Lepota žene

Nega kose na plaži

Sunce, morska voda i hlor isušuju kosu i čine je beživotnom. Naučite kako da sačuvate lepotu vaše kose na plaži.

Nedelja, 02.08.2015.

14:09

Izvor: stil

Default images
Thinkstock

Podeli:

Odavno smo naučili da leti nije dovoljno zaštititi samo kožu od sunčevih zraka, već treba voditi računa i o kosi. Vrućina, štetno sunčevo zračenje, plivanje u moru ili bazenu može poprilično da ošteti kosu. Zato su vam na godišnjem odmoru preko potrebni posebni preparati sa zaštitom od UV zračenja. Kao i šamponi, maske i balzami, za zdraviju i lepšu kosu važne su i dobre navike u ishrani i tretiranju kose.

Pravilna nega

Kad god ste na suncu, kosu obavezno zaštitite šeširom, naročito ukoliko se farbate. Ako imate dugačku kosu koju na plaži vezujete u pletenicu ili rep, regeneratorom zaštitite krajeve kako biste izbegli njihovo pucanje. Mokru kosu, bez obzira na to da li ste izašle iz mora, bazena ili ispod tuša, nikako ne trljajte peškirom, već je pustite da se sama prosuši. Najbolje bi bilo da nakon svakog kupanja u moru isperete kosu slatkom tekućom vodom.

Takođe, na sunce ne bi trebalo da izlazite mokre kose, jer je tada vlas mnogo podložnija isušivanju, što kasnije dovodi do njenog pucanja. Nakon što ste provele ceo dan na plaži ili bazenu, kosu morate dobro isprati da bi se oporavila od sunca, peska i mora. Nakon pranja, nanesite i regenerator da biste svojoj kosi nadoknadili sve hranljive sastojke.

Najbolje bi bilo da koristite specijalizovane „after sun” preparate, jer oni sadrže u sebi dodatnu zaštitu od sunca. Tako, šamponi sa „after sun” etiketom nežno čiste kosu, efikasno otklanjaju ostatke proizvoda za zaštitu od sunca, hlora i morske vode. Po povratku s mora nikako ne odlažite posetu frizeru. Ispucali krajevi koji se ne ošišaju na vreme doprinose daljem oštećenju dlake, pa će vaša kosa sve više pucati, naročito kada počnete da je sušite fenom. Kako biste zadržali kosu zdravom i lepom i nakon letnje sezone, počnite sa dobrim navikama na vreme.

Izvor: stil-magazin.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare