Dame oprez: Ovo su muška ponašanja koja nikada ne smete da tolerišete

Subota, 30.05.2015.

13:45

Izvor: Index

Dame oprez: Ovo su muška ponašanja koja nikada ne smete da tolerišete IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

hemija tu ne pomaze

pre 8 godina

@ psp

Bilo hemije i te kako, ali patoloska stipsa, lazno se predstavlja, voli da ponizava, neodlucan i stalno i sve odlaze.

Kole

pre 8 godina

Svako ko je malo boravio na zapadu, zna da muskarac i zena tamo uvak odvojeno placaju svoje pice i jelo u restorano. To se podrazumeva. Tako da ovo pravilo o skrtarenju je navlacenje nasih devojaka da nastave sa trazenjem sponzora, umesto da same zaradjuju. Ukratko, plan je da ih se zadrzi u tom potcinjenom ponizavajucem statusu.

Crna

pre 8 godina

Sve osim prvog je očigledno. Što se tiče novca, često se dešava da on zarađuje mnogo manje od mene pa je besmisleno da mu tako nešto tražim. Lepo je kad te nekad negde izvede i plati, ali kao pravilo... ne.

XYZ

pre 8 godina

Imala sam drugaricu sa kojom sam u toku fakulteta pobekad odlazila u Mek, jer je ona volela da ide. Meni je tamo samo sladoled ok, i uzmem uvek samo sladoled. Jednom platim ja, jednom ona. Kad ja placam, ona uzme sve sto moze - sendvic, pomfrit, sok, sladoled, pitu i tako. Kad ona placa, samo nesto malo.
Jednom me napala da sednemo u kafic, narucila kafu, sok i flasicu vode, ja sok. Dodje konobar, kaze ona da nema para, da ja platim. Kazem ok, ali ti si zvala, i sta bi bilo da nemam ni ja para kod sebe trenutno? Platim ja, i pitam je sto nije popila vodu. Kaze kasnije ce kad bude setala po gradu, zato je uzela.
Bilo je jos svega slicnog.
Vise se ne druzim sa njom.

aleksis

pre 8 godina

@Sly
Zasto poredis lepo vaspitanje i kucne poslove? Ja sam zensko pa ako je pored mene neko stariji ili sa decom bilo musko ili zensko uvek ih propustim u lift. To je vaspitanje i nije ograniceno na partnerske odnose vec na ljuske. Ako ces ti mene da propustis u lift sto je gest od tri sekunde a ja posle treba tri sata da sredjujem sama kucu da bismo bili kvit onda neka hvala, udji u lift prvi ali pospremi za sobom.

kraljica

pre 8 godina

@Neo: Filmofil je sve objasnila, a evo da ti kaže jedna feministkinja kad već pitaš: pitanje plaćanja i odnosa prema novcu je stvar lične sebičnosti ili nesebičnosti, što su izuzetno bitne osobine za neki odnos. Po mom iskustvu, muškarci koji se pozivaju na ravnopravnost kad je plaćanje u pitanju, ne pozivaju se na istu kada su u pitanju neke druge stvari koje idu ženama u prilog, ili su čak vrlo konzervativni. Feministkinje nemaju ništa protiv da same plaćaju svoje račune, ali imaju protiv sebičnosti i grebanja pod maskom "ravnopravnosti".

Sabre

pre 8 godina

Super.. dakle feminizam i jednakost su kul dok god ne dodje do para jel?! Zasto muskarac uopste mora da zahteva deljenje racuna?! Ja sam u svakoj svojoj vezi sasvim prirodno dolazio u situaciju gde ponekad ja platim, ponekad ona, ponekad podelimo, i niko oko toga nije pravio problem. Svaka druga vrsta odnosa je po meni potpuna budalastina, i ceo taj trip da bi mi trebalo da budemo 'galantni' i 'dzentlmeni' ali da za sve ostalo postoji neka 'jednakost' je totalno diskriminisuca i glupa prema muskarcima, a svaka zena kojoj je stalo do sebe a nije vaspitana kao sponzorusa nece ni sama prihvatiti da je decko/muz izdrzava dok ona glumi ludilo.

Da ne pricam o drugoj stavki zvanoj 'dramljenje ludila' koja kada je primenjena od strane zena je ultimativni dokaz zenstvenosti i igranja 'teske za osvajanje' ali kada to muskarci rade, trebalo bi ga ostaviti?! Malo manje instant feminizma, molicu..

leeloo

pre 8 godina

Mislim da je najgora od navedenih osobina kada muskarac spusta devojku u drustvu. Ma i kada su sami njih dvoje. To mi je uzasno ruzno i kod mene to nema prolazak.

bzbz

pre 8 godina

@robokap pa eto bila je nesebicna pa nadrljala.
U sustini malo je odnosa kako treba skoro uvek neko nekog jase i koristi. Zato treba uvek drzati do sebe. A vi i muskarci drzite do sebe ali ne, prvi ce da placaju da setaju neku ribu samo ako imaju a onda kukaju na zene. Pa ne placajte i ne dajte da vas jase. Ali placate skoro uvek ako mozete. I nekako vas ne pogadja sto je tu zbog para samo ako dooobra. Pa zar nije tako?

night owl

pre 8 godina

Ostavite ga odmah, ako sam dobro shavatila još uvek niste ili vas i dalje iskorišćava. Ne radi se samo o materijalnoj strani nego o čoveku koji ne brine o svojoj porodici, ženi i deci nego ih još i zloupotrebljava.

majda

pre 8 godina

Prvi put kad me je neko iznerviro bilo je kada me je neki mladić zvao par puta da izađemo, ja ga nisam poznavala ali je znao momke iz moje ulice. E, jednog popodneva pristadoh i on mrtav hladan reče - ali moram prvo na fudbalsku utakmicu. Progutala sam to i izašla kasnije. Pitao me je bezvezne stvari, da li pijem hladnu koka kolu i da li sam operisala krajnike. Rekla sam da nisam a da imam i slepo crevo. Rekao je nešto u stilu, sada ćemo popiti koka kolu a sledeći put idemo u piceriju, najverovatnije. Naravno nikada nisam više izašla sa njim. Moj dugogodišnji momak za koga se nisam udala je kad me je prvi put dopratio do kuće i onda smo svratili u Grafičar na piće, mrtav hladan rekao -ja nemam para. Bila sam student ali sam platila. Nikada nije bio rasipan ali ni štedljiv, trudio se da mi pokloni ono za šta zna da mi se sviđa. Donosio cveće, sladoled, šal i rukavice kutije za nakit, knjige,lepeze i slično. Ja sam mu kupila Levisovu košulju kad sam se zaposlila i džemper od kašmira. Ali tu je postojala hemija što neko reče. Dobro, bude i onih koji su veoma široke ruke, ali najbolje je biti ravnopravan u tim odnosima plaćanja i u braku i van njega.

Nata

pre 8 godina

Ja sam jednog ostavila jer je bio rasipnik. Kola, garderoba, ture, a kad dodje vreme za more - nema. Dosta je zaradjivao, ali sa parama nije pojma imao. Kako sutra da ocekujem da se skucimo?

jjjiinn

pre 8 godina

Uvek morate da imate nesto za trampu, ako hocete da budete zahtevne. Realnost pokazuje da zene ostaju sa svojim partnerima i kada im se ne svidja veci broj njihovih osobina. Zasto? Pa kombinacija toga da cesto ne mogu da nadju bolje, ili misle da ne mogu bolje, uz obavezni strah od nepoznatog. Bilo kako bilo, jako je ruzno i neprincipijelno napisati da nekoga treba ostaviti zato sto trazi da se deli racun. Tacno je da to najcesce ukazuje na neke druge lose osobine, obzirom na to da je ovde ukorenjeno, i maltene stvar pristojnosti da muskarci placaju, ali to ne menja stvar. Sto je najcrnje, ovakve stavove najcesce zastupaju zene kojima se najvise digne kosa na glavi kada muskarac kaze da se zna koji su zenski poslovi po kuci. Kao i obicno, ljudi vole da teraju svoj interes, ali kada se procita ovakav tekst uz komentare, jasno je koja je strana drasticno beskrupuloznija. Dobar kontraprimer bi bio da neko napise savet u novinama muskarcima, da ostave zenu koja trazi da se dele kucni poslovi (pranje sudova, peglanje, ciscenje kuce...). Pa zene bi razapele "novinara" koji bi tako nesto napisao. A sponzoraska propaganda se tolerise.

sta cu

pre 8 godina

*neo
kako se zoves da znamo da ne izlazimo s tobom. blam bi me pojeo da mi frajer kaze e sad je tvoj red da platis. pa nije ovo nemacka. bljak

robokap

pre 8 godina

Eh,moje zene,u vezi se oslanjao na mene 70%placala ja,30%on,da vam kazem,on u braku osim grejanja nista vise ne placa,kafana se redovno posecuje,kvazi prijateljima pice redovno,ali deci,nikad i nista,cak nikada ni 200 dinara za brufen....da ne pricam o oatalom.Vodite racuna...Pocetak sve govori...Danas i benzin rodjenoj deci naolacuje deci i meni,a ja i njega hranim gratis....Sirom oci! otvarajte....
(Miljana, 30. maj 2015 16:30) pa sta si trazila sa takvim??

Miljana

pre 8 godina

Eh,moje zene,u vezi se oslanjao na mene 70%placala ja,30%on,da vam kazem,on u braku osim grejanja nista vise ne placa,kafana se redovno posecuje,kvazi prijateljima pice redovno,ali deci,nikad i nista,cak nikada ni 200 dinara za brufen....da ne pricam o oatalom.Vodite racuna...Pocetak sve govori...Danas i benzin rodjenoj deci naolacuje deci i meni,a ja i njega hranim gratis....Sirom oci! otvarajte....

Jašim

pre 8 godina

90% komentara vezano za pare... Ravnopravnost do poslednjeg dinara, mislim stvarno.... Lepo vam piše da ostavite takvog dečka/devojku (sve napisano u tekstu važi i za žene). Nađite neke normalne ljude i opustite se, veza treba da bude zabavna a ne napeta.

Tea New York

pre 8 godina

U vezi placanja racuna mogu da kazem moja iskustva iz tri zemlje u kojima sam zivela,u ovoj zadnjoj i dalje zivim.Dakle redom Nemacka,Francuska i USA.U Nemackoj uglavnom placa svako svoj racun,cak i ako su devojka i decko u duzoj vezi.Jako retko sam vidjala a i dozivljavala drugacije.Sto se Francuske tice i tu preovladjuje placanje svako svoje,medjutim neretko dzentlmen ne dopusta raspravu oko toga ko placa.Takav je i moj bivsi muz,Francuz,stvarno dzentlmen.I moram da kazem da Francuzi imaju to nesto u sebi neodoljivo...Sto se Amerike tu nema pravila.Imate i dzentlmene koji sve placaju,dok imate i one koji su stvarno bogati i padnu na stvarno malim stvarima.Takve ne podnosim.Moj sadasnji decko je stvarno OK i galantan,i ne samo to jako je dobra i plemenita osoba.Svoju cerku savetujem da pazi sta radi,da ne dozvoljava da je niko iskoriscava,jer mislim da muskarac mora da bude zastitnik,neko na koga mozes da se oslonis.Naravno ne da bude jednostrano,mora i zena da uzvrati sve to na svoj nacin.Ako nije uzajamno,nista ne vredi

hm

pre 8 godina

I ja sam imala veze gde sam vise trosila nego muskarac jer sam imala vise u tom trenutku. Nisam nista racunala ali nije ni to dobro. Nisu ni oni gadljivi da se grebu za pica i poklone, ne sekirajte se ;-). Cak kada ih slusam u nekom drustvu da komentarisu takvog svi su ushiceni i puni divljenja jer se on "snasao". Zene kad se tako snadju onda drvlje i kamenje a oni su smekeri.

flaster

pre 8 godina

Ok je da u prvih par meseci ne mora baš da me predstavlja kao njegovu izabranicu, ali da taksisti kaže "moja drugarica" dok iz taksija telefonira sa mnom... to jasnije nije moglo biti. Nisam to komentarisala, već sačekala da mi se još neke situacije smuče i izašla iz veze bez da je ikada saznao šta je sve prouzrokovalo moju odluku da prekinem vezu.

Filmofil

pre 8 godina

Ja sam odrasla tu i svoje racune sam placala uvek, sem ako neko nije pozeleo da casti zbog neceg lepog sto mu/joj se desilo. Zene ovde gde zivim placaju za sebe. Kad ti neko plati (ne racunam ono kad ste godinama zajedno) obicno racuna da mu/joj nesto dugujes. I ako bas insistira jasno je da hoce komtrolu preko para. Cik nesto odbi posle toga. Na mozgu ima da ti sedi. Sloboda izbora je neprocenjiva i nema pica, parfema ili krpe koji mogu da je plate.
One koje su zaista samostalne ne ocekuju da im se placa, ali ne vole grebatore kojih ima medju muskarcima (grebu se i o ortake da se razumemo). Odnos prema novcu je jedna od najvaznijih stavki koja pokazuje da li mozemo ili ne sa nekim.

psp

pre 8 godina

Malo ste strogi. Moje misljenje, da ako ima obostrane hemije ne treba odustajati. Ljudi se menjaju, prirodno uce, i nak kraju se promene! Ako oboje odustanete cak i od prijateljstva zbog nekih gluposti, onda ste tek izgubili sebe, tj. promenili ste se, postali ste iskljucivi, crno-beli, jedan korak dalje od vase biti. Ali da, slazem se, tako je lakse, a svi znamo da je lakse sigurnije. Ja izbegavam lakse ..Uf.... I pijem Schweppes ponekad ;)

Neo

pre 8 godina

Sve je ok, i sve važi i za žene, osim ovog prvog. Baš me zanima šta feministkinje imaju da kažu na to?! Ako tražite ravnopravnost onda ona treba uvek da važi, zar ne??? Meni se čini da (neke) žene koriste ravnopravnost samo kada im to odgovara... Ja recimo prvih nekoliko sastanaka uvek platim za oboje. Ali kad treba da platim račun prvo što gledam je da li će devojka da posegne za novčanikom. Jer, ako ne posegne i ne ponudi se da plati (bar svoj deo) to mi govori da je sa mnom izašla iz čiste koristi. Posle 4. izlaska insistiram da se smenjujemo kod plaćanja i da je sada na nju red. E sad, da li sam ja škrt ili brinem za ravnopravnost žena???

Sanela

pre 8 godina

Ako je muskarac stipsa, ostavite ga. Nije to samo "ne plati u kaficu" nego mnogo vise. O tome se mnogo ne govori, ali je siroko rasprostranjeno, da mnoge devojke trose vise na momke nego obrnuto.

Sly

pre 8 godina

Znaci ravnopravnost i emancipacija vazi samo dok to ne kosta?

Ta selektivna emancipacija me je uvek nervirala. Budi dzentlmen (znaci drzi se starih pravila igre), pomogni joj obuci jaknu, pusti je da udje prva u lift, otvori vrata na kolima itd., ali kad smo kodkuce usisivac u ruke, jer mi smo ravnopravni i sad vaze druga pravila.

Da budem jasan, nije mi tesko biti fin, ja uvek izvucem stolicu u restoranu da ona sedne i igram po starim pravilima, odrastao sam tako da trebam postovati zene, nemam problem ni sa poslom u svojoj kuci, ali kad se naglasi da se sve to ocekuje od mene onda eksplodiram. Ne mogu biti i dzentlemn i metroseksualac u isto vreme.

Vader

pre 8 godina

Meni je normalno da ne bude bitno ko plaća račun. Nekad on, nekad ja, nekad oboje. Ako je nekome toliko bitno da slučajno ne plati više od ovog drugog, ta osoba jednostavno nije opuštena kog god da je pola i imaćete problema sa njom.

dante

pre 8 godina

Sve sem prve stavke se podrazumeva da treba ostaviti takvu osobu. A ako delite racun - sta je lose u tome? Ja mislim da u vezi treba sve deliti, pa i racune. Sem onog prvog na dejtu, kada ga inicira muskarac.

bcg

pre 8 godina

Uglavnom se slazem, osim za ovo prvo, iako I sam uvek placam osim ako se devojka ne ponudi da plati..ok je platiti prvi, drugi, treci put, ali nismo ni mi muskarci bankomati..

bcg

pre 8 godina

Uglavnom se slazem, osim za ovo prvo, iako I sam uvek placam osim ako se devojka ne ponudi da plati..ok je platiti prvi, drugi, treci put, ali nismo ni mi muskarci bankomati..

Vader

pre 8 godina

Meni je normalno da ne bude bitno ko plaća račun. Nekad on, nekad ja, nekad oboje. Ako je nekome toliko bitno da slučajno ne plati više od ovog drugog, ta osoba jednostavno nije opuštena kog god da je pola i imaćete problema sa njom.

dante

pre 8 godina

Sve sem prve stavke se podrazumeva da treba ostaviti takvu osobu. A ako delite racun - sta je lose u tome? Ja mislim da u vezi treba sve deliti, pa i racune. Sem onog prvog na dejtu, kada ga inicira muskarac.

hm

pre 8 godina

I ja sam imala veze gde sam vise trosila nego muskarac jer sam imala vise u tom trenutku. Nisam nista racunala ali nije ni to dobro. Nisu ni oni gadljivi da se grebu za pica i poklone, ne sekirajte se ;-). Cak kada ih slusam u nekom drustvu da komentarisu takvog svi su ushiceni i puni divljenja jer se on "snasao". Zene kad se tako snadju onda drvlje i kamenje a oni su smekeri.

Sanela

pre 8 godina

Ako je muskarac stipsa, ostavite ga. Nije to samo "ne plati u kaficu" nego mnogo vise. O tome se mnogo ne govori, ali je siroko rasprostranjeno, da mnoge devojke trose vise na momke nego obrnuto.

robokap

pre 8 godina

Eh,moje zene,u vezi se oslanjao na mene 70%placala ja,30%on,da vam kazem,on u braku osim grejanja nista vise ne placa,kafana se redovno posecuje,kvazi prijateljima pice redovno,ali deci,nikad i nista,cak nikada ni 200 dinara za brufen....da ne pricam o oatalom.Vodite racuna...Pocetak sve govori...Danas i benzin rodjenoj deci naolacuje deci i meni,a ja i njega hranim gratis....Sirom oci! otvarajte....
(Miljana, 30. maj 2015 16:30) pa sta si trazila sa takvim??

Sly

pre 8 godina

Znaci ravnopravnost i emancipacija vazi samo dok to ne kosta?

Ta selektivna emancipacija me je uvek nervirala. Budi dzentlmen (znaci drzi se starih pravila igre), pomogni joj obuci jaknu, pusti je da udje prva u lift, otvori vrata na kolima itd., ali kad smo kodkuce usisivac u ruke, jer mi smo ravnopravni i sad vaze druga pravila.

Da budem jasan, nije mi tesko biti fin, ja uvek izvucem stolicu u restoranu da ona sedne i igram po starim pravilima, odrastao sam tako da trebam postovati zene, nemam problem ni sa poslom u svojoj kuci, ali kad se naglasi da se sve to ocekuje od mene onda eksplodiram. Ne mogu biti i dzentlemn i metroseksualac u isto vreme.

Filmofil

pre 8 godina

Ja sam odrasla tu i svoje racune sam placala uvek, sem ako neko nije pozeleo da casti zbog neceg lepog sto mu/joj se desilo. Zene ovde gde zivim placaju za sebe. Kad ti neko plati (ne racunam ono kad ste godinama zajedno) obicno racuna da mu/joj nesto dugujes. I ako bas insistira jasno je da hoce komtrolu preko para. Cik nesto odbi posle toga. Na mozgu ima da ti sedi. Sloboda izbora je neprocenjiva i nema pica, parfema ili krpe koji mogu da je plate.
One koje su zaista samostalne ne ocekuju da im se placa, ali ne vole grebatore kojih ima medju muskarcima (grebu se i o ortake da se razumemo). Odnos prema novcu je jedna od najvaznijih stavki koja pokazuje da li mozemo ili ne sa nekim.

Miljana

pre 8 godina

Eh,moje zene,u vezi se oslanjao na mene 70%placala ja,30%on,da vam kazem,on u braku osim grejanja nista vise ne placa,kafana se redovno posecuje,kvazi prijateljima pice redovno,ali deci,nikad i nista,cak nikada ni 200 dinara za brufen....da ne pricam o oatalom.Vodite racuna...Pocetak sve govori...Danas i benzin rodjenoj deci naolacuje deci i meni,a ja i njega hranim gratis....Sirom oci! otvarajte....

flaster

pre 8 godina

Ok je da u prvih par meseci ne mora baš da me predstavlja kao njegovu izabranicu, ali da taksisti kaže "moja drugarica" dok iz taksija telefonira sa mnom... to jasnije nije moglo biti. Nisam to komentarisala, već sačekala da mi se još neke situacije smuče i izašla iz veze bez da je ikada saznao šta je sve prouzrokovalo moju odluku da prekinem vezu.

Jašim

pre 8 godina

90% komentara vezano za pare... Ravnopravnost do poslednjeg dinara, mislim stvarno.... Lepo vam piše da ostavite takvog dečka/devojku (sve napisano u tekstu važi i za žene). Nađite neke normalne ljude i opustite se, veza treba da bude zabavna a ne napeta.

leeloo

pre 8 godina

Mislim da je najgora od navedenih osobina kada muskarac spusta devojku u drustvu. Ma i kada su sami njih dvoje. To mi je uzasno ruzno i kod mene to nema prolazak.

aleksis

pre 8 godina

@Sly
Zasto poredis lepo vaspitanje i kucne poslove? Ja sam zensko pa ako je pored mene neko stariji ili sa decom bilo musko ili zensko uvek ih propustim u lift. To je vaspitanje i nije ograniceno na partnerske odnose vec na ljuske. Ako ces ti mene da propustis u lift sto je gest od tri sekunde a ja posle treba tri sata da sredjujem sama kucu da bismo bili kvit onda neka hvala, udji u lift prvi ali pospremi za sobom.

Tea New York

pre 8 godina

U vezi placanja racuna mogu da kazem moja iskustva iz tri zemlje u kojima sam zivela,u ovoj zadnjoj i dalje zivim.Dakle redom Nemacka,Francuska i USA.U Nemackoj uglavnom placa svako svoj racun,cak i ako su devojka i decko u duzoj vezi.Jako retko sam vidjala a i dozivljavala drugacije.Sto se Francuske tice i tu preovladjuje placanje svako svoje,medjutim neretko dzentlmen ne dopusta raspravu oko toga ko placa.Takav je i moj bivsi muz,Francuz,stvarno dzentlmen.I moram da kazem da Francuzi imaju to nesto u sebi neodoljivo...Sto se Amerike tu nema pravila.Imate i dzentlmene koji sve placaju,dok imate i one koji su stvarno bogati i padnu na stvarno malim stvarima.Takve ne podnosim.Moj sadasnji decko je stvarno OK i galantan,i ne samo to jako je dobra i plemenita osoba.Svoju cerku savetujem da pazi sta radi,da ne dozvoljava da je niko iskoriscava,jer mislim da muskarac mora da bude zastitnik,neko na koga mozes da se oslonis.Naravno ne da bude jednostrano,mora i zena da uzvrati sve to na svoj nacin.Ako nije uzajamno,nista ne vredi

Neo

pre 8 godina

Sve je ok, i sve važi i za žene, osim ovog prvog. Baš me zanima šta feministkinje imaju da kažu na to?! Ako tražite ravnopravnost onda ona treba uvek da važi, zar ne??? Meni se čini da (neke) žene koriste ravnopravnost samo kada im to odgovara... Ja recimo prvih nekoliko sastanaka uvek platim za oboje. Ali kad treba da platim račun prvo što gledam je da li će devojka da posegne za novčanikom. Jer, ako ne posegne i ne ponudi se da plati (bar svoj deo) to mi govori da je sa mnom izašla iz čiste koristi. Posle 4. izlaska insistiram da se smenjujemo kod plaćanja i da je sada na nju red. E sad, da li sam ja škrt ili brinem za ravnopravnost žena???

kraljica

pre 8 godina

@Neo: Filmofil je sve objasnila, a evo da ti kaže jedna feministkinja kad već pitaš: pitanje plaćanja i odnosa prema novcu je stvar lične sebičnosti ili nesebičnosti, što su izuzetno bitne osobine za neki odnos. Po mom iskustvu, muškarci koji se pozivaju na ravnopravnost kad je plaćanje u pitanju, ne pozivaju se na istu kada su u pitanju neke druge stvari koje idu ženama u prilog, ili su čak vrlo konzervativni. Feministkinje nemaju ništa protiv da same plaćaju svoje račune, ali imaju protiv sebičnosti i grebanja pod maskom "ravnopravnosti".

majda

pre 8 godina

Prvi put kad me je neko iznerviro bilo je kada me je neki mladić zvao par puta da izađemo, ja ga nisam poznavala ali je znao momke iz moje ulice. E, jednog popodneva pristadoh i on mrtav hladan reče - ali moram prvo na fudbalsku utakmicu. Progutala sam to i izašla kasnije. Pitao me je bezvezne stvari, da li pijem hladnu koka kolu i da li sam operisala krajnike. Rekla sam da nisam a da imam i slepo crevo. Rekao je nešto u stilu, sada ćemo popiti koka kolu a sledeći put idemo u piceriju, najverovatnije. Naravno nikada nisam više izašla sa njim. Moj dugogodišnji momak za koga se nisam udala je kad me je prvi put dopratio do kuće i onda smo svratili u Grafičar na piće, mrtav hladan rekao -ja nemam para. Bila sam student ali sam platila. Nikada nije bio rasipan ali ni štedljiv, trudio se da mi pokloni ono za šta zna da mi se sviđa. Donosio cveće, sladoled, šal i rukavice kutije za nakit, knjige,lepeze i slično. Ja sam mu kupila Levisovu košulju kad sam se zaposlila i džemper od kašmira. Ali tu je postojala hemija što neko reče. Dobro, bude i onih koji su veoma široke ruke, ali najbolje je biti ravnopravan u tim odnosima plaćanja i u braku i van njega.

Nata

pre 8 godina

Ja sam jednog ostavila jer je bio rasipnik. Kola, garderoba, ture, a kad dodje vreme za more - nema. Dosta je zaradjivao, ali sa parama nije pojma imao. Kako sutra da ocekujem da se skucimo?

XYZ

pre 8 godina

Imala sam drugaricu sa kojom sam u toku fakulteta pobekad odlazila u Mek, jer je ona volela da ide. Meni je tamo samo sladoled ok, i uzmem uvek samo sladoled. Jednom platim ja, jednom ona. Kad ja placam, ona uzme sve sto moze - sendvic, pomfrit, sok, sladoled, pitu i tako. Kad ona placa, samo nesto malo.
Jednom me napala da sednemo u kafic, narucila kafu, sok i flasicu vode, ja sok. Dodje konobar, kaze ona da nema para, da ja platim. Kazem ok, ali ti si zvala, i sta bi bilo da nemam ni ja para kod sebe trenutno? Platim ja, i pitam je sto nije popila vodu. Kaze kasnije ce kad bude setala po gradu, zato je uzela.
Bilo je jos svega slicnog.
Vise se ne druzim sa njom.

psp

pre 8 godina

Malo ste strogi. Moje misljenje, da ako ima obostrane hemije ne treba odustajati. Ljudi se menjaju, prirodno uce, i nak kraju se promene! Ako oboje odustanete cak i od prijateljstva zbog nekih gluposti, onda ste tek izgubili sebe, tj. promenili ste se, postali ste iskljucivi, crno-beli, jedan korak dalje od vase biti. Ali da, slazem se, tako je lakse, a svi znamo da je lakse sigurnije. Ja izbegavam lakse ..Uf.... I pijem Schweppes ponekad ;)

night owl

pre 8 godina

Ostavite ga odmah, ako sam dobro shavatila još uvek niste ili vas i dalje iskorišćava. Ne radi se samo o materijalnoj strani nego o čoveku koji ne brine o svojoj porodici, ženi i deci nego ih još i zloupotrebljava.

Sabre

pre 8 godina

Super.. dakle feminizam i jednakost su kul dok god ne dodje do para jel?! Zasto muskarac uopste mora da zahteva deljenje racuna?! Ja sam u svakoj svojoj vezi sasvim prirodno dolazio u situaciju gde ponekad ja platim, ponekad ona, ponekad podelimo, i niko oko toga nije pravio problem. Svaka druga vrsta odnosa je po meni potpuna budalastina, i ceo taj trip da bi mi trebalo da budemo 'galantni' i 'dzentlmeni' ali da za sve ostalo postoji neka 'jednakost' je totalno diskriminisuca i glupa prema muskarcima, a svaka zena kojoj je stalo do sebe a nije vaspitana kao sponzorusa nece ni sama prihvatiti da je decko/muz izdrzava dok ona glumi ludilo.

Da ne pricam o drugoj stavki zvanoj 'dramljenje ludila' koja kada je primenjena od strane zena je ultimativni dokaz zenstvenosti i igranja 'teske za osvajanje' ali kada to muskarci rade, trebalo bi ga ostaviti?! Malo manje instant feminizma, molicu..

sta cu

pre 8 godina

*neo
kako se zoves da znamo da ne izlazimo s tobom. blam bi me pojeo da mi frajer kaze e sad je tvoj red da platis. pa nije ovo nemacka. bljak

bzbz

pre 8 godina

@robokap pa eto bila je nesebicna pa nadrljala.
U sustini malo je odnosa kako treba skoro uvek neko nekog jase i koristi. Zato treba uvek drzati do sebe. A vi i muskarci drzite do sebe ali ne, prvi ce da placaju da setaju neku ribu samo ako imaju a onda kukaju na zene. Pa ne placajte i ne dajte da vas jase. Ali placate skoro uvek ako mozete. I nekako vas ne pogadja sto je tu zbog para samo ako dooobra. Pa zar nije tako?

Crna

pre 8 godina

Sve osim prvog je očigledno. Što se tiče novca, često se dešava da on zarađuje mnogo manje od mene pa je besmisleno da mu tako nešto tražim. Lepo je kad te nekad negde izvede i plati, ali kao pravilo... ne.

jjjiinn

pre 8 godina

Uvek morate da imate nesto za trampu, ako hocete da budete zahtevne. Realnost pokazuje da zene ostaju sa svojim partnerima i kada im se ne svidja veci broj njihovih osobina. Zasto? Pa kombinacija toga da cesto ne mogu da nadju bolje, ili misle da ne mogu bolje, uz obavezni strah od nepoznatog. Bilo kako bilo, jako je ruzno i neprincipijelno napisati da nekoga treba ostaviti zato sto trazi da se deli racun. Tacno je da to najcesce ukazuje na neke druge lose osobine, obzirom na to da je ovde ukorenjeno, i maltene stvar pristojnosti da muskarci placaju, ali to ne menja stvar. Sto je najcrnje, ovakve stavove najcesce zastupaju zene kojima se najvise digne kosa na glavi kada muskarac kaze da se zna koji su zenski poslovi po kuci. Kao i obicno, ljudi vole da teraju svoj interes, ali kada se procita ovakav tekst uz komentare, jasno je koja je strana drasticno beskrupuloznija. Dobar kontraprimer bi bio da neko napise savet u novinama muskarcima, da ostave zenu koja trazi da se dele kucni poslovi (pranje sudova, peglanje, ciscenje kuce...). Pa zene bi razapele "novinara" koji bi tako nesto napisao. A sponzoraska propaganda se tolerise.

hemija tu ne pomaze

pre 8 godina

@ psp

Bilo hemije i te kako, ali patoloska stipsa, lazno se predstavlja, voli da ponizava, neodlucan i stalno i sve odlaze.

Kole

pre 8 godina

Svako ko je malo boravio na zapadu, zna da muskarac i zena tamo uvak odvojeno placaju svoje pice i jelo u restorano. To se podrazumeva. Tako da ovo pravilo o skrtarenju je navlacenje nasih devojaka da nastave sa trazenjem sponzora, umesto da same zaradjuju. Ukratko, plan je da ih se zadrzi u tom potcinjenom ponizavajucem statusu.

Neo

pre 8 godina

Sve je ok, i sve važi i za žene, osim ovog prvog. Baš me zanima šta feministkinje imaju da kažu na to?! Ako tražite ravnopravnost onda ona treba uvek da važi, zar ne??? Meni se čini da (neke) žene koriste ravnopravnost samo kada im to odgovara... Ja recimo prvih nekoliko sastanaka uvek platim za oboje. Ali kad treba da platim račun prvo što gledam je da li će devojka da posegne za novčanikom. Jer, ako ne posegne i ne ponudi se da plati (bar svoj deo) to mi govori da je sa mnom izašla iz čiste koristi. Posle 4. izlaska insistiram da se smenjujemo kod plaćanja i da je sada na nju red. E sad, da li sam ja škrt ili brinem za ravnopravnost žena???

Sly

pre 8 godina

Znaci ravnopravnost i emancipacija vazi samo dok to ne kosta?

Ta selektivna emancipacija me je uvek nervirala. Budi dzentlmen (znaci drzi se starih pravila igre), pomogni joj obuci jaknu, pusti je da udje prva u lift, otvori vrata na kolima itd., ali kad smo kodkuce usisivac u ruke, jer mi smo ravnopravni i sad vaze druga pravila.

Da budem jasan, nije mi tesko biti fin, ja uvek izvucem stolicu u restoranu da ona sedne i igram po starim pravilima, odrastao sam tako da trebam postovati zene, nemam problem ni sa poslom u svojoj kuci, ali kad se naglasi da se sve to ocekuje od mene onda eksplodiram. Ne mogu biti i dzentlemn i metroseksualac u isto vreme.

Tea New York

pre 8 godina

U vezi placanja racuna mogu da kazem moja iskustva iz tri zemlje u kojima sam zivela,u ovoj zadnjoj i dalje zivim.Dakle redom Nemacka,Francuska i USA.U Nemackoj uglavnom placa svako svoj racun,cak i ako su devojka i decko u duzoj vezi.Jako retko sam vidjala a i dozivljavala drugacije.Sto se Francuske tice i tu preovladjuje placanje svako svoje,medjutim neretko dzentlmen ne dopusta raspravu oko toga ko placa.Takav je i moj bivsi muz,Francuz,stvarno dzentlmen.I moram da kazem da Francuzi imaju to nesto u sebi neodoljivo...Sto se Amerike tu nema pravila.Imate i dzentlmene koji sve placaju,dok imate i one koji su stvarno bogati i padnu na stvarno malim stvarima.Takve ne podnosim.Moj sadasnji decko je stvarno OK i galantan,i ne samo to jako je dobra i plemenita osoba.Svoju cerku savetujem da pazi sta radi,da ne dozvoljava da je niko iskoriscava,jer mislim da muskarac mora da bude zastitnik,neko na koga mozes da se oslonis.Naravno ne da bude jednostrano,mora i zena da uzvrati sve to na svoj nacin.Ako nije uzajamno,nista ne vredi

Sanela

pre 8 godina

Ako je muskarac stipsa, ostavite ga. Nije to samo "ne plati u kaficu" nego mnogo vise. O tome se mnogo ne govori, ali je siroko rasprostranjeno, da mnoge devojke trose vise na momke nego obrnuto.

dante

pre 8 godina

Sve sem prve stavke se podrazumeva da treba ostaviti takvu osobu. A ako delite racun - sta je lose u tome? Ja mislim da u vezi treba sve deliti, pa i racune. Sem onog prvog na dejtu, kada ga inicira muskarac.

bcg

pre 8 godina

Uglavnom se slazem, osim za ovo prvo, iako I sam uvek placam osim ako se devojka ne ponudi da plati..ok je platiti prvi, drugi, treci put, ali nismo ni mi muskarci bankomati..

sta cu

pre 8 godina

*neo
kako se zoves da znamo da ne izlazimo s tobom. blam bi me pojeo da mi frajer kaze e sad je tvoj red da platis. pa nije ovo nemacka. bljak

Sabre

pre 8 godina

Super.. dakle feminizam i jednakost su kul dok god ne dodje do para jel?! Zasto muskarac uopste mora da zahteva deljenje racuna?! Ja sam u svakoj svojoj vezi sasvim prirodno dolazio u situaciju gde ponekad ja platim, ponekad ona, ponekad podelimo, i niko oko toga nije pravio problem. Svaka druga vrsta odnosa je po meni potpuna budalastina, i ceo taj trip da bi mi trebalo da budemo 'galantni' i 'dzentlmeni' ali da za sve ostalo postoji neka 'jednakost' je totalno diskriminisuca i glupa prema muskarcima, a svaka zena kojoj je stalo do sebe a nije vaspitana kao sponzorusa nece ni sama prihvatiti da je decko/muz izdrzava dok ona glumi ludilo.

Da ne pricam o drugoj stavki zvanoj 'dramljenje ludila' koja kada je primenjena od strane zena je ultimativni dokaz zenstvenosti i igranja 'teske za osvajanje' ali kada to muskarci rade, trebalo bi ga ostaviti?! Malo manje instant feminizma, molicu..

Miljana

pre 8 godina

Eh,moje zene,u vezi se oslanjao na mene 70%placala ja,30%on,da vam kazem,on u braku osim grejanja nista vise ne placa,kafana se redovno posecuje,kvazi prijateljima pice redovno,ali deci,nikad i nista,cak nikada ni 200 dinara za brufen....da ne pricam o oatalom.Vodite racuna...Pocetak sve govori...Danas i benzin rodjenoj deci naolacuje deci i meni,a ja i njega hranim gratis....Sirom oci! otvarajte....

jjjiinn

pre 8 godina

Uvek morate da imate nesto za trampu, ako hocete da budete zahtevne. Realnost pokazuje da zene ostaju sa svojim partnerima i kada im se ne svidja veci broj njihovih osobina. Zasto? Pa kombinacija toga da cesto ne mogu da nadju bolje, ili misle da ne mogu bolje, uz obavezni strah od nepoznatog. Bilo kako bilo, jako je ruzno i neprincipijelno napisati da nekoga treba ostaviti zato sto trazi da se deli racun. Tacno je da to najcesce ukazuje na neke druge lose osobine, obzirom na to da je ovde ukorenjeno, i maltene stvar pristojnosti da muskarci placaju, ali to ne menja stvar. Sto je najcrnje, ovakve stavove najcesce zastupaju zene kojima se najvise digne kosa na glavi kada muskarac kaze da se zna koji su zenski poslovi po kuci. Kao i obicno, ljudi vole da teraju svoj interes, ali kada se procita ovakav tekst uz komentare, jasno je koja je strana drasticno beskrupuloznija. Dobar kontraprimer bi bio da neko napise savet u novinama muskarcima, da ostave zenu koja trazi da se dele kucni poslovi (pranje sudova, peglanje, ciscenje kuce...). Pa zene bi razapele "novinara" koji bi tako nesto napisao. A sponzoraska propaganda se tolerise.

psp

pre 8 godina

Malo ste strogi. Moje misljenje, da ako ima obostrane hemije ne treba odustajati. Ljudi se menjaju, prirodno uce, i nak kraju se promene! Ako oboje odustanete cak i od prijateljstva zbog nekih gluposti, onda ste tek izgubili sebe, tj. promenili ste se, postali ste iskljucivi, crno-beli, jedan korak dalje od vase biti. Ali da, slazem se, tako je lakse, a svi znamo da je lakse sigurnije. Ja izbegavam lakse ..Uf.... I pijem Schweppes ponekad ;)

hm

pre 8 godina

I ja sam imala veze gde sam vise trosila nego muskarac jer sam imala vise u tom trenutku. Nisam nista racunala ali nije ni to dobro. Nisu ni oni gadljivi da se grebu za pica i poklone, ne sekirajte se ;-). Cak kada ih slusam u nekom drustvu da komentarisu takvog svi su ushiceni i puni divljenja jer se on "snasao". Zene kad se tako snadju onda drvlje i kamenje a oni su smekeri.

Nata

pre 8 godina

Ja sam jednog ostavila jer je bio rasipnik. Kola, garderoba, ture, a kad dodje vreme za more - nema. Dosta je zaradjivao, ali sa parama nije pojma imao. Kako sutra da ocekujem da se skucimo?

kraljica

pre 8 godina

@Neo: Filmofil je sve objasnila, a evo da ti kaže jedna feministkinja kad već pitaš: pitanje plaćanja i odnosa prema novcu je stvar lične sebičnosti ili nesebičnosti, što su izuzetno bitne osobine za neki odnos. Po mom iskustvu, muškarci koji se pozivaju na ravnopravnost kad je plaćanje u pitanju, ne pozivaju se na istu kada su u pitanju neke druge stvari koje idu ženama u prilog, ili su čak vrlo konzervativni. Feministkinje nemaju ništa protiv da same plaćaju svoje račune, ali imaju protiv sebičnosti i grebanja pod maskom "ravnopravnosti".

Vader

pre 8 godina

Meni je normalno da ne bude bitno ko plaća račun. Nekad on, nekad ja, nekad oboje. Ako je nekome toliko bitno da slučajno ne plati više od ovog drugog, ta osoba jednostavno nije opuštena kog god da je pola i imaćete problema sa njom.

Filmofil

pre 8 godina

Ja sam odrasla tu i svoje racune sam placala uvek, sem ako neko nije pozeleo da casti zbog neceg lepog sto mu/joj se desilo. Zene ovde gde zivim placaju za sebe. Kad ti neko plati (ne racunam ono kad ste godinama zajedno) obicno racuna da mu/joj nesto dugujes. I ako bas insistira jasno je da hoce komtrolu preko para. Cik nesto odbi posle toga. Na mozgu ima da ti sedi. Sloboda izbora je neprocenjiva i nema pica, parfema ili krpe koji mogu da je plate.
One koje su zaista samostalne ne ocekuju da im se placa, ali ne vole grebatore kojih ima medju muskarcima (grebu se i o ortake da se razumemo). Odnos prema novcu je jedna od najvaznijih stavki koja pokazuje da li mozemo ili ne sa nekim.

flaster

pre 8 godina

Ok je da u prvih par meseci ne mora baš da me predstavlja kao njegovu izabranicu, ali da taksisti kaže "moja drugarica" dok iz taksija telefonira sa mnom... to jasnije nije moglo biti. Nisam to komentarisala, već sačekala da mi se još neke situacije smuče i izašla iz veze bez da je ikada saznao šta je sve prouzrokovalo moju odluku da prekinem vezu.

Jašim

pre 8 godina

90% komentara vezano za pare... Ravnopravnost do poslednjeg dinara, mislim stvarno.... Lepo vam piše da ostavite takvog dečka/devojku (sve napisano u tekstu važi i za žene). Nađite neke normalne ljude i opustite se, veza treba da bude zabavna a ne napeta.

robokap

pre 8 godina

Eh,moje zene,u vezi se oslanjao na mene 70%placala ja,30%on,da vam kazem,on u braku osim grejanja nista vise ne placa,kafana se redovno posecuje,kvazi prijateljima pice redovno,ali deci,nikad i nista,cak nikada ni 200 dinara za brufen....da ne pricam o oatalom.Vodite racuna...Pocetak sve govori...Danas i benzin rodjenoj deci naolacuje deci i meni,a ja i njega hranim gratis....Sirom oci! otvarajte....
(Miljana, 30. maj 2015 16:30) pa sta si trazila sa takvim??

Kole

pre 8 godina

Svako ko je malo boravio na zapadu, zna da muskarac i zena tamo uvak odvojeno placaju svoje pice i jelo u restorano. To se podrazumeva. Tako da ovo pravilo o skrtarenju je navlacenje nasih devojaka da nastave sa trazenjem sponzora, umesto da same zaradjuju. Ukratko, plan je da ih se zadrzi u tom potcinjenom ponizavajucem statusu.

bzbz

pre 8 godina

@robokap pa eto bila je nesebicna pa nadrljala.
U sustini malo je odnosa kako treba skoro uvek neko nekog jase i koristi. Zato treba uvek drzati do sebe. A vi i muskarci drzite do sebe ali ne, prvi ce da placaju da setaju neku ribu samo ako imaju a onda kukaju na zene. Pa ne placajte i ne dajte da vas jase. Ali placate skoro uvek ako mozete. I nekako vas ne pogadja sto je tu zbog para samo ako dooobra. Pa zar nije tako?

aleksis

pre 8 godina

@Sly
Zasto poredis lepo vaspitanje i kucne poslove? Ja sam zensko pa ako je pored mene neko stariji ili sa decom bilo musko ili zensko uvek ih propustim u lift. To je vaspitanje i nije ograniceno na partnerske odnose vec na ljuske. Ako ces ti mene da propustis u lift sto je gest od tri sekunde a ja posle treba tri sata da sredjujem sama kucu da bismo bili kvit onda neka hvala, udji u lift prvi ali pospremi za sobom.

night owl

pre 8 godina

Ostavite ga odmah, ako sam dobro shavatila još uvek niste ili vas i dalje iskorišćava. Ne radi se samo o materijalnoj strani nego o čoveku koji ne brine o svojoj porodici, ženi i deci nego ih još i zloupotrebljava.

majda

pre 8 godina

Prvi put kad me je neko iznerviro bilo je kada me je neki mladić zvao par puta da izađemo, ja ga nisam poznavala ali je znao momke iz moje ulice. E, jednog popodneva pristadoh i on mrtav hladan reče - ali moram prvo na fudbalsku utakmicu. Progutala sam to i izašla kasnije. Pitao me je bezvezne stvari, da li pijem hladnu koka kolu i da li sam operisala krajnike. Rekla sam da nisam a da imam i slepo crevo. Rekao je nešto u stilu, sada ćemo popiti koka kolu a sledeći put idemo u piceriju, najverovatnije. Naravno nikada nisam više izašla sa njim. Moj dugogodišnji momak za koga se nisam udala je kad me je prvi put dopratio do kuće i onda smo svratili u Grafičar na piće, mrtav hladan rekao -ja nemam para. Bila sam student ali sam platila. Nikada nije bio rasipan ali ni štedljiv, trudio se da mi pokloni ono za šta zna da mi se sviđa. Donosio cveće, sladoled, šal i rukavice kutije za nakit, knjige,lepeze i slično. Ja sam mu kupila Levisovu košulju kad sam se zaposlila i džemper od kašmira. Ali tu je postojala hemija što neko reče. Dobro, bude i onih koji su veoma široke ruke, ali najbolje je biti ravnopravan u tim odnosima plaćanja i u braku i van njega.

leeloo

pre 8 godina

Mislim da je najgora od navedenih osobina kada muskarac spusta devojku u drustvu. Ma i kada su sami njih dvoje. To mi je uzasno ruzno i kod mene to nema prolazak.

Crna

pre 8 godina

Sve osim prvog je očigledno. Što se tiče novca, često se dešava da on zarađuje mnogo manje od mene pa je besmisleno da mu tako nešto tražim. Lepo je kad te nekad negde izvede i plati, ali kao pravilo... ne.

XYZ

pre 8 godina

Imala sam drugaricu sa kojom sam u toku fakulteta pobekad odlazila u Mek, jer je ona volela da ide. Meni je tamo samo sladoled ok, i uzmem uvek samo sladoled. Jednom platim ja, jednom ona. Kad ja placam, ona uzme sve sto moze - sendvic, pomfrit, sok, sladoled, pitu i tako. Kad ona placa, samo nesto malo.
Jednom me napala da sednemo u kafic, narucila kafu, sok i flasicu vode, ja sok. Dodje konobar, kaze ona da nema para, da ja platim. Kazem ok, ali ti si zvala, i sta bi bilo da nemam ni ja para kod sebe trenutno? Platim ja, i pitam je sto nije popila vodu. Kaze kasnije ce kad bude setala po gradu, zato je uzela.
Bilo je jos svega slicnog.
Vise se ne druzim sa njom.

hemija tu ne pomaze

pre 8 godina

@ psp

Bilo hemije i te kako, ali patoloska stipsa, lazno se predstavlja, voli da ponizava, neodlucan i stalno i sve odlaze.