Lepota žene

Napravite sami prirodni dezodorans

Antiperspirant sadrži razne hemikalije koje sprečavaju znojenje, što je na duži rok štetno za naš organizam. Da biste to izbegli, možete sami da napravite prirodni dezodorans u stiku koji ne zatvara pore.

Subota, 23.07.2016.

13:21

Izvor: Novosti

Napravite sami prirodni dezodorans
foto: Thinkstock

Podeli:

Da li znate razliku između dezodoransa i antiperspiranta? Dezodorans sprečava neprijatne mirise do kojih dolazi kombinacijom znoja i bakterija, ali ne sprečava znojenje, dok antiperspirant sadrži razne hemikalije koje sprečavaju znojenje, što je na duži rok štetno za naš organizam.

Da biste to izbegli, možete sami da napravite prirodni dezodorans u stiku koji ne zatvara pore.

Potrebni sastojci:

* gustin,

* cvetovi lavande

* soda bikarbona

* maslinovo ulje

* vosak

* ruzmarin

Priprema:

* U 2 dl maslinovog ulja stavite sveže listove ruzmarina i sušene cvetove lavande. Ovu smesu držite na suncu nekoliko dana dok biljke ne puste svoju aromu.

* Maslinovo ulje procedite u lončić i lagano zagrejte na vatri, tek toliko da u njemu može da se otopi 15 g pčelinjeg voska.

* Na kraju, smesi dodajte 4 kašičice sode bikarbone i 4 kašičice gustina. Sve sastojke stavite u posudu u kojoj ćete čuvati dezodorans i ostavite da odstoji, kako bi se sjedinili i ohladili. Kada smesa postane ujednačena, gusta i hladna, vaš dezodorans je spreman za upotrebu!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare