Lepota žene

Sprečite neprijatnost: Evo kako da smanjite znojenje tokom leta

Preznojavanje u sauni, na treningu, dok trčimo ili u teretani, je itekako dobra stvar. A znojenje u svim drugim prilikama je veoma neugodna pojava, koju žene žele da izbegnu. Pogotovu leti, kada su ogromne vrućine, ženama znojenje može stvarati problem.

Nedelja, 31.07.2016.

16:31

Izvor: zenskimagazin.rs

Sprečite neprijatnost: Evo kako da smanjite znojenje tokom leta
foto: Thinkstock

Podeli:

Zapravo, znojenje je prirodan proces kojim naše telo izbacuje toksine, a ono što izaziva neprijatan miris jesu bakterije, koje se hrane tim toksinima.

Kako biste smanjile neugodne mirise na potpuno prirodan način, bez upotrebe dezodoransa i drugih kozmetičkih preparata, morate voditi računa o nivou pH kože, odnosno čitavog organizma, a to se postiže ishranom.

Prirodni preparati koji podižu pH vrednost kože

Održavajući pH nivo kože izbalansiranim je suštinsko i najvažnije u borbi protiv znojenja, jer bakterije ne podnose bazno okruženje. Možete probati sa jabukovim sirćetom, 100% organskim, koji ćete nanositi ispod pazuha, kako bi ste se smanjili znojenje, tj. oterale bakterije i sprečile neprijatne mirise. Pored jabukovog sirćeta, u područje ispod pazuha možete utrljati sodu bikarbonu.

Ishrana koja uravnotežuje pH vrednost tela

Ne manje važno, je održavanje pH ravnoteže celog organizma, što će se pozitivno odraziti i na pH nivo vaše kože. Izbacite so, začinjenu hranu, cigarete, kafu, gazirane sokove i alkohol. Neka se vaša ishrana bazira na što više svežeg voća i povrća, a što je sve veoma lako izvodljivo tokom letnjih meseci.

Ako jedete začinjenu hranu, vaše će telo reagovati isto kao što reaguje i na vrućinu. Telu je potrebno da se rahladi. A kako će se rashladiti? Da, naravno, pomoću znojenja. Napor koji je organizmu potreban da svari začinjenu i masnu hranu, dovešće do preteranog znojenja. Otrovi iz industrijske hrane, kao i iz začina moraju se izbaciti iz organizma, i to putem znojenja. Ovakva hrana povećava kiselost organizma, i eto bakterija, kao i neprijatnih mirisa.

Ako povećate baznost vašeg tela, pomoću voća i povrća, citrusnog voća, kao i limunade, smanjićete znojenje, kao i neprijatne mirise.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare