Mnoge žene su revoltirane ovom reklamom, da li i vas vređa?

Nedelja, 03.05.2015.

13:53

Izvor: Super žena

Mnoge žene su revoltirane ovom reklamom, da li i vas vreða? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

malaodmarketinga

pre 8 godina

Svrha reklame je da bude zapazena i proda proizvod. U ovom slucaju - proizvod nije samo suplement, vec i odredjeni izgled. Hej, pa u redu je da ne izgledate kao manekenka. Mannequin znaci lutka. Ne zelite da budete lutke? Okej.
Prihvatite to svoje nesavrseno telo, omalovazavanjem i vredjanjem kampanje, pokazujete da telo u kome ste, nije ono koje zelite da imate.

svasta

pre 8 godina

natasa, daleko od toga da mi je fizicki izgled najbitniji, ali se ne slazem ni sa ljudima koji promovisu i podrzavaju nezdrav nacin zivota, bez ikakve fizicke aktivnosti. ne mozes mi reci da je normalno da mladi ljudi budu kilavi. Imam u svom okruzenju devojke koje se ceo zivot bore sa kilazom i koje su stalno na nekim dijetama i jedno mogu da ti potvrdim, niko od njih ne postuje ni pravila te dijete na kojoj su trenutno, niti vezba gajbi makar pola sata dnevno,i onda kukaju kako se trude a nista se ne desava.I naravno, posle nekog vremena pocnu sa pricom ja ne mogu takva mi genetika. Puca ih kompleks sto one moraju da se trude oko svoje linije a neko drugi ne mora, samo pogledaj koja se galama napravi kada se stavi fotografija zgodne devojke. Ne vidim da se takva galama pravi oko ovih plus sajz modela. I to je samo zato sto se mrsave devojke ne vredjaju zbog toga, vec zive zvoj zivot. vredjaju se oni koji nisu zadovoljni svojim telom, oni koji jesu ovo vide samo kao jos jednu reklamu u nizu. cudno je kako je postalo uvredljivo reci debeloj osobi da je debela, ali zato mrsavoj moze uvek da se kaze da se izgladnjuje, da je anoreksicna i ne znam i ja sta...

vesna

pre 8 godina

U osnovama marketinga se uci da se reklamom proizvoda zeli postici da se kod potencijalnog kupca stvori predstava da ce koristenjem proizvoda izgledati, imati drustveni polozaj, ...kao lice koje reklamira proizvod.Da se poistoveti sa licem sa reklame. Cilj reklame je da proda proizvod, a ne da nekoga omalovazi, uvredi i sl.Prosto -Samo prodaja proizvoda. !!!! Ne znam otkud potreba za polemisanjem i toliko negativnih komentara!Pa, to sto je stavljena lepa devojka u reklami, ne znaci, niti ima za cilj da kaze da ste vi ruzni. LJudi, morate prihvatiti i voleti sebe takve kakvi ste,sa svim manama i vrlinama, ako ne mozete vec da promenite to sto vam se ne svidja na vama.Jer vase mane i vase vrline vas cine jedinstvenim. Kad prihvatite sebe, nece vas vredjati lepa, mlada devojka ni u reklami, ni na ulici. I tome ucite vasu decu, pa necete morati a brinete da li ce oboleti od anoreksije, bulmije...

Pa dobro

pre 8 godina

Sumnjam da ova devojka baš izgleda kao na slici, radio je tu fotošop samo tako, ali mene sama reklama ne vređa. Telo mi nije tako savršeno, imam malo celulita - posledica sedećeg posla - nemam višak kilograma, i tako, kad se pogledam u ogledalo zadovoljna sam. Valjda to znači da mogu na plažu :))) U stvari, kad čovek razmisli, pa baš nesavršeni bi trebalo na plažu, i da plivaju što više, plivanje je baš super za zatezanje tela i gubljenje kilograma, a osim toga vrlo je relaksirajuće.

Mirjana

pre 8 godina

Pa samo debele lencuge koje se prezderavaju i ne vode racuna o sebi mogu da budu uvredjenje, i to s razlogom.
(Anon, 3. maj 2015 17:20)

Ako vodjenje racuna o sebi podrazumeva ovakav odnos prema ljudima koji 'nisu kao ja', odbijam da vodim racuna o sebi!
Na srecu, istinsko vodjenje racuna o sebi znaci obrazovanje, pristojnost, toleranciju prema razlicitosti, na kraju razumevanje da neciji izgled jeste rezultat kompleksne psihologije
Prateci neka ostrascena izlaganja pitam se, da li su 'fitnes strucnjaci' najbolji medju nama? Da li npr, poznata, po skandalima i batinama, fitnes instruktorka, najvise drzi do sebe i da potajno zelim da sam ona? Da li u bolnicama nema nikoga ko nije debeo a samo debeli obolevaju od mentalnih bolesti, infarkta, upale pluca itd? Da li osobu koja boluje od raka mozemo takodje prekoreti da nije 'pazila na sebe' ili za takve bolesti imate razumevanje a za gojaznost, koju takodje sustinski ne razumete, nemate? Da li ste svesni da vas vrsnjak sa viskom kilograma, mozda vodi kvalitetniji zivot od vas i da ce mozda i duze ziveti?
Na kraju, u teretanu ne idem jer ne zelim da provodim vreme u mracnim, zagusljivim prostorijama druzeci se sa masinama. I to nema veze sa lenjoscu, jednostavno mi je citava stvar besmislena. Fizicki sam aktivna. Ne smatram gojaznost idealom postojanja samo ukazujem da je ona povezana sa emotivnim poljem mnogo vise nego sto vi,zagovaraci 'busenja kasike' i 'dizanja zadnjice sa kauca' zelite ili mozete da prihvatite

natasa

pre 8 godina

@svasta, nick ti je adekvatan.
Ako ti je "najbolja verzija sebe" u telesnom izgledu, onda je poremećen pogled na zdravo telo (i zdrav duh). Zdravo je i ono koje je manje lepo, deblje, mršavije, više, niže. ..od ovog loše fotosopiranog.
Opet, poenta reklame je da zena da mora izgledati po "standardima" ili nije za javnost. To niko ne bi trebalo da podržava.
Savet: pokušaj da uđeš u "cipele" onih koje iz nekih razloga ne mogu biti "najbolja verzija sebe". Tako ces mozda postati bolja verzija od one koja si sad.

bzvz

pre 8 godina

@Fnna
Ovo nije nikakva "motivaciona poruka" vec REKLAMA za pilule za mrsavljenje. Popijte ovo i bicete kao na slici. Uobicajena reklamna prevara.

blackdog

pre 8 godina

Zasto se svi pravite blesavi? Reklama direktno implicira da ako nemas telo kao sa slike nemas sta da trazis na plazi. Naravno da mene od 32 godine ne tangira ovakva diskriminacija (ja sam spremna za plazu samo da je se docepam ove godine ;)) ali se bojim da devojcicu od 13, 14 itekako moze da pogodi. I postoji citav dijapazon tela izmedju ovog sa slike i onog gojaznog. I, ne, ne mogu svi ovako da izgledaju cak i kad se zdravo hrane i kad vezbaju. Visina, obimi struka, grudi, kuka, velicina i oblik zadnjice, grudi, duzina udova itd se razlikuju od osobe do osobe, od naroda do naroda, od rase do rase. Ova reklama je namenjena za americko trziste i ovo nikako ne moze biti prototip zene u toliko multirasnoj i multikulturalnoj sredini. Da li, npr, jedna crnkinja kenijskog porekla moze ikad ovako izgledati? Ili pak neka latino amerikanka prirodno jacih bokova i zadnjice?
ps. Prosle godine na Strandu u Novom Sadu ja trudna 4, 5 meseci u kupacem kostimu setam sa starijim detetom. Stomak mi se zaokruzio ali nije jos onako tvrd i kompaktan kao u kasnijoj trudnoci. Mrtav 'ladan mi tip od nekih 20-tak godnina dobacuje- sta si pustila tu stomacinu? I njegova ekipa pocinje da se smeje histericno. Tako da dragi komentatori, bitno da negujete kult tela a to sto vam je pristojnost i vaspitanje zakazalo, nikom nista. Obracam se ovima kojima su usta puna izraza- "slonica", "krava", "zadrigla stoka" i slicno ;)

trn trn

pre 8 godina

Ja ne mogu da poverujem u ovo sto sam procitao. Sta sad treba da reklamiraju preparat za mrsavljenje i da stave debelu devojku da se beke iskompleksirane zene ne bi uvredile?

mala sirena

pre 8 godina

Zašto bi ova fotografija bilo koga vređala?! Zgodno telo, mišićavo, je odraz zdravog tela. Ne znam zašto je to toliko teško prihvatititi. Ni premršavo ni predebelo. Odgovor je iskuljučivo u biologiji, a ne u nekoj propagandi.

joe

pre 8 godina

Ne razumem, zensko telo je broj jedan opcija u marketingu decenijama, zasto se kao bune sad na pojedine reklame kad je svaka druga ovakva, a da pa i to je deo ove iste reklame, kako se inace procula po celom svetu. Mada ni malo inspiracije nije lose, potrebno je da zene imaju i ove manekenke muskarci one bilderebiz zilet reklama da bi radili na sebi malo, fizicko stanje tela nije najbitnija stvar ali u danasnje vreme tehnologija i lake dostupnosti svega postajemo jako lenjo i sve manje radimo na sebi.

Anja

pre 8 godina

Nije samo u pitanju mrsavost, vec OBLIK tela. Ima itekako vitkih devojka/zena u dobroj formi koje pocinju da se izgladnjuju jer nemaju oblik tela koju nam reklamna industrija servira. To je jako velika opasnost. Mislim cak i veca od pitanja tezine. Neko ko zaista zeli da smrsa to i moze (i time izlazi iz njihove ciljne grupe), ali oblik tela niko ne moze da promeni i to je njihova zlatna koka. Prodaju nam pilule, napitke, masine, kure, programe... Svake sezone izmisljaju po neki novi trend - rupaizmedju butina, da se vide rebra...
To bi zaista trebalo da bude zakonom zabranjeno. Ti suplementi nisu kontrolisani kao lekovi. Mnogi od njih sadrze preterano jake diuretike koji mogu da ugroze rad srca. Neki pak toliko dizu pritisak da izazivaju jake glavobolje i krvarenja iz nosa! Da ne pominjem sto nema starosne granice i svako, cak i tinejdzerke mogu da ih kupe.

Mr.Wolf

pre 8 godina

Ovo samo zapravo pokazuje koliko su zene iskompleksirane i zavidne. Bez ikakve namere da uvredim doticne ali kada ce se ijedan muskarac uvrediti time sto vidi nekog savrseno gradjenog i utreniranog momka na reklami za parfem ili bilo sta drugo? Zelis da izgledas tako? Idi i trci, treniraj, zdravo se hrani. Smeta ti to? Ne komentarisi i ne ljubomorisi? Nije cilj ove devojke da bilo koga uvredi vec da inspirise nekoga na promenu, naravno uz svu dozu marketinga i promocije doticnog proizvoda.

pomorac

pre 8 godina

svako moze da postigne savrsenu figuru uz malo volje i zalaganja. ako ja koji radim 16h dnevno nogu da izdvojim bar 1h za umjereni trening i pazim sta.jedem mogu svi to.

Fnna

pre 8 godina

Normalnu osobu ne moze da ljuti savrseno telo vec motivise da izgleda isto ili makar slicno. Ovo je motivaciona poruka, tako da lenje zene uzivajte u svom salu. Poz.

svasta

pre 8 godina

natasa, ne znam kako si ti gradjena, ali ako ti je ova devojka premrsava i izmucena onda imas jako poremecen pogled na to sta je zdravo telo...

uvek se nadju debeljuce da pljuju devojke koje su mrsavije od njih... pre nego sto krenete sa paljbom prvo pogledajte kakav zivot vi vodite, i sta je u krajnjem slucaju zdravije... bez razmisljanja bih izabrala zdravu ishranu, vezbanje...niko nije tako gradjen da prosto mora da ima 20 kg vise, to su vam samo izgovori za vasu lenjost... svako moze da bude najbolja verzija sebe i dok to ne postignete nemojte ni da komentarisete

Milan

pre 8 godina

"Jedina gora stvar od ženske sujete jeste muška sujeta."

Ne znam da li je ikada ikakva "muska organizacija" ili "muski aktivista" protestovao zbog nabildovanih tela muskaraca koji vire iza svakog coska na panoima, ekranima i novinama.

irony

pre 8 godina

who cares anymore? sta bi trebalo ova reklama da poruci "ej nemojte da se usudite da idete na plazu ako ste malo popunjeniji", yup. svi imamo pravo na sunce i plazu debeli mrsavi ruzni lijepi :D opusteno ljudi, sve je to marketing, ne treba dozvoliti da nas ovo dotice

Mici

pre 8 godina

Svi izgleda treba da izgledamo kao klonirani. Neki zene imaju hormonske probleme ili probleme sa venama, kapilarima, celulitom. Jel su one tada manje vredne. Stalno se forsira neko takmicenje, ko je lepsi, bolje gradjen, napucan, nasminkan, obucen. Dokle vise ?! Kada ce ljudi poceti da vrednuju pamet, druzenje, opustenost, dobrotu. Da razgovaraju o raznim interesovanjima a ne samo o telefonima i telu. Sve je tako postalo povrsno, jednolicno i dosadno. Pri tom ne mislim da treba da se zapustimo i pregojimo, nego jednostavno prestanemo to bezvezno takmicenje.

ulični hodač

pre 8 godina

Ona reklama za nešto muško, "devojke, da li bi volele da vaš momak izgleda kao ja?"- ili slično je još triput gluplja i ofanzivnija od ove pa se opet ne primam- ignorišem kao i gomilu bljezgotina sa tv-a. Problem ovde je što žene imaju ogromnu sujetu i preosetljive su na svoj izgled i na samo pominjanje istog odma skaču. Pretpostavljam da neko zna za psihološki mehanizam koji će reklama da pokrene i da je namerno odlučio da je plasira znajući da će žene isprva da polude ali da će potom verovatno da "postupe po (tv) naređenju"

Maja

pre 8 godina

Nema neke razlike izmedju onih koji su opsednuti svakim zalogajem i onih koji su potpuno nezainteresovani kako izgledaju. Probaj da vezbas svakog dana, da jedes svezu hranu, i ne poredi se sa drugima. Niti izgledam ovako, niti sam revoltirana reklamom. A za leto sam spremna i bez macignih napitaka!

Ana

pre 8 godina

Ne znam sta vam nije jasno? tako i treba da izgleda zensko telo, svako moze da smrsa nego je problem sto je lakse leciti komplekse ovim putem.

sve mucenica do mucenice

pre 8 godina

@maja: E nek si rekla. Svaka ti cast! Da ne treba mozda zgodne devojke da se skalnjaju da se neke debeljuce ne bi vredjale njihovim prisustvom? Ovaj plakat reprezentuje zenu koja vodi racuna o sebi i svom telu. Neko to koristi za reklamu, a nekom je to jednostavno nacin zivota. A te koje se zale ili nek prionu na trening ili nek se priviknu na cinjenicu DA I TAKVE ZENE POSTOJE!

SKIDS

pre 8 godina

@SKIDS ovo nije VS kampanja ovo jesu dodaci ishrani i da mogu biti jako opasni posebno ako ubrzavaju metabolizam. U sustini su nepotrebni i sluze da vam uzmu pare umesto da se zdravo hranite.
(@SKIDS, 3. maj 2015 16:45)

Da, moja greška, napisao VS umesto PW.
Suplementi nisu opasni ako ih nabavljaš od sigurnih distributera i pridržavaš se preporučenih doza, količine ode koja kod nekih mora da se pije etc. Naprotiv.

iskrena

pre 8 godina

Sta iko ikome ima da govori kako da izgleda. Sto neko rece u komentarima, zna se sta je privlacno zensko telo. Da dodam da se zna i sta je privlacno musko telo.
I to nece izmeniti nikakve reklame sa debelim domacinima sto gledaju fudbal dok im zena supermodel mazi bojler, nikakve mantre da zene vole krupno (ako i vole krupno, vole krupno misicavo, sigurno ne krupno kao govece), nikakva ispiranja mozgom da ne budemo povrsne i gledamo dusu, dok ce ti isti "dusevni" nas meriti po kilogramima, proporcijama, glatkoci i kolicinom treptaja u minuti na njihove glupe fore.

hilt

pre 8 godina

Devojka izgleda savršeno... I ma koliko se debeljuce bunile, bolje bi im bilo da probuše kašiku nego da se zanose sa pričama "svi smo savršeni"... Debelu osobu kad vidim o njoj zaključim sledeće, da ne vodi računa o sebi da je lenja i da nema odlučnost... I svaki izgovor koji smislite je i dalje samo izgovor... Zdravo telo nema 120 kila

Crnka

pre 8 godina

Ne vređa me.Slične sam građe kao ova devojka,vodim računa preko zime na ishranu,tako da me ‘ne boli glava‘ kad dođe leto i vreme za kupaći kostim.

leeloo

pre 8 godina

@night owl. Slazem se, kao mladja sam bila mrsava, cak i previse. Vremenom sam nastavila isto da jedem, a metabolizam se usporio. Mene ova reklama ne vredja jer znam zasto imam 5 kg viska. Malo sam se ulenjila, jelo se do 2 am tokom ucenja za ispite. Jedino sto na ovoj reklami treba da stoji naslov, vezbajte i hranite se zdravo, a ne uzimajte hemiju i sl.

Milan-Indjija

pre 8 godina

Reklama je totalno out. Ovakvih zena na svetu ima mozda 0,1%. Jos uz to da je ovde fotosop imao mnogo posla. Zene su i danas sasvim OK, buduci da su mladi momci skoro svi debeli i zadrigli.

Nele

pre 8 godina

stvar je prosta,nekome je stalo da ima izvajano telo a nekome nije.ova reklama se obraca prvima a drugi ne treba da se mesaju u nesto sto njih ne zanima

Evolution in reverse

pre 8 godina

Bane svaka cast za komentar. Slazem se da je reklama vise nego glupa, ali jednostavno briga o zdravlju bi trebala svima da bude na pameti, lepo telo je samo nusprodukt zdravih navika. Nisam od onih kojima je kod zene izgled presudan, ali ko kaze da nije bitan - laze.

ema

pre 8 godina

sta znaci sreman za plazu? zar nisi spreman ako vec imas kupaci i po zelji peskir i neku kremu za zastitu od sunca? zar mi ista vise treba da budem sremna? a sta bi bilo da imam 14 i gledam ovu reklamu sa jos 20 devojaka iz razreda? hocemo se svi smejati krupnijoj devojci jer nije spremna za plazu? ko odredjuje tu spremnost? ko to premerava zene i kaze ti mozes u javnost a ti ostani kod kuce? ti mozes u dvodelni kupaci a tebi ni bure a ne jednodelni kupaci ne bi pomogao? reklama je uvredljiva jer sputava razlicitost i slobodu tela. i muskarci bi trebalo da se pobune, pogotovo oni koji vole guzate devojke. krupnije. bilo kako drugacije od ove na slici. jer ko to pokusava da nas stavi u kalup? i zasto je bas ovo telo spremno za plazu a ni jedno drugo nije? i da, samim tim sto je ovo telo na slici i pita te da li si spreman za plazu povlaci da ni jedno drugo telo nije. jedna cekam ovakvu reklamu sa svarcenegerom pa da vidimo sta ce neprebildovani muskarci imati da kazu.

gari gari

pre 8 godina

Jedini problem ove reklame je sto se vi primate na nju. Kakvo su telo trebali da stave na reklamu? kakvo god da su izabrali vama ne bi odgovaralo. i to je vas problem, ne njihov.
proizvod koji reklamiraju namenjen je sportistima, nikakvog efekta nema ukoliko ga pijete a ne trenirate. znaci da vi niste ciljna grupa i nije namenjen vama. jer da jeste imali bi ste telo "spremno" za plazu. manite se corava posla i idite da se bavite nekim sportom.

alexis

pre 8 godina

Kec ko vrata za skoro sve komentatore uglavnom fitnes manijake koji su jedva docekali da napadnu neke kao lenje koji zderu. E pa ova kampanja je upravo takvima namenjena, lenjima koji bi da budu fit preko magicnih pilulica a ne pravom ishranom i vezbom. Niste ni shvatili sta se reklamira.

Calendula officinalis

pre 8 godina

Meni je jako dobro u mom telu. Baš me briga za kilograme, 5-6 kilograma gore-dole nije problem.
Bitno je zdravlje i klikeri u glavi.

Natalija

pre 8 godina

ne razumem komentar koji je ispod reklame dopisan rukom. pa ova reklama ne ohrabljuje zene da gladuju nego da se hrane zdravo. zar ne? mada cu ja licno pre pojesti jedno jaje nego da popijem neki prot. sejk.

talentovana krcmarica

pre 8 godina

@roko: Evo Roko ceo dan zatezem gluteus. Sva sam mokra od naprezanja.
Pa necu da skracujem tvoj mladi zivot, nije ljudski sa moje strane.

@SKIDS

pre 8 godina

@SKIDS ovo nije VS kampanja ovo jesu dodaci ishrani i da mogu biti jako opasni posebno ako ubrzavaju metabolizam. U sustini su nepotrebni i sluze da vam uzmu pare umesto da se zdravo hranite.

night owl

pre 8 godina

Mislim da bi žene i devojke kojima je to potrebno trebalo da mršave samo smanjenjem hrane i fizičkom aktivnoću. Nikakvi sagorevači masti, saplementi i slično. Sličajno sam juče videla na net-u reklamu za neki proizvod za mršavljenje koji garantovano skida kilograme tako da su neki izgubili i više od desetak, ali sme da se uzima samo 5gr dnevno. Naravno u želji da se sve što pre završi uzimaju i po 15gr, a moguće posledice su opasne. Nedavno ste pisali o devojci kojaj je izgorela iznutra. Uvek sam bila jako mršava, od detinjstva. Sada kad sam već u godinama nisam više i nekako sam sama sebi čudna. Ali zasigurno znam da ako manje jedete mršavite ako više jedete gojite se. Nema tu neke nauke, osim ako nemate neki poremećaj. Pored toga većina preparata a i dijeta ima jo jo efekat. Ishrana je stečena navika. Ili ćete odlučiti da promentite način ishrane i količinu za ceo život ako je potrebno ili su sve ovo samo komercijalne stvari.
P.S. Pre par godina sam dobijala ponude na net-u za neki sagorevač masti koji bi mi se dostavio besplatno jer je u fazi ispitivanja. Šta mislite da ga je dobila petnaestogodišnja debeljuca. Osim ovoga ništa me ne vređa.

hm

pre 8 godina

Gojazno telo nije privlacno ni zenama @Bane pa pogledaj oko sebe kakvi su nam muskarci zadrigli i to mladi. I niko ih ne proziva niti pljuje da nisu spremni za plazu. Cak nam ovde redovno iznose muskarci u komentarima kako oni eto znaju da "prave zene" ipak vole muskarce sa stomakom. Malo sutra.

Bane

pre 8 godina

Umesto Fat Shaming sada imamo Fit Shaming.
Još jedna apsurdna feministička kampanja uperena protiv slobode govora. A da stvar bude još gora, feministkinje lažu žene i uveravaju ih da je svako telo lepo, a ćute o 10-20 godina kraćem životu, povišenom riziku od kardio-vaskularnih bolesti i ukupnom nižem kvalitetu života. Nekao svako svoje telo smatra lepim, nemam nikakav problem sa tim. Ali gojazno telo nije privlačno muškarcima. Ako neke žene (i muškarci) mogu da vežbaju, trče, gladuju da bi imali lepo telo, onda ne vidim zašto i drugi to ne bi mogli raditi umesto što se žale na "nerealistično telo". cenzura nečijeg govora je apsolutno nedopustiva i ako im se ne sviđa ova kampanja neka naprave svoju gde će da nas uveravaju da je gojazno telo sasvim lepo.

ema

pre 8 godina

Totalno ispeglano u photo shop-u. I ja izgedam skoro tako bez photo shop-a) pa se ne uzbudjujem,a li se protivim nametanju takvog izgleda svima. Nisu svi rodjeni zgodni. Eto vam te likuse starlete koja je svak dan po novinama a gadna je i ima odvrratno telo pa eto (neka Kim nesto debelo prase). Sraota da takvu spodobu i intelektualno dno prikazuju po medijima, ali to rade.

maja

pre 8 godina

Niko ne izgleda ovako?! Svasta, pa ja izgledam isto ovako...samo nisam plavusa.Nit vezbam nit gladujem. Mene vredja sto se o zgodnim zenama govori kao da se ili izgladnjuju ili ubijaju u teretani - shvatite da smo svi razliciti, neko izgleda ovako a neko onako...ko da je bitno.

SKIDS

pre 8 godina

Na prvoj fotografiji je markerom zaokruženo "Meal replacement" i napisani uzvičnici pored, kao da su zamene za obrok otrovi, nešto nenomalno ili nešto nakon čega ćete ostati gladni, a organizam nedovoljno snabdeven potrebnim materijama (često su i mnogo bolje u odnosu na ono što je mnogima obrok). Zamenu nećete uzimati bez razloga i kada imate vremena da spremite obed kako treba, ali u prilikama kada ste u poslu, van kuće, morate da održite nivo kvalitetnih kalorija tokom dana... nebitno, one odlično dođu. Toliko o znanju onih koji su se našli "pogođenim" kampanjom VS-a.

Svi koji se bune protiv rekalme (umesto da im ona bude inspiracija), a bune se jer nisu u stanju da pobede sopstvenu lenjost i samokontrolu kada je (loša) hrana u pitanju, preostaje samo da raspisuju kojekakve glupe peticije.

Ana

pre 8 godina

Ne, ne vredja me. Shvatam da samo podseca zene da dolazi leto i da uskoro mozda nece biti zadovoljne odrazom u ogledalu kada obuku kupaci kostim, pa da bi bilo pametno da se na vreme pozabave svojim telom ako to vec, inace, redovno ne cine. Skroz ok. i moze da povredi samo isfrustrirane zene. Valjda misle da, ako uklone sve reklame i zgodne zene na njima, muskarci vise nece primecivati da one nisu zgodne?! Nemoc i glupost.

natasa

pre 8 godina

@ steff
Niko nije uvredjen što nije mršav, i nije o tome reč. Šta znaci to "beach ready"? Moramo li i možemo li svi vežbati, jesti zdravo i biti mršavi ili savršeno građeni? Da li su oni sa više kilograma od "standarda" manje vredni? Ne zaslužuju poštovanje? Manje ljudi? To je problem ove reklame. Ako nisi savršena-nisi za svet i ljude i ne zaslužuješ niti se smeš pojavljivati. Jeziva poruka, naročito mladima. Zato je sve veci broj devojaka sa poremecajem ishrane i opsesijom o svom telu. To je takodje jedna strana tvoje priče o vežbanju i zdravoj ishrani. Misli o tome pre nego što drugi put komentarises.
BTW, na fotografiji je, po meni, izmučeno telo, a ne zdravo.

bzvz

pre 8 godina

Ne mogu svi izgledati kao modeli ni ako jedu i vezbaju sve po propisu. Nismo svi isto gradjeni. Ipak su to probrani od probranih koje gledamo na bilbirdima pa jos fotosopirani. Koga briga svi cemo omatoriti brzo pa necemo sve jedno biti nikome zanimljivi, bolje da se previse time i ne opterecujemo.

brm

pre 8 godina

ovo se moze desiti samo zenama, jer je opste poznato da su mnogo iskompleksirane..pa koliko su samo puta osvanuli plakati izvajanih muskaraca, pa se nije pokretala peticija za njihovo ukidanje..to je zato jer mukskarci jesnostavno ne mare za tim

fit

pre 8 godina

Ovo moze samo da vredja lenstine koje po ceo dan zvacu cipseve , fast food i slicne gluposti i izgledaju kao kitovi ! Takvi obicno pljuju po onima sto vezbaju i vode racuna i sve slicno ih vredja zbog njihovih neizlecivih kompleksa

balkanika

pre 8 godina

sta lupas @steff?
zasto moraju zene biti anoreksicno mrsave iliti zgodne u danasnjem zargonu? zasto stalno moraju vezbati i biti savrsene po danasnjim "standardima"? upravo ovakve reklame i ih postavljaju! ova devojka je MRSAVA! ALO ljudi batalite zapadnjacka sranja jer bitno je u kakvoj kozi se VI osecate lepo a ne kako vas drugi(poput ove reklame)
procenjuju! pogotovo sto su konkretno proizvodi OVOG proizvodjaca STRAASNO NEZDRAVI

Ana

pre 8 godina

Ne, ne vredja me. Shvatam da samo podseca zene da dolazi leto i da uskoro mozda nece biti zadovoljne odrazom u ogledalu kada obuku kupaci kostim, pa da bi bilo pametno da se na vreme pozabave svojim telom ako to vec, inace, redovno ne cine. Skroz ok. i moze da povredi samo isfrustrirane zene. Valjda misle da, ako uklone sve reklame i zgodne zene na njima, muskarci vise nece primecivati da one nisu zgodne?! Nemoc i glupost.

fit

pre 8 godina

Ovo moze samo da vredja lenstine koje po ceo dan zvacu cipseve , fast food i slicne gluposti i izgledaju kao kitovi ! Takvi obicno pljuju po onima sto vezbaju i vode racuna i sve slicno ih vredja zbog njihovih neizlecivih kompleksa

brm

pre 8 godina

ovo se moze desiti samo zenama, jer je opste poznato da su mnogo iskompleksirane..pa koliko su samo puta osvanuli plakati izvajanih muskaraca, pa se nije pokretala peticija za njihovo ukidanje..to je zato jer mukskarci jesnostavno ne mare za tim

maja

pre 8 godina

Niko ne izgleda ovako?! Svasta, pa ja izgledam isto ovako...samo nisam plavusa.Nit vezbam nit gladujem. Mene vredja sto se o zgodnim zenama govori kao da se ili izgladnjuju ili ubijaju u teretani - shvatite da smo svi razliciti, neko izgleda ovako a neko onako...ko da je bitno.

hm

pre 8 godina

Gojazno telo nije privlacno ni zenama @Bane pa pogledaj oko sebe kakvi su nam muskarci zadrigli i to mladi. I niko ih ne proziva niti pljuje da nisu spremni za plazu. Cak nam ovde redovno iznose muskarci u komentarima kako oni eto znaju da "prave zene" ipak vole muskarce sa stomakom. Malo sutra.

bzvz

pre 8 godina

Ne mogu svi izgledati kao modeli ni ako jedu i vezbaju sve po propisu. Nismo svi isto gradjeni. Ipak su to probrani od probranih koje gledamo na bilbirdima pa jos fotosopirani. Koga briga svi cemo omatoriti brzo pa necemo sve jedno biti nikome zanimljivi, bolje da se previse time i ne opterecujemo.

night owl

pre 8 godina

Mislim da bi žene i devojke kojima je to potrebno trebalo da mršave samo smanjenjem hrane i fizičkom aktivnoću. Nikakvi sagorevači masti, saplementi i slično. Sličajno sam juče videla na net-u reklamu za neki proizvod za mršavljenje koji garantovano skida kilograme tako da su neki izgubili i više od desetak, ali sme da se uzima samo 5gr dnevno. Naravno u želji da se sve što pre završi uzimaju i po 15gr, a moguće posledice su opasne. Nedavno ste pisali o devojci kojaj je izgorela iznutra. Uvek sam bila jako mršava, od detinjstva. Sada kad sam već u godinama nisam više i nekako sam sama sebi čudna. Ali zasigurno znam da ako manje jedete mršavite ako više jedete gojite se. Nema tu neke nauke, osim ako nemate neki poremećaj. Pored toga većina preparata a i dijeta ima jo jo efekat. Ishrana je stečena navika. Ili ćete odlučiti da promentite način ishrane i količinu za ceo život ako je potrebno ili su sve ovo samo komercijalne stvari.
P.S. Pre par godina sam dobijala ponude na net-u za neki sagorevač masti koji bi mi se dostavio besplatno jer je u fazi ispitivanja. Šta mislite da ga je dobila petnaestogodišnja debeljuca. Osim ovoga ništa me ne vređa.

Bane

pre 8 godina

Umesto Fat Shaming sada imamo Fit Shaming.
Još jedna apsurdna feministička kampanja uperena protiv slobode govora. A da stvar bude još gora, feministkinje lažu žene i uveravaju ih da je svako telo lepo, a ćute o 10-20 godina kraćem životu, povišenom riziku od kardio-vaskularnih bolesti i ukupnom nižem kvalitetu života. Nekao svako svoje telo smatra lepim, nemam nikakav problem sa tim. Ali gojazno telo nije privlačno muškarcima. Ako neke žene (i muškarci) mogu da vežbaju, trče, gladuju da bi imali lepo telo, onda ne vidim zašto i drugi to ne bi mogli raditi umesto što se žale na "nerealistično telo". cenzura nečijeg govora je apsolutno nedopustiva i ako im se ne sviđa ova kampanja neka naprave svoju gde će da nas uveravaju da je gojazno telo sasvim lepo.

ema

pre 8 godina

Totalno ispeglano u photo shop-u. I ja izgedam skoro tako bez photo shop-a) pa se ne uzbudjujem,a li se protivim nametanju takvog izgleda svima. Nisu svi rodjeni zgodni. Eto vam te likuse starlete koja je svak dan po novinama a gadna je i ima odvrratno telo pa eto (neka Kim nesto debelo prase). Sraota da takvu spodobu i intelektualno dno prikazuju po medijima, ali to rade.

natasa

pre 8 godina

@ steff
Niko nije uvredjen što nije mršav, i nije o tome reč. Šta znaci to "beach ready"? Moramo li i možemo li svi vežbati, jesti zdravo i biti mršavi ili savršeno građeni? Da li su oni sa više kilograma od "standarda" manje vredni? Ne zaslužuju poštovanje? Manje ljudi? To je problem ove reklame. Ako nisi savršena-nisi za svet i ljude i ne zaslužuješ niti se smeš pojavljivati. Jeziva poruka, naročito mladima. Zato je sve veci broj devojaka sa poremecajem ishrane i opsesijom o svom telu. To je takodje jedna strana tvoje priče o vežbanju i zdravoj ishrani. Misli o tome pre nego što drugi put komentarises.
BTW, na fotografiji je, po meni, izmučeno telo, a ne zdravo.

@SKIDS

pre 8 godina

@SKIDS ovo nije VS kampanja ovo jesu dodaci ishrani i da mogu biti jako opasni posebno ako ubrzavaju metabolizam. U sustini su nepotrebni i sluze da vam uzmu pare umesto da se zdravo hranite.

SKIDS

pre 8 godina

Na prvoj fotografiji je markerom zaokruženo "Meal replacement" i napisani uzvičnici pored, kao da su zamene za obrok otrovi, nešto nenomalno ili nešto nakon čega ćete ostati gladni, a organizam nedovoljno snabdeven potrebnim materijama (često su i mnogo bolje u odnosu na ono što je mnogima obrok). Zamenu nećete uzimati bez razloga i kada imate vremena da spremite obed kako treba, ali u prilikama kada ste u poslu, van kuće, morate da održite nivo kvalitetnih kalorija tokom dana... nebitno, one odlično dođu. Toliko o znanju onih koji su se našli "pogođenim" kampanjom VS-a.

Svi koji se bune protiv rekalme (umesto da im ona bude inspiracija), a bune se jer nisu u stanju da pobede sopstvenu lenjost i samokontrolu kada je (loša) hrana u pitanju, preostaje samo da raspisuju kojekakve glupe peticije.

balkanika

pre 8 godina

sta lupas @steff?
zasto moraju zene biti anoreksicno mrsave iliti zgodne u danasnjem zargonu? zasto stalno moraju vezbati i biti savrsene po danasnjim "standardima"? upravo ovakve reklame i ih postavljaju! ova devojka je MRSAVA! ALO ljudi batalite zapadnjacka sranja jer bitno je u kakvoj kozi se VI osecate lepo a ne kako vas drugi(poput ove reklame)
procenjuju! pogotovo sto su konkretno proizvodi OVOG proizvodjaca STRAASNO NEZDRAVI

blackdog

pre 8 godina

Zasto se svi pravite blesavi? Reklama direktno implicira da ako nemas telo kao sa slike nemas sta da trazis na plazi. Naravno da mene od 32 godine ne tangira ovakva diskriminacija (ja sam spremna za plazu samo da je se docepam ove godine ;)) ali se bojim da devojcicu od 13, 14 itekako moze da pogodi. I postoji citav dijapazon tela izmedju ovog sa slike i onog gojaznog. I, ne, ne mogu svi ovako da izgledaju cak i kad se zdravo hrane i kad vezbaju. Visina, obimi struka, grudi, kuka, velicina i oblik zadnjice, grudi, duzina udova itd se razlikuju od osobe do osobe, od naroda do naroda, od rase do rase. Ova reklama je namenjena za americko trziste i ovo nikako ne moze biti prototip zene u toliko multirasnoj i multikulturalnoj sredini. Da li, npr, jedna crnkinja kenijskog porekla moze ikad ovako izgledati? Ili pak neka latino amerikanka prirodno jacih bokova i zadnjice?
ps. Prosle godine na Strandu u Novom Sadu ja trudna 4, 5 meseci u kupacem kostimu setam sa starijim detetom. Stomak mi se zaokruzio ali nije jos onako tvrd i kompaktan kao u kasnijoj trudnoci. Mrtav 'ladan mi tip od nekih 20-tak godnina dobacuje- sta si pustila tu stomacinu? I njegova ekipa pocinje da se smeje histericno. Tako da dragi komentatori, bitno da negujete kult tela a to sto vam je pristojnost i vaspitanje zakazalo, nikom nista. Obracam se ovima kojima su usta puna izraza- "slonica", "krava", "zadrigla stoka" i slicno ;)

irony

pre 8 godina

who cares anymore? sta bi trebalo ova reklama da poruci "ej nemojte da se usudite da idete na plazu ako ste malo popunjeniji", yup. svi imamo pravo na sunce i plazu debeli mrsavi ruzni lijepi :D opusteno ljudi, sve je to marketing, ne treba dozvoliti da nas ovo dotice

Fnna

pre 8 godina

Normalnu osobu ne moze da ljuti savrseno telo vec motivise da izgleda isto ili makar slicno. Ovo je motivaciona poruka, tako da lenje zene uzivajte u svom salu. Poz.

Milan

pre 8 godina

"Jedina gora stvar od ženske sujete jeste muška sujeta."

Ne znam da li je ikada ikakva "muska organizacija" ili "muski aktivista" protestovao zbog nabildovanih tela muskaraca koji vire iza svakog coska na panoima, ekranima i novinama.

Calendula officinalis

pre 8 godina

Meni je jako dobro u mom telu. Baš me briga za kilograme, 5-6 kilograma gore-dole nije problem.
Bitno je zdravlje i klikeri u glavi.

hilt

pre 8 godina

Devojka izgleda savršeno... I ma koliko se debeljuce bunile, bolje bi im bilo da probuše kašiku nego da se zanose sa pričama "svi smo savršeni"... Debelu osobu kad vidim o njoj zaključim sledeće, da ne vodi računa o sebi da je lenja i da nema odlučnost... I svaki izgovor koji smislite je i dalje samo izgovor... Zdravo telo nema 120 kila

svasta

pre 8 godina

natasa, ne znam kako si ti gradjena, ali ako ti je ova devojka premrsava i izmucena onda imas jako poremecen pogled na to sta je zdravo telo...

uvek se nadju debeljuce da pljuju devojke koje su mrsavije od njih... pre nego sto krenete sa paljbom prvo pogledajte kakav zivot vi vodite, i sta je u krajnjem slucaju zdravije... bez razmisljanja bih izabrala zdravu ishranu, vezbanje...niko nije tako gradjen da prosto mora da ima 20 kg vise, to su vam samo izgovori za vasu lenjost... svako moze da bude najbolja verzija sebe i dok to ne postignete nemojte ni da komentarisete

Anja

pre 8 godina

Nije samo u pitanju mrsavost, vec OBLIK tela. Ima itekako vitkih devojka/zena u dobroj formi koje pocinju da se izgladnjuju jer nemaju oblik tela koju nam reklamna industrija servira. To je jako velika opasnost. Mislim cak i veca od pitanja tezine. Neko ko zaista zeli da smrsa to i moze (i time izlazi iz njihove ciljne grupe), ali oblik tela niko ne moze da promeni i to je njihova zlatna koka. Prodaju nam pilule, napitke, masine, kure, programe... Svake sezone izmisljaju po neki novi trend - rupaizmedju butina, da se vide rebra...
To bi zaista trebalo da bude zakonom zabranjeno. Ti suplementi nisu kontrolisani kao lekovi. Mnogi od njih sadrze preterano jake diuretike koji mogu da ugroze rad srca. Neki pak toliko dizu pritisak da izazivaju jake glavobolje i krvarenja iz nosa! Da ne pominjem sto nema starosne granice i svako, cak i tinejdzerke mogu da ih kupe.

bzvz

pre 8 godina

@Fnna
Ovo nije nikakva "motivaciona poruka" vec REKLAMA za pilule za mrsavljenje. Popijte ovo i bicete kao na slici. Uobicajena reklamna prevara.

Mirjana

pre 8 godina

Pa samo debele lencuge koje se prezderavaju i ne vode racuna o sebi mogu da budu uvredjenje, i to s razlogom.
(Anon, 3. maj 2015 17:20)

Ako vodjenje racuna o sebi podrazumeva ovakav odnos prema ljudima koji 'nisu kao ja', odbijam da vodim racuna o sebi!
Na srecu, istinsko vodjenje racuna o sebi znaci obrazovanje, pristojnost, toleranciju prema razlicitosti, na kraju razumevanje da neciji izgled jeste rezultat kompleksne psihologije
Prateci neka ostrascena izlaganja pitam se, da li su 'fitnes strucnjaci' najbolji medju nama? Da li npr, poznata, po skandalima i batinama, fitnes instruktorka, najvise drzi do sebe i da potajno zelim da sam ona? Da li u bolnicama nema nikoga ko nije debeo a samo debeli obolevaju od mentalnih bolesti, infarkta, upale pluca itd? Da li osobu koja boluje od raka mozemo takodje prekoreti da nije 'pazila na sebe' ili za takve bolesti imate razumevanje a za gojaznost, koju takodje sustinski ne razumete, nemate? Da li ste svesni da vas vrsnjak sa viskom kilograma, mozda vodi kvalitetniji zivot od vas i da ce mozda i duze ziveti?
Na kraju, u teretanu ne idem jer ne zelim da provodim vreme u mracnim, zagusljivim prostorijama druzeci se sa masinama. I to nema veze sa lenjoscu, jednostavno mi je citava stvar besmislena. Fizicki sam aktivna. Ne smatram gojaznost idealom postojanja samo ukazujem da je ona povezana sa emotivnim poljem mnogo vise nego sto vi,zagovaraci 'busenja kasike' i 'dizanja zadnjice sa kauca' zelite ili mozete da prihvatite

Milan-Indjija

pre 8 godina

Reklama je totalno out. Ovakvih zena na svetu ima mozda 0,1%. Jos uz to da je ovde fotosop imao mnogo posla. Zene su i danas sasvim OK, buduci da su mladi momci skoro svi debeli i zadrigli.

ema

pre 8 godina

sta znaci sreman za plazu? zar nisi spreman ako vec imas kupaci i po zelji peskir i neku kremu za zastitu od sunca? zar mi ista vise treba da budem sremna? a sta bi bilo da imam 14 i gledam ovu reklamu sa jos 20 devojaka iz razreda? hocemo se svi smejati krupnijoj devojci jer nije spremna za plazu? ko odredjuje tu spremnost? ko to premerava zene i kaze ti mozes u javnost a ti ostani kod kuce? ti mozes u dvodelni kupaci a tebi ni bure a ne jednodelni kupaci ne bi pomogao? reklama je uvredljiva jer sputava razlicitost i slobodu tela. i muskarci bi trebalo da se pobune, pogotovo oni koji vole guzate devojke. krupnije. bilo kako drugacije od ove na slici. jer ko to pokusava da nas stavi u kalup? i zasto je bas ovo telo spremno za plazu a ni jedno drugo nije? i da, samim tim sto je ovo telo na slici i pita te da li si spreman za plazu povlaci da ni jedno drugo telo nije. jedna cekam ovakvu reklamu sa svarcenegerom pa da vidimo sta ce neprebildovani muskarci imati da kazu.

leeloo

pre 8 godina

@night owl. Slazem se, kao mladja sam bila mrsava, cak i previse. Vremenom sam nastavila isto da jedem, a metabolizam se usporio. Mene ova reklama ne vredja jer znam zasto imam 5 kg viska. Malo sam se ulenjila, jelo se do 2 am tokom ucenja za ispite. Jedino sto na ovoj reklami treba da stoji naslov, vezbajte i hranite se zdravo, a ne uzimajte hemiju i sl.

Maja

pre 8 godina

Nema neke razlike izmedju onih koji su opsednuti svakim zalogajem i onih koji su potpuno nezainteresovani kako izgledaju. Probaj da vezbas svakog dana, da jedes svezu hranu, i ne poredi se sa drugima. Niti izgledam ovako, niti sam revoltirana reklamom. A za leto sam spremna i bez macignih napitaka!

iskrena

pre 8 godina

Sta iko ikome ima da govori kako da izgleda. Sto neko rece u komentarima, zna se sta je privlacno zensko telo. Da dodam da se zna i sta je privlacno musko telo.
I to nece izmeniti nikakve reklame sa debelim domacinima sto gledaju fudbal dok im zena supermodel mazi bojler, nikakve mantre da zene vole krupno (ako i vole krupno, vole krupno misicavo, sigurno ne krupno kao govece), nikakva ispiranja mozgom da ne budemo povrsne i gledamo dusu, dok ce ti isti "dusevni" nas meriti po kilogramima, proporcijama, glatkoci i kolicinom treptaja u minuti na njihove glupe fore.

Mici

pre 8 godina

Svi izgleda treba da izgledamo kao klonirani. Neki zene imaju hormonske probleme ili probleme sa venama, kapilarima, celulitom. Jel su one tada manje vredne. Stalno se forsira neko takmicenje, ko je lepsi, bolje gradjen, napucan, nasminkan, obucen. Dokle vise ?! Kada ce ljudi poceti da vrednuju pamet, druzenje, opustenost, dobrotu. Da razgovaraju o raznim interesovanjima a ne samo o telefonima i telu. Sve je tako postalo povrsno, jednolicno i dosadno. Pri tom ne mislim da treba da se zapustimo i pregojimo, nego jednostavno prestanemo to bezvezno takmicenje.

mala sirena

pre 8 godina

Zašto bi ova fotografija bilo koga vređala?! Zgodno telo, mišićavo, je odraz zdravog tela. Ne znam zašto je to toliko teško prihvatititi. Ni premršavo ni predebelo. Odgovor je iskuljučivo u biologiji, a ne u nekoj propagandi.

vesna

pre 8 godina

U osnovama marketinga se uci da se reklamom proizvoda zeli postici da se kod potencijalnog kupca stvori predstava da ce koristenjem proizvoda izgledati, imati drustveni polozaj, ...kao lice koje reklamira proizvod.Da se poistoveti sa licem sa reklame. Cilj reklame je da proda proizvod, a ne da nekoga omalovazi, uvredi i sl.Prosto -Samo prodaja proizvoda. !!!! Ne znam otkud potreba za polemisanjem i toliko negativnih komentara!Pa, to sto je stavljena lepa devojka u reklami, ne znaci, niti ima za cilj da kaze da ste vi ruzni. LJudi, morate prihvatiti i voleti sebe takve kakvi ste,sa svim manama i vrlinama, ako ne mozete vec da promenite to sto vam se ne svidja na vama.Jer vase mane i vase vrline vas cine jedinstvenim. Kad prihvatite sebe, nece vas vredjati lepa, mlada devojka ni u reklami, ni na ulici. I tome ucite vasu decu, pa necete morati a brinete da li ce oboleti od anoreksije, bulmije...

gari gari

pre 8 godina

Jedini problem ove reklame je sto se vi primate na nju. Kakvo su telo trebali da stave na reklamu? kakvo god da su izabrali vama ne bi odgovaralo. i to je vas problem, ne njihov.
proizvod koji reklamiraju namenjen je sportistima, nikakvog efekta nema ukoliko ga pijete a ne trenirate. znaci da vi niste ciljna grupa i nije namenjen vama. jer da jeste imali bi ste telo "spremno" za plazu. manite se corava posla i idite da se bavite nekim sportom.

alexis

pre 8 godina

Kec ko vrata za skoro sve komentatore uglavnom fitnes manijake koji su jedva docekali da napadnu neke kao lenje koji zderu. E pa ova kampanja je upravo takvima namenjena, lenjima koji bi da budu fit preko magicnih pilulica a ne pravom ishranom i vezbom. Niste ni shvatili sta se reklamira.

sve mucenica do mucenice

pre 8 godina

@maja: E nek si rekla. Svaka ti cast! Da ne treba mozda zgodne devojke da se skalnjaju da se neke debeljuce ne bi vredjale njihovim prisustvom? Ovaj plakat reprezentuje zenu koja vodi racuna o sebi i svom telu. Neko to koristi za reklamu, a nekom je to jednostavno nacin zivota. A te koje se zale ili nek prionu na trening ili nek se priviknu na cinjenicu DA I TAKVE ZENE POSTOJE!

Pa dobro

pre 8 godina

Sumnjam da ova devojka baš izgleda kao na slici, radio je tu fotošop samo tako, ali mene sama reklama ne vređa. Telo mi nije tako savršeno, imam malo celulita - posledica sedećeg posla - nemam višak kilograma, i tako, kad se pogledam u ogledalo zadovoljna sam. Valjda to znači da mogu na plažu :))) U stvari, kad čovek razmisli, pa baš nesavršeni bi trebalo na plažu, i da plivaju što više, plivanje je baš super za zatezanje tela i gubljenje kilograma, a osim toga vrlo je relaksirajuće.

Crnka

pre 8 godina

Ne vređa me.Slične sam građe kao ova devojka,vodim računa preko zime na ishranu,tako da me ‘ne boli glava‘ kad dođe leto i vreme za kupaći kostim.

Ana

pre 8 godina

Ne znam sta vam nije jasno? tako i treba da izgleda zensko telo, svako moze da smrsa nego je problem sto je lakse leciti komplekse ovim putem.

natasa

pre 8 godina

@svasta, nick ti je adekvatan.
Ako ti je "najbolja verzija sebe" u telesnom izgledu, onda je poremećen pogled na zdravo telo (i zdrav duh). Zdravo je i ono koje je manje lepo, deblje, mršavije, više, niže. ..od ovog loše fotosopiranog.
Opet, poenta reklame je da zena da mora izgledati po "standardima" ili nije za javnost. To niko ne bi trebalo da podržava.
Savet: pokušaj da uđeš u "cipele" onih koje iz nekih razloga ne mogu biti "najbolja verzija sebe". Tako ces mozda postati bolja verzija od one koja si sad.

ulični hodač

pre 8 godina

Ona reklama za nešto muško, "devojke, da li bi volele da vaš momak izgleda kao ja?"- ili slično je još triput gluplja i ofanzivnija od ove pa se opet ne primam- ignorišem kao i gomilu bljezgotina sa tv-a. Problem ovde je što žene imaju ogromnu sujetu i preosetljive su na svoj izgled i na samo pominjanje istog odma skaču. Pretpostavljam da neko zna za psihološki mehanizam koji će reklama da pokrene i da je namerno odlučio da je plasira znajući da će žene isprva da polude ali da će potom verovatno da "postupe po (tv) naređenju"

pomorac

pre 8 godina

svako moze da postigne savrsenu figuru uz malo volje i zalaganja. ako ja koji radim 16h dnevno nogu da izdvojim bar 1h za umjereni trening i pazim sta.jedem mogu svi to.

Mr.Wolf

pre 8 godina

Ovo samo zapravo pokazuje koliko su zene iskompleksirane i zavidne. Bez ikakve namere da uvredim doticne ali kada ce se ijedan muskarac uvrediti time sto vidi nekog savrseno gradjenog i utreniranog momka na reklami za parfem ili bilo sta drugo? Zelis da izgledas tako? Idi i trci, treniraj, zdravo se hrani. Smeta ti to? Ne komentarisi i ne ljubomorisi? Nije cilj ove devojke da bilo koga uvredi vec da inspirise nekoga na promenu, naravno uz svu dozu marketinga i promocije doticnog proizvoda.

trn trn

pre 8 godina

Ja ne mogu da poverujem u ovo sto sam procitao. Sta sad treba da reklamiraju preparat za mrsavljenje i da stave debelu devojku da se beke iskompleksirane zene ne bi uvredile?

talentovana krcmarica

pre 8 godina

@roko: Evo Roko ceo dan zatezem gluteus. Sva sam mokra od naprezanja.
Pa necu da skracujem tvoj mladi zivot, nije ljudski sa moje strane.

Natalija

pre 8 godina

ne razumem komentar koji je ispod reklame dopisan rukom. pa ova reklama ne ohrabljuje zene da gladuju nego da se hrane zdravo. zar ne? mada cu ja licno pre pojesti jedno jaje nego da popijem neki prot. sejk.

Nele

pre 8 godina

stvar je prosta,nekome je stalo da ima izvajano telo a nekome nije.ova reklama se obraca prvima a drugi ne treba da se mesaju u nesto sto njih ne zanima

svasta

pre 8 godina

natasa, daleko od toga da mi je fizicki izgled najbitniji, ali se ne slazem ni sa ljudima koji promovisu i podrzavaju nezdrav nacin zivota, bez ikakve fizicke aktivnosti. ne mozes mi reci da je normalno da mladi ljudi budu kilavi. Imam u svom okruzenju devojke koje se ceo zivot bore sa kilazom i koje su stalno na nekim dijetama i jedno mogu da ti potvrdim, niko od njih ne postuje ni pravila te dijete na kojoj su trenutno, niti vezba gajbi makar pola sata dnevno,i onda kukaju kako se trude a nista se ne desava.I naravno, posle nekog vremena pocnu sa pricom ja ne mogu takva mi genetika. Puca ih kompleks sto one moraju da se trude oko svoje linije a neko drugi ne mora, samo pogledaj koja se galama napravi kada se stavi fotografija zgodne devojke. Ne vidim da se takva galama pravi oko ovih plus sajz modela. I to je samo zato sto se mrsave devojke ne vredjaju zbog toga, vec zive zvoj zivot. vredjaju se oni koji nisu zadovoljni svojim telom, oni koji jesu ovo vide samo kao jos jednu reklamu u nizu. cudno je kako je postalo uvredljivo reci debeloj osobi da je debela, ali zato mrsavoj moze uvek da se kaze da se izgladnjuje, da je anoreksicna i ne znam i ja sta...

Evolution in reverse

pre 8 godina

Bane svaka cast za komentar. Slazem se da je reklama vise nego glupa, ali jednostavno briga o zdravlju bi trebala svima da bude na pameti, lepo telo je samo nusprodukt zdravih navika. Nisam od onih kojima je kod zene izgled presudan, ali ko kaze da nije bitan - laze.

malaodmarketinga

pre 8 godina

Svrha reklame je da bude zapazena i proda proizvod. U ovom slucaju - proizvod nije samo suplement, vec i odredjeni izgled. Hej, pa u redu je da ne izgledate kao manekenka. Mannequin znaci lutka. Ne zelite da budete lutke? Okej.
Prihvatite to svoje nesavrseno telo, omalovazavanjem i vredjanjem kampanje, pokazujete da telo u kome ste, nije ono koje zelite da imate.

joe

pre 8 godina

Ne razumem, zensko telo je broj jedan opcija u marketingu decenijama, zasto se kao bune sad na pojedine reklame kad je svaka druga ovakva, a da pa i to je deo ove iste reklame, kako se inace procula po celom svetu. Mada ni malo inspiracije nije lose, potrebno je da zene imaju i ove manekenke muskarci one bilderebiz zilet reklama da bi radili na sebi malo, fizicko stanje tela nije najbitnija stvar ali u danasnje vreme tehnologija i lake dostupnosti svega postajemo jako lenjo i sve manje radimo na sebi.

SKIDS

pre 8 godina

@SKIDS ovo nije VS kampanja ovo jesu dodaci ishrani i da mogu biti jako opasni posebno ako ubrzavaju metabolizam. U sustini su nepotrebni i sluze da vam uzmu pare umesto da se zdravo hranite.
(@SKIDS, 3. maj 2015 16:45)

Da, moja greška, napisao VS umesto PW.
Suplementi nisu opasni ako ih nabavljaš od sigurnih distributera i pridržavaš se preporučenih doza, količine ode koja kod nekih mora da se pije etc. Naprotiv.

natasa

pre 8 godina

@ steff
Niko nije uvredjen što nije mršav, i nije o tome reč. Šta znaci to "beach ready"? Moramo li i možemo li svi vežbati, jesti zdravo i biti mršavi ili savršeno građeni? Da li su oni sa više kilograma od "standarda" manje vredni? Ne zaslužuju poštovanje? Manje ljudi? To je problem ove reklame. Ako nisi savršena-nisi za svet i ljude i ne zaslužuješ niti se smeš pojavljivati. Jeziva poruka, naročito mladima. Zato je sve veci broj devojaka sa poremecajem ishrane i opsesijom o svom telu. To je takodje jedna strana tvoje priče o vežbanju i zdravoj ishrani. Misli o tome pre nego što drugi put komentarises.
BTW, na fotografiji je, po meni, izmučeno telo, a ne zdravo.

balkanika

pre 8 godina

sta lupas @steff?
zasto moraju zene biti anoreksicno mrsave iliti zgodne u danasnjem zargonu? zasto stalno moraju vezbati i biti savrsene po danasnjim "standardima"? upravo ovakve reklame i ih postavljaju! ova devojka je MRSAVA! ALO ljudi batalite zapadnjacka sranja jer bitno je u kakvoj kozi se VI osecate lepo a ne kako vas drugi(poput ove reklame)
procenjuju! pogotovo sto su konkretno proizvodi OVOG proizvodjaca STRAASNO NEZDRAVI

fit

pre 8 godina

Ovo moze samo da vredja lenstine koje po ceo dan zvacu cipseve , fast food i slicne gluposti i izgledaju kao kitovi ! Takvi obicno pljuju po onima sto vezbaju i vode racuna i sve slicno ih vredja zbog njihovih neizlecivih kompleksa

Bane

pre 8 godina

Umesto Fat Shaming sada imamo Fit Shaming.
Još jedna apsurdna feministička kampanja uperena protiv slobode govora. A da stvar bude još gora, feministkinje lažu žene i uveravaju ih da je svako telo lepo, a ćute o 10-20 godina kraćem životu, povišenom riziku od kardio-vaskularnih bolesti i ukupnom nižem kvalitetu života. Nekao svako svoje telo smatra lepim, nemam nikakav problem sa tim. Ali gojazno telo nije privlačno muškarcima. Ako neke žene (i muškarci) mogu da vežbaju, trče, gladuju da bi imali lepo telo, onda ne vidim zašto i drugi to ne bi mogli raditi umesto što se žale na "nerealistično telo". cenzura nečijeg govora je apsolutno nedopustiva i ako im se ne sviđa ova kampanja neka naprave svoju gde će da nas uveravaju da je gojazno telo sasvim lepo.

Ana

pre 8 godina

Ne, ne vredja me. Shvatam da samo podseca zene da dolazi leto i da uskoro mozda nece biti zadovoljne odrazom u ogledalu kada obuku kupaci kostim, pa da bi bilo pametno da se na vreme pozabave svojim telom ako to vec, inace, redovno ne cine. Skroz ok. i moze da povredi samo isfrustrirane zene. Valjda misle da, ako uklone sve reklame i zgodne zene na njima, muskarci vise nece primecivati da one nisu zgodne?! Nemoc i glupost.

maja

pre 8 godina

Niko ne izgleda ovako?! Svasta, pa ja izgledam isto ovako...samo nisam plavusa.Nit vezbam nit gladujem. Mene vredja sto se o zgodnim zenama govori kao da se ili izgladnjuju ili ubijaju u teretani - shvatite da smo svi razliciti, neko izgleda ovako a neko onako...ko da je bitno.

SKIDS

pre 8 godina

Na prvoj fotografiji je markerom zaokruženo "Meal replacement" i napisani uzvičnici pored, kao da su zamene za obrok otrovi, nešto nenomalno ili nešto nakon čega ćete ostati gladni, a organizam nedovoljno snabdeven potrebnim materijama (često su i mnogo bolje u odnosu na ono što je mnogima obrok). Zamenu nećete uzimati bez razloga i kada imate vremena da spremite obed kako treba, ali u prilikama kada ste u poslu, van kuće, morate da održite nivo kvalitetnih kalorija tokom dana... nebitno, one odlično dođu. Toliko o znanju onih koji su se našli "pogođenim" kampanjom VS-a.

Svi koji se bune protiv rekalme (umesto da im ona bude inspiracija), a bune se jer nisu u stanju da pobede sopstvenu lenjost i samokontrolu kada je (loša) hrana u pitanju, preostaje samo da raspisuju kojekakve glupe peticije.

brm

pre 8 godina

ovo se moze desiti samo zenama, jer je opste poznato da su mnogo iskompleksirane..pa koliko su samo puta osvanuli plakati izvajanih muskaraca, pa se nije pokretala peticija za njihovo ukidanje..to je zato jer mukskarci jesnostavno ne mare za tim

ema

pre 8 godina

Totalno ispeglano u photo shop-u. I ja izgedam skoro tako bez photo shop-a) pa se ne uzbudjujem,a li se protivim nametanju takvog izgleda svima. Nisu svi rodjeni zgodni. Eto vam te likuse starlete koja je svak dan po novinama a gadna je i ima odvrratno telo pa eto (neka Kim nesto debelo prase). Sraota da takvu spodobu i intelektualno dno prikazuju po medijima, ali to rade.

hm

pre 8 godina

Gojazno telo nije privlacno ni zenama @Bane pa pogledaj oko sebe kakvi su nam muskarci zadrigli i to mladi. I niko ih ne proziva niti pljuje da nisu spremni za plazu. Cak nam ovde redovno iznose muskarci u komentarima kako oni eto znaju da "prave zene" ipak vole muskarce sa stomakom. Malo sutra.

bzvz

pre 8 godina

Ne mogu svi izgledati kao modeli ni ako jedu i vezbaju sve po propisu. Nismo svi isto gradjeni. Ipak su to probrani od probranih koje gledamo na bilbirdima pa jos fotosopirani. Koga briga svi cemo omatoriti brzo pa necemo sve jedno biti nikome zanimljivi, bolje da se previse time i ne opterecujemo.

@SKIDS

pre 8 godina

@SKIDS ovo nije VS kampanja ovo jesu dodaci ishrani i da mogu biti jako opasni posebno ako ubrzavaju metabolizam. U sustini su nepotrebni i sluze da vam uzmu pare umesto da se zdravo hranite.

night owl

pre 8 godina

Mislim da bi žene i devojke kojima je to potrebno trebalo da mršave samo smanjenjem hrane i fizičkom aktivnoću. Nikakvi sagorevači masti, saplementi i slično. Sličajno sam juče videla na net-u reklamu za neki proizvod za mršavljenje koji garantovano skida kilograme tako da su neki izgubili i više od desetak, ali sme da se uzima samo 5gr dnevno. Naravno u želji da se sve što pre završi uzimaju i po 15gr, a moguće posledice su opasne. Nedavno ste pisali o devojci kojaj je izgorela iznutra. Uvek sam bila jako mršava, od detinjstva. Sada kad sam već u godinama nisam više i nekako sam sama sebi čudna. Ali zasigurno znam da ako manje jedete mršavite ako više jedete gojite se. Nema tu neke nauke, osim ako nemate neki poremećaj. Pored toga većina preparata a i dijeta ima jo jo efekat. Ishrana je stečena navika. Ili ćete odlučiti da promentite način ishrane i količinu za ceo život ako je potrebno ili su sve ovo samo komercijalne stvari.
P.S. Pre par godina sam dobijala ponude na net-u za neki sagorevač masti koji bi mi se dostavio besplatno jer je u fazi ispitivanja. Šta mislite da ga je dobila petnaestogodišnja debeljuca. Osim ovoga ništa me ne vređa.

hilt

pre 8 godina

Devojka izgleda savršeno... I ma koliko se debeljuce bunile, bolje bi im bilo da probuše kašiku nego da se zanose sa pričama "svi smo savršeni"... Debelu osobu kad vidim o njoj zaključim sledeće, da ne vodi računa o sebi da je lenja i da nema odlučnost... I svaki izgovor koji smislite je i dalje samo izgovor... Zdravo telo nema 120 kila

svasta

pre 8 godina

natasa, ne znam kako si ti gradjena, ali ako ti je ova devojka premrsava i izmucena onda imas jako poremecen pogled na to sta je zdravo telo...

uvek se nadju debeljuce da pljuju devojke koje su mrsavije od njih... pre nego sto krenete sa paljbom prvo pogledajte kakav zivot vi vodite, i sta je u krajnjem slucaju zdravije... bez razmisljanja bih izabrala zdravu ishranu, vezbanje...niko nije tako gradjen da prosto mora da ima 20 kg vise, to su vam samo izgovori za vasu lenjost... svako moze da bude najbolja verzija sebe i dok to ne postignete nemojte ni da komentarisete

mala sirena

pre 8 godina

Zašto bi ova fotografija bilo koga vređala?! Zgodno telo, mišićavo, je odraz zdravog tela. Ne znam zašto je to toliko teško prihvatititi. Ni premršavo ni predebelo. Odgovor je iskuljučivo u biologiji, a ne u nekoj propagandi.

Ana

pre 8 godina

Ne znam sta vam nije jasno? tako i treba da izgleda zensko telo, svako moze da smrsa nego je problem sto je lakse leciti komplekse ovim putem.

Fnna

pre 8 godina

Normalnu osobu ne moze da ljuti savrseno telo vec motivise da izgleda isto ili makar slicno. Ovo je motivaciona poruka, tako da lenje zene uzivajte u svom salu. Poz.

Mr.Wolf

pre 8 godina

Ovo samo zapravo pokazuje koliko su zene iskompleksirane i zavidne. Bez ikakve namere da uvredim doticne ali kada ce se ijedan muskarac uvrediti time sto vidi nekog savrseno gradjenog i utreniranog momka na reklami za parfem ili bilo sta drugo? Zelis da izgledas tako? Idi i trci, treniraj, zdravo se hrani. Smeta ti to? Ne komentarisi i ne ljubomorisi? Nije cilj ove devojke da bilo koga uvredi vec da inspirise nekoga na promenu, naravno uz svu dozu marketinga i promocije doticnog proizvoda.

trn trn

pre 8 godina

Ja ne mogu da poverujem u ovo sto sam procitao. Sta sad treba da reklamiraju preparat za mrsavljenje i da stave debelu devojku da se beke iskompleksirane zene ne bi uvredile?

pomorac

pre 8 godina

svako moze da postigne savrsenu figuru uz malo volje i zalaganja. ako ja koji radim 16h dnevno nogu da izdvojim bar 1h za umjereni trening i pazim sta.jedem mogu svi to.

sve mucenica do mucenice

pre 8 godina

@maja: E nek si rekla. Svaka ti cast! Da ne treba mozda zgodne devojke da se skalnjaju da se neke debeljuce ne bi vredjale njihovim prisustvom? Ovaj plakat reprezentuje zenu koja vodi racuna o sebi i svom telu. Neko to koristi za reklamu, a nekom je to jednostavno nacin zivota. A te koje se zale ili nek prionu na trening ili nek se priviknu na cinjenicu DA I TAKVE ZENE POSTOJE!

Milan-Indjija

pre 8 godina

Reklama je totalno out. Ovakvih zena na svetu ima mozda 0,1%. Jos uz to da je ovde fotosop imao mnogo posla. Zene su i danas sasvim OK, buduci da su mladi momci skoro svi debeli i zadrigli.

Crnka

pre 8 godina

Ne vređa me.Slične sam građe kao ova devojka,vodim računa preko zime na ishranu,tako da me ‘ne boli glava‘ kad dođe leto i vreme za kupaći kostim.

SKIDS

pre 8 godina

@SKIDS ovo nije VS kampanja ovo jesu dodaci ishrani i da mogu biti jako opasni posebno ako ubrzavaju metabolizam. U sustini su nepotrebni i sluze da vam uzmu pare umesto da se zdravo hranite.
(@SKIDS, 3. maj 2015 16:45)

Da, moja greška, napisao VS umesto PW.
Suplementi nisu opasni ako ih nabavljaš od sigurnih distributera i pridržavaš se preporučenih doza, količine ode koja kod nekih mora da se pije etc. Naprotiv.

Natalija

pre 8 godina

ne razumem komentar koji je ispod reklame dopisan rukom. pa ova reklama ne ohrabljuje zene da gladuju nego da se hrane zdravo. zar ne? mada cu ja licno pre pojesti jedno jaje nego da popijem neki prot. sejk.

Evolution in reverse

pre 8 godina

Bane svaka cast za komentar. Slazem se da je reklama vise nego glupa, ali jednostavno briga o zdravlju bi trebala svima da bude na pameti, lepo telo je samo nusprodukt zdravih navika. Nisam od onih kojima je kod zene izgled presudan, ali ko kaze da nije bitan - laze.

Mirjana

pre 8 godina

Pa samo debele lencuge koje se prezderavaju i ne vode racuna o sebi mogu da budu uvredjenje, i to s razlogom.
(Anon, 3. maj 2015 17:20)

Ako vodjenje racuna o sebi podrazumeva ovakav odnos prema ljudima koji 'nisu kao ja', odbijam da vodim racuna o sebi!
Na srecu, istinsko vodjenje racuna o sebi znaci obrazovanje, pristojnost, toleranciju prema razlicitosti, na kraju razumevanje da neciji izgled jeste rezultat kompleksne psihologije
Prateci neka ostrascena izlaganja pitam se, da li su 'fitnes strucnjaci' najbolji medju nama? Da li npr, poznata, po skandalima i batinama, fitnes instruktorka, najvise drzi do sebe i da potajno zelim da sam ona? Da li u bolnicama nema nikoga ko nije debeo a samo debeli obolevaju od mentalnih bolesti, infarkta, upale pluca itd? Da li osobu koja boluje od raka mozemo takodje prekoreti da nije 'pazila na sebe' ili za takve bolesti imate razumevanje a za gojaznost, koju takodje sustinski ne razumete, nemate? Da li ste svesni da vas vrsnjak sa viskom kilograma, mozda vodi kvalitetniji zivot od vas i da ce mozda i duze ziveti?
Na kraju, u teretanu ne idem jer ne zelim da provodim vreme u mracnim, zagusljivim prostorijama druzeci se sa masinama. I to nema veze sa lenjoscu, jednostavno mi je citava stvar besmislena. Fizicki sam aktivna. Ne smatram gojaznost idealom postojanja samo ukazujem da je ona povezana sa emotivnim poljem mnogo vise nego sto vi,zagovaraci 'busenja kasike' i 'dizanja zadnjice sa kauca' zelite ili mozete da prihvatite

ema

pre 8 godina

sta znaci sreman za plazu? zar nisi spreman ako vec imas kupaci i po zelji peskir i neku kremu za zastitu od sunca? zar mi ista vise treba da budem sremna? a sta bi bilo da imam 14 i gledam ovu reklamu sa jos 20 devojaka iz razreda? hocemo se svi smejati krupnijoj devojci jer nije spremna za plazu? ko odredjuje tu spremnost? ko to premerava zene i kaze ti mozes u javnost a ti ostani kod kuce? ti mozes u dvodelni kupaci a tebi ni bure a ne jednodelni kupaci ne bi pomogao? reklama je uvredljiva jer sputava razlicitost i slobodu tela. i muskarci bi trebalo da se pobune, pogotovo oni koji vole guzate devojke. krupnije. bilo kako drugacije od ove na slici. jer ko to pokusava da nas stavi u kalup? i zasto je bas ovo telo spremno za plazu a ni jedno drugo nije? i da, samim tim sto je ovo telo na slici i pita te da li si spreman za plazu povlaci da ni jedno drugo telo nije. jedna cekam ovakvu reklamu sa svarcenegerom pa da vidimo sta ce neprebildovani muskarci imati da kazu.

Nele

pre 8 godina

stvar je prosta,nekome je stalo da ima izvajano telo a nekome nije.ova reklama se obraca prvima a drugi ne treba da se mesaju u nesto sto njih ne zanima

joe

pre 8 godina

Ne razumem, zensko telo je broj jedan opcija u marketingu decenijama, zasto se kao bune sad na pojedine reklame kad je svaka druga ovakva, a da pa i to je deo ove iste reklame, kako se inace procula po celom svetu. Mada ni malo inspiracije nije lose, potrebno je da zene imaju i ove manekenke muskarci one bilderebiz zilet reklama da bi radili na sebi malo, fizicko stanje tela nije najbitnija stvar ali u danasnje vreme tehnologija i lake dostupnosti svega postajemo jako lenjo i sve manje radimo na sebi.

blackdog

pre 8 godina

Zasto se svi pravite blesavi? Reklama direktno implicira da ako nemas telo kao sa slike nemas sta da trazis na plazi. Naravno da mene od 32 godine ne tangira ovakva diskriminacija (ja sam spremna za plazu samo da je se docepam ove godine ;)) ali se bojim da devojcicu od 13, 14 itekako moze da pogodi. I postoji citav dijapazon tela izmedju ovog sa slike i onog gojaznog. I, ne, ne mogu svi ovako da izgledaju cak i kad se zdravo hrane i kad vezbaju. Visina, obimi struka, grudi, kuka, velicina i oblik zadnjice, grudi, duzina udova itd se razlikuju od osobe do osobe, od naroda do naroda, od rase do rase. Ova reklama je namenjena za americko trziste i ovo nikako ne moze biti prototip zene u toliko multirasnoj i multikulturalnoj sredini. Da li, npr, jedna crnkinja kenijskog porekla moze ikad ovako izgledati? Ili pak neka latino amerikanka prirodno jacih bokova i zadnjice?
ps. Prosle godine na Strandu u Novom Sadu ja trudna 4, 5 meseci u kupacem kostimu setam sa starijim detetom. Stomak mi se zaokruzio ali nije jos onako tvrd i kompaktan kao u kasnijoj trudnoci. Mrtav 'ladan mi tip od nekih 20-tak godnina dobacuje- sta si pustila tu stomacinu? I njegova ekipa pocinje da se smeje histericno. Tako da dragi komentatori, bitno da negujete kult tela a to sto vam je pristojnost i vaspitanje zakazalo, nikom nista. Obracam se ovima kojima su usta puna izraza- "slonica", "krava", "zadrigla stoka" i slicno ;)

gari gari

pre 8 godina

Jedini problem ove reklame je sto se vi primate na nju. Kakvo su telo trebali da stave na reklamu? kakvo god da su izabrali vama ne bi odgovaralo. i to je vas problem, ne njihov.
proizvod koji reklamiraju namenjen je sportistima, nikakvog efekta nema ukoliko ga pijete a ne trenirate. znaci da vi niste ciljna grupa i nije namenjen vama. jer da jeste imali bi ste telo "spremno" za plazu. manite se corava posla i idite da se bavite nekim sportom.

alexis

pre 8 godina

Kec ko vrata za skoro sve komentatore uglavnom fitnes manijake koji su jedva docekali da napadnu neke kao lenje koji zderu. E pa ova kampanja je upravo takvima namenjena, lenjima koji bi da budu fit preko magicnih pilulica a ne pravom ishranom i vezbom. Niste ni shvatili sta se reklamira.

Milan

pre 8 godina

"Jedina gora stvar od ženske sujete jeste muška sujeta."

Ne znam da li je ikada ikakva "muska organizacija" ili "muski aktivista" protestovao zbog nabildovanih tela muskaraca koji vire iza svakog coska na panoima, ekranima i novinama.

natasa

pre 8 godina

@svasta, nick ti je adekvatan.
Ako ti je "najbolja verzija sebe" u telesnom izgledu, onda je poremećen pogled na zdravo telo (i zdrav duh). Zdravo je i ono koje je manje lepo, deblje, mršavije, više, niže. ..od ovog loše fotosopiranog.
Opet, poenta reklame je da zena da mora izgledati po "standardima" ili nije za javnost. To niko ne bi trebalo da podržava.
Savet: pokušaj da uđeš u "cipele" onih koje iz nekih razloga ne mogu biti "najbolja verzija sebe". Tako ces mozda postati bolja verzija od one koja si sad.

Mici

pre 8 godina

Svi izgleda treba da izgledamo kao klonirani. Neki zene imaju hormonske probleme ili probleme sa venama, kapilarima, celulitom. Jel su one tada manje vredne. Stalno se forsira neko takmicenje, ko je lepsi, bolje gradjen, napucan, nasminkan, obucen. Dokle vise ?! Kada ce ljudi poceti da vrednuju pamet, druzenje, opustenost, dobrotu. Da razgovaraju o raznim interesovanjima a ne samo o telefonima i telu. Sve je tako postalo povrsno, jednolicno i dosadno. Pri tom ne mislim da treba da se zapustimo i pregojimo, nego jednostavno prestanemo to bezvezno takmicenje.

Anja

pre 8 godina

Nije samo u pitanju mrsavost, vec OBLIK tela. Ima itekako vitkih devojka/zena u dobroj formi koje pocinju da se izgladnjuju jer nemaju oblik tela koju nam reklamna industrija servira. To je jako velika opasnost. Mislim cak i veca od pitanja tezine. Neko ko zaista zeli da smrsa to i moze (i time izlazi iz njihove ciljne grupe), ali oblik tela niko ne moze da promeni i to je njihova zlatna koka. Prodaju nam pilule, napitke, masine, kure, programe... Svake sezone izmisljaju po neki novi trend - rupaizmedju butina, da se vide rebra...
To bi zaista trebalo da bude zakonom zabranjeno. Ti suplementi nisu kontrolisani kao lekovi. Mnogi od njih sadrze preterano jake diuretike koji mogu da ugroze rad srca. Neki pak toliko dizu pritisak da izazivaju jake glavobolje i krvarenja iz nosa! Da ne pominjem sto nema starosne granice i svako, cak i tinejdzerke mogu da ih kupe.

Pa dobro

pre 8 godina

Sumnjam da ova devojka baš izgleda kao na slici, radio je tu fotošop samo tako, ali mene sama reklama ne vređa. Telo mi nije tako savršeno, imam malo celulita - posledica sedećeg posla - nemam višak kilograma, i tako, kad se pogledam u ogledalo zadovoljna sam. Valjda to znači da mogu na plažu :))) U stvari, kad čovek razmisli, pa baš nesavršeni bi trebalo na plažu, i da plivaju što više, plivanje je baš super za zatezanje tela i gubljenje kilograma, a osim toga vrlo je relaksirajuće.

talentovana krcmarica

pre 8 godina

@roko: Evo Roko ceo dan zatezem gluteus. Sva sam mokra od naprezanja.
Pa necu da skracujem tvoj mladi zivot, nije ljudski sa moje strane.

leeloo

pre 8 godina

@night owl. Slazem se, kao mladja sam bila mrsava, cak i previse. Vremenom sam nastavila isto da jedem, a metabolizam se usporio. Mene ova reklama ne vredja jer znam zasto imam 5 kg viska. Malo sam se ulenjila, jelo se do 2 am tokom ucenja za ispite. Jedino sto na ovoj reklami treba da stoji naslov, vezbajte i hranite se zdravo, a ne uzimajte hemiju i sl.

iskrena

pre 8 godina

Sta iko ikome ima da govori kako da izgleda. Sto neko rece u komentarima, zna se sta je privlacno zensko telo. Da dodam da se zna i sta je privlacno musko telo.
I to nece izmeniti nikakve reklame sa debelim domacinima sto gledaju fudbal dok im zena supermodel mazi bojler, nikakve mantre da zene vole krupno (ako i vole krupno, vole krupno misicavo, sigurno ne krupno kao govece), nikakva ispiranja mozgom da ne budemo povrsne i gledamo dusu, dok ce ti isti "dusevni" nas meriti po kilogramima, proporcijama, glatkoci i kolicinom treptaja u minuti na njihove glupe fore.

ulični hodač

pre 8 godina

Ona reklama za nešto muško, "devojke, da li bi volele da vaš momak izgleda kao ja?"- ili slično je još triput gluplja i ofanzivnija od ove pa se opet ne primam- ignorišem kao i gomilu bljezgotina sa tv-a. Problem ovde je što žene imaju ogromnu sujetu i preosetljive su na svoj izgled i na samo pominjanje istog odma skaču. Pretpostavljam da neko zna za psihološki mehanizam koji će reklama da pokrene i da je namerno odlučio da je plasira znajući da će žene isprva da polude ali da će potom verovatno da "postupe po (tv) naređenju"

irony

pre 8 godina

who cares anymore? sta bi trebalo ova reklama da poruci "ej nemojte da se usudite da idete na plazu ako ste malo popunjeniji", yup. svi imamo pravo na sunce i plazu debeli mrsavi ruzni lijepi :D opusteno ljudi, sve je to marketing, ne treba dozvoliti da nas ovo dotice

vesna

pre 8 godina

U osnovama marketinga se uci da se reklamom proizvoda zeli postici da se kod potencijalnog kupca stvori predstava da ce koristenjem proizvoda izgledati, imati drustveni polozaj, ...kao lice koje reklamira proizvod.Da se poistoveti sa licem sa reklame. Cilj reklame je da proda proizvod, a ne da nekoga omalovazi, uvredi i sl.Prosto -Samo prodaja proizvoda. !!!! Ne znam otkud potreba za polemisanjem i toliko negativnih komentara!Pa, to sto je stavljena lepa devojka u reklami, ne znaci, niti ima za cilj da kaze da ste vi ruzni. LJudi, morate prihvatiti i voleti sebe takve kakvi ste,sa svim manama i vrlinama, ako ne mozete vec da promenite to sto vam se ne svidja na vama.Jer vase mane i vase vrline vas cine jedinstvenim. Kad prihvatite sebe, nece vas vredjati lepa, mlada devojka ni u reklami, ni na ulici. I tome ucite vasu decu, pa necete morati a brinete da li ce oboleti od anoreksije, bulmije...

svasta

pre 8 godina

natasa, daleko od toga da mi je fizicki izgled najbitniji, ali se ne slazem ni sa ljudima koji promovisu i podrzavaju nezdrav nacin zivota, bez ikakve fizicke aktivnosti. ne mozes mi reci da je normalno da mladi ljudi budu kilavi. Imam u svom okruzenju devojke koje se ceo zivot bore sa kilazom i koje su stalno na nekim dijetama i jedno mogu da ti potvrdim, niko od njih ne postuje ni pravila te dijete na kojoj su trenutno, niti vezba gajbi makar pola sata dnevno,i onda kukaju kako se trude a nista se ne desava.I naravno, posle nekog vremena pocnu sa pricom ja ne mogu takva mi genetika. Puca ih kompleks sto one moraju da se trude oko svoje linije a neko drugi ne mora, samo pogledaj koja se galama napravi kada se stavi fotografija zgodne devojke. Ne vidim da se takva galama pravi oko ovih plus sajz modela. I to je samo zato sto se mrsave devojke ne vredjaju zbog toga, vec zive zvoj zivot. vredjaju se oni koji nisu zadovoljni svojim telom, oni koji jesu ovo vide samo kao jos jednu reklamu u nizu. cudno je kako je postalo uvredljivo reci debeloj osobi da je debela, ali zato mrsavoj moze uvek da se kaze da se izgladnjuje, da je anoreksicna i ne znam i ja sta...

Calendula officinalis

pre 8 godina

Meni je jako dobro u mom telu. Baš me briga za kilograme, 5-6 kilograma gore-dole nije problem.
Bitno je zdravlje i klikeri u glavi.

Maja

pre 8 godina

Nema neke razlike izmedju onih koji su opsednuti svakim zalogajem i onih koji su potpuno nezainteresovani kako izgledaju. Probaj da vezbas svakog dana, da jedes svezu hranu, i ne poredi se sa drugima. Niti izgledam ovako, niti sam revoltirana reklamom. A za leto sam spremna i bez macignih napitaka!

bzvz

pre 8 godina

@Fnna
Ovo nije nikakva "motivaciona poruka" vec REKLAMA za pilule za mrsavljenje. Popijte ovo i bicete kao na slici. Uobicajena reklamna prevara.

malaodmarketinga

pre 8 godina

Svrha reklame je da bude zapazena i proda proizvod. U ovom slucaju - proizvod nije samo suplement, vec i odredjeni izgled. Hej, pa u redu je da ne izgledate kao manekenka. Mannequin znaci lutka. Ne zelite da budete lutke? Okej.
Prihvatite to svoje nesavrseno telo, omalovazavanjem i vredjanjem kampanje, pokazujete da telo u kome ste, nije ono koje zelite da imate.