Lepota žene

Negujte usne tokom zime: 5 sjajnih recepata koje možete sami da napravite

Pet recepata za senzualne usne tokom zime možete napraviti sami kod kuće. Sa dolaskom jeseni, osim nege kože, menjamo i način na koji negujemo usne.

Četvrtak, 26.11.2015.

14:21

Izvor: Kurir

Default images
Thinkstock

Podeli:

Kako ih niske temperature i hladan vetar isušuju i čini ispucalim, potrebna im je posebna pažnja. Balsami su zato obavezni u svačijem neseseru, a poželjno je i da biramo ruževe sa dodatkom balsama i vitamina E. Ali, da bi zaštita od isušivanja bila potpuna, preporučuje se da jednom nedeljno uradimo piling koji će odstraniti mrtve ćelije sa usana i podstaći brže obnavljanje. Predstavljamo vam 5 odličnih recepata za pilinge koje lako možete napraviti kod kuće.

1. Šećer i med - Pomešajte dve kašičice šećera sa jednom kašičicom meda i dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja. Dobro istrljajte usne ovim pilingom, a potom isperite mlakom vodom.

2. Badem i pavlaka - Pomešajte kašičicu mlevenih badema, sa kašičicom kisele pavlake, šećera i dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja. Nanesite piling na usne i trljajte nežno kožu kružnim pokretima, a potom isperite toplom vodom.

3. Ricinusovo ulje - Napravite piling od kašike soka od limuna i kašike ricinusovog ulja pomešanog sa solju. Mešavinom istrljajte usne, a potom ih dobro isperite.

4. Kafa i so - Kašičicu kreme za negu lica pomešajte sa pola kašičice mlevene kafe i isto toliko soli. Smesu umasirajte u usne i potom isperite mlakom vodom.

5. Ovsene pahuljice i med - Dve kašičice maslinovog ulja, dve kašičice meda i kašičicu ovsenih pahuljica dobro sjedinite. Smesu nanesite na usne i nežno utrljavajte oko pola minuta, a potom ostavite da deluje oko pet minuta. Nakon toga isperite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare