Lepota žene

Savet frizera: Da li farbati celu kosu ili samo izrastak?

Kako je farbanje kod kuće i u sopstvenom izvođenju postalo omiljena sportska disciplina masa, tako je postala masovna i oubičajena pojava da žene imaju oštećene kose nastale kao posledica baš ovog sporta.

Sreda, 10.02.2016.

13:38

Autor: Miloš Fijatoviæ

Savet frizera: Da li farbati celu kosu ili samo izrastak?
foto: Thinkstock

Podeli:

Naravno da je sve ovo došlo kod nas kao posledica krize i sve većeg i većeg pada standarda (ko bi se normalan farbao kod kuće da može da sebi priušti da ode u frizerski salon?), i dok je kod nas osiromašenje uzimalo maha uporedo se i prestalo voditi računa o lošim stranama bojenja kose i lošim stranama pogrešnog načina upotreba boja za kosu, već je samo bitno da kosa ima neki ton i da su sede pokrivene ili pokrivene bar delimično. Za to vreme negde u belom svetu su ljudi smisli kako da se kosa boji svaki put cela, a da joj se ne oduzima na kvalitetu već da se isti poboljšava pri svakom bojenju, ali to je druga tema….

Ukoliko imate dilemu koju farbu iz prodavnice treba da koristite ne brinite da li je boja sa ili bez amonijaka jer ako nema amonijak onda ima neku zamenu pa vam se isto hvata- provereno.

-ukoliko farbate svaki put samo izrastak tada će vam krajevi kose ostajati svetliji u odnosu na ofarbani izrastak- ovo je najbolji način da očuvate kvalitet kose, a kako je prirodna- nefarbana kosa na krajevima uvek svetlija nego pri korenu dobijeni efekat je i prirodniji.

- ukoliko farbate celu kosu pri svakom farbanju onda je velika šansa da vam je kosa jako oštećena i ovo je nešto što treba izbegavati, pri čemu su izuzetak kose koje se farbaju u izrazito naglašene odsjaje (jarke boje- crvene, bakarne….) kojima je bojenje cele kose pri svakom farbanju nepohodno. Vremenom kosa više nije u stanju da zadrži pigment zbog količine oštećenja pa je i ne možete ofarbati ravnomerno.

- ukoliko pri svakom farbanju izrastka i raščešljate boju ka krajevima onda stalno imate nekako umrljanu i nedorečenu boju kose koja je ujedno i nepotrebno oštećena tim raščešljavanjem i ovo je po mišljenju autora najgora opcija za bojenje kose.

Miloš Fijatović,
frizerski salon "Fijatović"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare