Lepota žene

Svaki dan ovim čistite lice: Rezultati su fenomenalni

Tajna je u alfa-hidroksilnoj kiselini, koja uklanja mrtve ćelije, obnavlja i hidrira kožu.

Četvrtak, 28.04.2016.

13:15

Izvor: B92

Svaki dan ovim čistite lice: Rezultati su fenomenalni
Thinkstock

Podeli:

Mnogi znaju da jabukovo sirće ima pozitivan efekat na kosu, njegova primena je provereno oružje u borbi protivartritisa i bolova u zglobovima, a manje je poznato da je odličan saveznik u nezi lica!

Ako vas muče problemi sa kožom, poput osipa, upala, akni i proširenih pora, jabukovo sirće je idealno rešenje.

Naime, u njemu se nalaze alfa-hidroksilne kiseline, koje uklanjaju mrtve ćelije i obnavljaju kožu.Takođe, normalizuje lučenje masnoća, poseduje antibakterijska i antigljivična svojstva, odlično posvetljuje i hidrira kožu.

Skupi kozmetički preparati poznatih brendova za negu lica sadrže ovu komponentu, ali u jabukovom sirćetu je njihov sadržaj mnogo veći.

Pre primene, jabukovo sirće treba rablažiti prokuvanom ohlađenom vodom u odnosu 1:3. U pripremljeni rastvor umočite tupfer od vate i prebrišite lice pre uobičajenog umivanja. Radite tako ujutro i uveče.

Pomoću jabukovog sirćeta mogu se posvetliti pigmentne fleke - jednostavno stavite pokvašeni tupfer na mesta na koži sa prekomernom pigmentacijom na 20-30 minuta.

Imajte na umu da možete koristiti kupovni proizvod, ali za negu lica je bolje koristiti domaće jabukovo sirće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare