!Npr.pre nego sto zapocnem vezu sa nekom devojkom dajem joj test iz opsteg obrazovanja i logike,to kazem jer nisam u mogucnosti da ocenim jeli pametnija ili gluplja od mene.

sharliz

pre 7 godina

Naucno je dokazano i da muskarci nemaju pojma sta zele i vole dok im mi zene to ne objasnimo. Zato, drage zene, samo napred i ne pravite se glupe ni zbog koga. Vasa pamet je najveci i nabolji adut koji imate.

SKIDS

pre 7 godina

Jadnici.
Devojka ima malo veći IQ od mene i završila je jedno deset puta teži fakultet od mene. Dakle, pametnija je. I uopšte nemam problem da to kažem.

ExStasy

pre 7 godina

Ne znam za druge, ali meni je jako bitno sto je moja draga u najmanju ruku na mom nivou, a cenim i iznad mene. Ne volim tupave i ogranicene osobe-ni muske ni zenske i samim tim smatram da je nivo veoma bitan. Zasto bi morao stalno nesto da crtam i objasnjavam-prosto ima ko drugi da razmisli umesto mene. Biti nesposobna zena je strasna stvar,ali i zasigurno znam da mnoge zene i imaju stav da su ogranicene,zato sto su tada MUSKARCINE glavne u kuci. Ja sam ravnopravan sa svojom prelepom i pametnom zenom i ponosim se time. Pozz iz Zajecara

Marko

pre 7 godina

Paaaaa mnogo kockica treba da se poklopi.Ne vezano za intelekt ne možete da spojite programera koji samo gleda u monitor i nista dalje od toga.Ili ženu advokata koja je toliko okupirana poslom da samo priča o papirologiji i nicemu drugom.
Normalno je da ce takvim ljudima njihovi partneri biti dosadni.
Ali u svakom slučaju moraju da budu na istom ili slicnom nivou,da se razumeju,imaju iste ili slicne poglede na svet pa cak i kada govorimo o muzici,hrani,putovanjima.
Pa ja bih se prvi smorio da budem pored žene koja bi samo pricala o sminci i cipelama.Da se razumemo,ja volim kada vidim lepu i sredjenu devojku,ali isti tako volim da je vidim i preko dana jednostavno obucenu.Ali mi je mnogo vaznije kakva je ona i da li bih ja sa njom sutradan mogao da razmišljam o drugim stvarima.

balkan

pre 7 godina

zavisi od tipa ličnosti, mada se u patrijarhalnoj srbiji podrazumeva da je žena gluplja i pokazuje se velika agresivnost prema inteligentnim ženama. nažalost, žene takođe ne podnose inteligentne žene.

SKIDS

pre 7 godina

Jadnici.
Devojka ima malo veći IQ od mene i završila je jedno deset puta teži fakultet od mene. Dakle, pametnija je. I uopšte nemam problem da to kažem.

Beogradjanka

pre 7 godina

Jasno je da su muskarci lovci po prirodi i da kao takvi, na neki nacin zele osecaj superiornosti. U redu. Ali ako podjem od toga da ja, kao zensko, pored sebe zelim nekoga ko je na istom intelektualnom nivou na kom sam i ja, onda mi je neshvatljivo da muskarci koji su inteligentni, uspesni, svestrani ne zele istu takvu zenu pored sebe. Neshvatljivo mi je a evo zasto: da li sebe na neki nacin potcenjuju time sto biraju osobu koja cuti i klima glavom jer podsvesno ne veruju da zasluzuju bolju ili im je, pak, ego toliko veliki pa misle da ce podjednako inteligentna zena da im bude smetnja ili cak konkurencija? Pa valjda treba da budemo ponosni sto i ako pored sebe imamo osobu koja je intelektualno tu negde s nama! Ja bih bila ponosna i takvog ne bih dozivljavala kao konkurenciju ili bilo sta slicno; dozivljavala bih ga kao nekoga od koga svakodnevno (mogu da) ucim i otkrivam nove horizonte!

ExStasy

pre 7 godina

Ne znam za druge, ali meni je jako bitno sto je moja draga u najmanju ruku na mom nivou, a cenim i iznad mene. Ne volim tupave i ogranicene osobe-ni muske ni zenske i samim tim smatram da je nivo veoma bitan. Zasto bi morao stalno nesto da crtam i objasnjavam-prosto ima ko drugi da razmisli umesto mene. Biti nesposobna zena je strasna stvar,ali i zasigurno znam da mnoge zene i imaju stav da su ogranicene,zato sto su tada MUSKARCINE glavne u kuci. Ja sam ravnopravan sa svojom prelepom i pametnom zenom i ponosim se time. Pozz iz Zajecara

Nije tačno

pre 7 godina

Nije tačno. Inteligentan, obrazovan i ostvaren muškarac pored sebe želi isto takvu ženu. Ovo važi samo za nezrele, isfrustrirane "muškarce" koji se osećaju ugroženo ako pored sebe imaju iole oštroumniju ženu. Kao što nije tačno da je pametna žena = agresivna feministkinja.
Taj koji me ne želi jer sam obrazovana i inteligentna, jer mogu da budem dobar sagovornik i slušalac, jer mogu da učestvujem u svakom razgovoru da me se ne postidi nimalo, jer umem da ga saslušam i da mu sugerišem alternative za svaki problem - ni ne treba mi. U najekstremnijim slučajevima takvi tuku, maltretiraju i bacaju žene s terese. Taman posla, daleko im lepa kuća.

Sibirski tigar

pre 7 godina

Pametna žena zna kada treba da se pravi glupa da bi se svidela muškarcu. Znači ove samo nisu bile dovoljno pametne, ili su muškarci bili neprivlačni pa nisu bile motivisane da pucaju iz svih oružja.
(spirogira, 26. oktobar 2016 20:50)

Pametan muškarac zna kada se žena pravi glupa da bi mu se svidela. Zato zna da je takva žena manipulator.

I onda nema moralni problem da i on manipuliše njom.

Marko

pre 7 godina

Paaaaa mnogo kockica treba da se poklopi.Ne vezano za intelekt ne možete da spojite programera koji samo gleda u monitor i nista dalje od toga.Ili ženu advokata koja je toliko okupirana poslom da samo priča o papirologiji i nicemu drugom.
Normalno je da ce takvim ljudima njihovi partneri biti dosadni.
Ali u svakom slučaju moraju da budu na istom ili slicnom nivou,da se razumeju,imaju iste ili slicne poglede na svet pa cak i kada govorimo o muzici,hrani,putovanjima.
Pa ja bih se prvi smorio da budem pored žene koja bi samo pricala o sminci i cipelama.Da se razumemo,ja volim kada vidim lepu i sredjenu devojku,ali isti tako volim da je vidim i preko dana jednostavno obucenu.Ali mi je mnogo vaznije kakva je ona i da li bih ja sa njom sutradan mogao da razmišljam o drugim stvarima.

bzvz

pre 7 godina

Najbolje prolaze visokointeligentne zene koje se prave da su gluplje od svog muskarca i da su neveste i treba im stalno on kao pomoc i zastitnik. Tu je uvek sve po njenom a on to i ne vidi misli da je prava glava porodice a ona ga samo vozi. Vole ljudi manipulacije, u stvari ne detektuju ih najcesce. Treba ih hvaliti kao decu i ne ugrozavati nikako nevidjeno krhki ego..

sharliz

pre 7 godina

Naucno je dokazano i da muskarci nemaju pojma sta zele i vole dok im mi zene to ne objasnimo. Zato, drage zene, samo napred i ne pravite se glupe ni zbog koga. Vasa pamet je najveci i nabolji adut koji imate.

mile dodik

pre 7 godina

Apsolutno tacno!Npr.pre nego sto zapocnem vezu sa nekom devojkom dajem joj test iz opsteg obrazovanja i logike,to kazem jer nisam u mogucnosti da ocenim jeli pametnija ili gluplja od mene.

Filmofil

pre 7 godina

@(Nije tačno, 28. oktobar 2016 10:47)

Sta su agresivne feministkinje? Da li vi mislite da to sto je postignuto je fiksirano pa me moze da se vrati na gore? Ispada da su pametne zene manipulatorke koje po potrebi drze low profile da ne naruse balans u atmosferi, a agresivne feministkinje one koje otvoreno govore o stvarima koje nisu u redu. Zato mi ne mozemo ni da imamo sistem kao potporu za sve.
Ovde gde zivim u protest protiv suzavanja prava koja im licno vise nisu bitna (zbog godina) ustaju zene u sedamdesetim i osamdesetim godinama.
Iz generalnog ugla, ne samo pozicija zene. Ovako ja cekam da se agresivni izbore za nesto, a ja cu pametan, fin i neagresivan da samo podnesem formular.
Slazem se sa Sibirskim tigrom, a iz perspektive godina to glumljenje i dempovanje zeni dosadi, skupi se i dodje do velikog praska, a nije ni podilazenje egu garancija da on nece otici jednog dana. Smejemo se muslimanima za skrivanje zenskih oblina. A i dalje delimo savete o "intelektualnoj" burki. Tuzno.

NIje tačno

pre 7 godina

@filmofil: nikad veću gomilu ispraznih floskula nisam pročitala. Agresivne feministkinje u najkraćem - ženski šovinisti. Šovinizam nije ograničen samo na muški rod znate. Lično sam imala prilike da ih upoznam, i bile su mi podjednako odvratne kao i muški šovinisti, potonji inače spadaju u te koji "ne vole žensku pamet". Meni su te dve grupacije - iste. Mentalno ograničene, ogorčene, isfrustrane i pune kompleksa. Toliko od mene, prijatno.

Filmofil

pre 7 godina

@(NIje tačno, 28. oktobar 2016 15:01)

Te grupacije nisu nikako iste, niti se u Srbiji zna sta je feminizam. Muskarcima ni u jednoj istorijskoj eri prava nisu bila ogranicena specificno odstrane zena, niti su bili sistematski maltretirani i diskriminisani od zena, a nisu ni sada. Vama srecno u drustvu koje gubi jedan po jedan oslonac bitan za zivot zene, videcete koji su ondalimiti pojedinacne pameti. To je tu ionako doslo dekretom, a ne borbom neke grupe. Nema to veze sa nasim zenama, vec sa mentalnim kodom celog naroda.
Onog sekunda kada iz pizicije kompetentne osobe pokusate da delujete u bilo kojoj situaciji vi postajete agresivna feministkinja. Etiketa sluzi da vam se zapuse usta cak i kad ste u pravu.

bora bg

pre 7 godina

@Beogradjanka
Kako to ako sebe smatras inteligentnom ne kontas tu relaciju koju si navela? Muskarcu koji je inteligentan i ostvaren nije toliko visoko na skali pozeljnosti zenska pamet, jeste pozeljna ali nije u vrhu prioriteta kod izbora partnera. Svaki muskarac, ali svaki, bilo da je portir ili doktor nauka prvo gleda zensku lepotu, mladost i seks. Dakle, zenska inteligencija kod muskarca prolazi samo ako je dobra riba, kapito?

Ja

pre 7 godina

Muskarci upravo vole glupace, koje im svojim izgledom i ponasanjem porucuju - ja sam tu zbog vas! Moj zivot nema nikakvu drugu funkciju, nego da se dodvorim vama, da se nekom od vas nakacim na grbacu i spremna sam za to sve da uradim, jer nemam drugog izbora, jer sam glupa, lenja, ogranicena, znam samo da se sminkam i da izbacujem adute... nista drugo ne znam... Pozurite molim vas dok nisam omatorila i dok mi nije istekao rok trajanja! Eto, to su zene koje muskarci inace vole i koje im privlace paznju! Prenasminkane debiluse koje previse vremena provode razmisljajuci-sta danas da obucem da bi se sto vise somova okrenulo za mnom!To je provereno! Mozda kod kuce imaju sustu suprotnost, jer ipak ne moze neka supljina da im vaspitava decu, ali za ovakvima ce se okretati i njima ce se keziti kao majmuni kad ih sretnu u prolazu...

spirogira

pre 7 godina

Pametna žena zna kada treba da se pravi glupa da bi se svidela muškarcu. Znači ove samo nisu bile dovoljno pametne, ili su muškarci bili neprivlačni pa nisu bile motivisane da pucaju iz svih oružja.

Sanja

pre 7 godina

Sibirski tigar...divno razmisljas :) Steta sto ne postoji nacin da se sretnemo.Inace,pametnoj zeni muskarac ne treba kao zastitnik(jer je niko ne napada) vec podrska.

Milinko

pre 7 godina

Inteligentne zene kapiraju muskarce jednostavno: gledajuci u cipele i carape, one odmah znaju kakve su mu gacerone i sve ostalo. Medjutim i muskarci kapiraju zene na svoj nacin: kad vide sta sve nose u torbi, odmah se pitaju sta im se sve nalazi u glavi.

bora bg

pre 7 godina

@Nije tacno
Tipicna zenska projekcija.. ono sto je vama bitno nama nije, da li razumes? Razlicita smo bica i to nikako da se prihvati:) Istinski ostvarenom muskarcu ne treba takva zena, sta ce mu, on je pametan i ne treba mu druga pamet, naprosto ne zudi za tim. Osim ako doticna dobro izgleda, onda se menja prica, drasticno:)

bora bg

pre 7 godina

@Beogradjanka
Kako to ako sebe smatras inteligentnom ne kontas tu relaciju koju si navela? Muskarcu koji je inteligentan i ostvaren nije toliko visoko na skali pozeljnosti zenska pamet, jeste pozeljna ali nije u vrhu prioriteta kod izbora partnera. Svaki muskarac, ali svaki, bilo da je portir ili doktor nauka prvo gleda zensku lepotu, mladost i seks. Dakle, zenska inteligencija kod muskarca prolazi samo ako je dobra riba, kapito?

bora bg

pre 7 godina

@Nije tacno
Tipicna zenska projekcija.. ono sto je vama bitno nama nije, da li razumes? Razlicita smo bica i to nikako da se prihvati:) Istinski ostvarenom muskarcu ne treba takva zena, sta ce mu, on je pametan i ne treba mu druga pamet, naprosto ne zudi za tim. Osim ako doticna dobro izgleda, onda se menja prica, drasticno:)

spirogira

pre 7 godina

Pametna žena zna kada treba da se pravi glupa da bi se svidela muškarcu. Znači ove samo nisu bile dovoljno pametne, ili su muškarci bili neprivlačni pa nisu bile motivisane da pucaju iz svih oružja.

Filmofil

pre 7 godina

@(Nije tačno, 28. oktobar 2016 10:47)

Sta su agresivne feministkinje? Da li vi mislite da to sto je postignuto je fiksirano pa me moze da se vrati na gore? Ispada da su pametne zene manipulatorke koje po potrebi drze low profile da ne naruse balans u atmosferi, a agresivne feministkinje one koje otvoreno govore o stvarima koje nisu u redu. Zato mi ne mozemo ni da imamo sistem kao potporu za sve.
Ovde gde zivim u protest protiv suzavanja prava koja im licno vise nisu bitna (zbog godina) ustaju zene u sedamdesetim i osamdesetim godinama.
Iz generalnog ugla, ne samo pozicija zene. Ovako ja cekam da se agresivni izbore za nesto, a ja cu pametan, fin i neagresivan da samo podnesem formular.
Slazem se sa Sibirskim tigrom, a iz perspektive godina to glumljenje i dempovanje zeni dosadi, skupi se i dodje do velikog praska, a nije ni podilazenje egu garancija da on nece otici jednog dana. Smejemo se muslimanima za skrivanje zenskih oblina. A i dalje delimo savete o "intelektualnoj" burki. Tuzno.

Filmofil

pre 7 godina

@(NIje tačno, 28. oktobar 2016 15:01)

Te grupacije nisu nikako iste, niti se u Srbiji zna sta je feminizam. Muskarcima ni u jednoj istorijskoj eri prava nisu bila ogranicena specificno odstrane zena, niti su bili sistematski maltretirani i diskriminisani od zena, a nisu ni sada. Vama srecno u drustvu koje gubi jedan po jedan oslonac bitan za zivot zene, videcete koji su ondalimiti pojedinacne pameti. To je tu ionako doslo dekretom, a ne borbom neke grupe. Nema to veze sa nasim zenama, vec sa mentalnim kodom celog naroda.
Onog sekunda kada iz pizicije kompetentne osobe pokusate da delujete u bilo kojoj situaciji vi postajete agresivna feministkinja. Etiketa sluzi da vam se zapuse usta cak i kad ste u pravu.

balkan

pre 7 godina

zavisi od tipa ličnosti, mada se u patrijarhalnoj srbiji podrazumeva da je žena gluplja i pokazuje se velika agresivnost prema inteligentnim ženama. nažalost, žene takođe ne podnose inteligentne žene.

NIje tačno

pre 7 godina

@filmofil: nikad veću gomilu ispraznih floskula nisam pročitala. Agresivne feministkinje u najkraćem - ženski šovinisti. Šovinizam nije ograničen samo na muški rod znate. Lično sam imala prilike da ih upoznam, i bile su mi podjednako odvratne kao i muški šovinisti, potonji inače spadaju u te koji "ne vole žensku pamet". Meni su te dve grupacije - iste. Mentalno ograničene, ogorčene, isfrustrane i pune kompleksa. Toliko od mene, prijatno.

bzvz

pre 7 godina

Najbolje prolaze visokointeligentne zene koje se prave da su gluplje od svog muskarca i da su neveste i treba im stalno on kao pomoc i zastitnik. Tu je uvek sve po njenom a on to i ne vidi misli da je prava glava porodice a ona ga samo vozi. Vole ljudi manipulacije, u stvari ne detektuju ih najcesce. Treba ih hvaliti kao decu i ne ugrozavati nikako nevidjeno krhki ego..

mile dodik

pre 7 godina

Apsolutno tacno!Npr.pre nego sto zapocnem vezu sa nekom devojkom dajem joj test iz opsteg obrazovanja i logike,to kazem jer nisam u mogucnosti da ocenim jeli pametnija ili gluplja od mene.

sharliz

pre 7 godina

Naucno je dokazano i da muskarci nemaju pojma sta zele i vole dok im mi zene to ne objasnimo. Zato, drage zene, samo napred i ne pravite se glupe ni zbog koga. Vasa pamet je najveci i nabolji adut koji imate.

SKIDS

pre 7 godina

Jadnici.
Devojka ima malo veći IQ od mene i završila je jedno deset puta teži fakultet od mene. Dakle, pametnija je. I uopšte nemam problem da to kažem.

Ja

pre 7 godina

Muskarci upravo vole glupace, koje im svojim izgledom i ponasanjem porucuju - ja sam tu zbog vas! Moj zivot nema nikakvu drugu funkciju, nego da se dodvorim vama, da se nekom od vas nakacim na grbacu i spremna sam za to sve da uradim, jer nemam drugog izbora, jer sam glupa, lenja, ogranicena, znam samo da se sminkam i da izbacujem adute... nista drugo ne znam... Pozurite molim vas dok nisam omatorila i dok mi nije istekao rok trajanja! Eto, to su zene koje muskarci inace vole i koje im privlace paznju! Prenasminkane debiluse koje previse vremena provode razmisljajuci-sta danas da obucem da bi se sto vise somova okrenulo za mnom!To je provereno! Mozda kod kuce imaju sustu suprotnost, jer ipak ne moze neka supljina da im vaspitava decu, ali za ovakvima ce se okretati i njima ce se keziti kao majmuni kad ih sretnu u prolazu...

ExStasy

pre 7 godina

Ne znam za druge, ali meni je jako bitno sto je moja draga u najmanju ruku na mom nivou, a cenim i iznad mene. Ne volim tupave i ogranicene osobe-ni muske ni zenske i samim tim smatram da je nivo veoma bitan. Zasto bi morao stalno nesto da crtam i objasnjavam-prosto ima ko drugi da razmisli umesto mene. Biti nesposobna zena je strasna stvar,ali i zasigurno znam da mnoge zene i imaju stav da su ogranicene,zato sto su tada MUSKARCINE glavne u kuci. Ja sam ravnopravan sa svojom prelepom i pametnom zenom i ponosim se time. Pozz iz Zajecara

Nije tačno

pre 7 godina

Nije tačno. Inteligentan, obrazovan i ostvaren muškarac pored sebe želi isto takvu ženu. Ovo važi samo za nezrele, isfrustrirane "muškarce" koji se osećaju ugroženo ako pored sebe imaju iole oštroumniju ženu. Kao što nije tačno da je pametna žena = agresivna feministkinja.
Taj koji me ne želi jer sam obrazovana i inteligentna, jer mogu da budem dobar sagovornik i slušalac, jer mogu da učestvujem u svakom razgovoru da me se ne postidi nimalo, jer umem da ga saslušam i da mu sugerišem alternative za svaki problem - ni ne treba mi. U najekstremnijim slučajevima takvi tuku, maltretiraju i bacaju žene s terese. Taman posla, daleko im lepa kuća.

Marko

pre 7 godina

Paaaaa mnogo kockica treba da se poklopi.Ne vezano za intelekt ne možete da spojite programera koji samo gleda u monitor i nista dalje od toga.Ili ženu advokata koja je toliko okupirana poslom da samo priča o papirologiji i nicemu drugom.
Normalno je da ce takvim ljudima njihovi partneri biti dosadni.
Ali u svakom slučaju moraju da budu na istom ili slicnom nivou,da se razumeju,imaju iste ili slicne poglede na svet pa cak i kada govorimo o muzici,hrani,putovanjima.
Pa ja bih se prvi smorio da budem pored žene koja bi samo pricala o sminci i cipelama.Da se razumemo,ja volim kada vidim lepu i sredjenu devojku,ali isti tako volim da je vidim i preko dana jednostavno obucenu.Ali mi je mnogo vaznije kakva je ona i da li bih ja sa njom sutradan mogao da razmišljam o drugim stvarima.

Beogradjanka

pre 7 godina

Jasno je da su muskarci lovci po prirodi i da kao takvi, na neki nacin zele osecaj superiornosti. U redu. Ali ako podjem od toga da ja, kao zensko, pored sebe zelim nekoga ko je na istom intelektualnom nivou na kom sam i ja, onda mi je neshvatljivo da muskarci koji su inteligentni, uspesni, svestrani ne zele istu takvu zenu pored sebe. Neshvatljivo mi je a evo zasto: da li sebe na neki nacin potcenjuju time sto biraju osobu koja cuti i klima glavom jer podsvesno ne veruju da zasluzuju bolju ili im je, pak, ego toliko veliki pa misle da ce podjednako inteligentna zena da im bude smetnja ili cak konkurencija? Pa valjda treba da budemo ponosni sto i ako pored sebe imamo osobu koja je intelektualno tu negde s nama! Ja bih bila ponosna i takvog ne bih dozivljavala kao konkurenciju ili bilo sta slicno; dozivljavala bih ga kao nekoga od koga svakodnevno (mogu da) ucim i otkrivam nove horizonte!

Sibirski tigar

pre 7 godina

Pametna žena zna kada treba da se pravi glupa da bi se svidela muškarcu. Znači ove samo nisu bile dovoljno pametne, ili su muškarci bili neprivlačni pa nisu bile motivisane da pucaju iz svih oružja.
(spirogira, 26. oktobar 2016 20:50)

Pametan muškarac zna kada se žena pravi glupa da bi mu se svidela. Zato zna da je takva žena manipulator.

I onda nema moralni problem da i on manipuliše njom.

Sanja

pre 7 godina

Sibirski tigar...divno razmisljas :) Steta sto ne postoji nacin da se sretnemo.Inace,pametnoj zeni muskarac ne treba kao zastitnik(jer je niko ne napada) vec podrska.

Milinko

pre 7 godina

Inteligentne zene kapiraju muskarce jednostavno: gledajuci u cipele i carape, one odmah znaju kakve su mu gacerone i sve ostalo. Medjutim i muskarci kapiraju zene na svoj nacin: kad vide sta sve nose u torbi, odmah se pitaju sta im se sve nalazi u glavi.