Lepota žene

Za dame koje ne suše fenom: Ako imate retku i tanku kosu ovo je rešenje za vas

Mnoge dame, naročito one koje imaju retku kosu i tanku dlaku, ne koriste fen već je posle pranja ostave da se sama osuši

Četvrtak, 25.08.2016.

19:30

Izvor: Novosti

Za dame koje ne suše fenom: Ako imate retku i tanku kosu ovo je rešenje za vas
Foto: thinkstock / ilustracija

Podeli:

Mnoge dame, naročito one koje imaju retku kosu i tanku dlaku, ne koriste fen već je posle pranja ostave da se sama osuši. Kada ste umorni uveče i odete na spavanje sa vlažnom kosom, rizikujete da se probudite čupavi, sa vlasima koje idu na sve strane. Problem možete izbeći ako primenite jedan od ova četiri trika.

Najjednostavnije je da spavate na satenskoj jastučnici jer ovaj materijal dozvoljava kosi da slobodno pada, ne mrsi je i najmanje oštećuje dlaku.

Jednako delotvorno, mada nešto neudobnije rešenje je da spavate sa zavezanim repom. Vodite, ipak, računa da ne bude suviše zategnut i koristite elastične trakice.

Ukovrdžanost možete sprečiti tako što ćete na mokru kosu naneti hidrirajuću masku za kosu, ali ne pretešku, da ne bi ujutru bila masna.

I poslednje rešenje je da napravite pletenice, koje se ujutru mogu pretvoriti u talase u kosi. Budite, ipak, oprezni, jer uspeh zavisi od tipa kose, pa je najbolje da isprobate šta vama najviše odgovara - jedna ili više manjih pletenica, klasična ili francuska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare