Lepota žene

Akne se leče i u kuhinji: Losos, med i čija čine čuda

Akne "pogađaju" 85 odsto osoba u određenom razdoblju života. Da biste izašli na kraj sa ovim problem, osim kod kozmetičara, problem pokušajte da rešite i u svojoj kuhinji. Naime, mnoge namirnice ublažiće upalne procese na vašem licu.

Nedelja, 19.02.2017.

12:33

Izvor: Mariota Vlaisavljeviæ

Akne se leče i u kuhinji: Losos, med i čija čine čuda
Foto: Thinkstock

Podeli:

Aknozna koža je rezultat ishrane pune zasićenih masti i šećera. To uzrokuje povećanu masnoću lica, otvorene pore i mitisere. Industrijski rafinisana hrana siromašna je hranljivim sastojcima kao što su vitamin B i oligoelementi, izaziva loše varenje, podstiče upalu kože. "Da bi vaš ten bio baršunast i blistav, vaša ishrana mora da bude zdrava. Jedite što više svežeg voća i povrća, pijte puno vode, voćnih sokova i biljnih čajeva. Neka vaš izbor bude hrana sa visokim procentom masnih kiselina. Povrće i salate začinite sa hladno ceđenim maslinovim uljem, lanenim uljem, uljem šafranike. Jedite hleb i cerealije napravljene od celog zrna, izbegavajte slatka, masna i pržena jela, alkohol", savetuje za portal "Super žena" Mirjana Mileusnić, kozmetičar i holistički terapeut u centru "My harmony".

Ako su problemi akni u regiji brade, dodaci koji sadrže vitamin E mogu biti od velike pomoći.

"Zdrava probava je u velikoj vezi sa zdravim tenom. Zato konzumirajte hranu bogatu vlaknima. Ishrana protiv akni i bubuljica je, u stvari, prilično zdrava ishrana koja će pomoći da koža zasija novim sjajem", kaže naša sagovornica.

*ALT

Čajevac

Ulje čajevca je snažan antioksidant. Pokazalo se da korišćenje ulja čajevca smanjuje akne. Pre nanošenja na kožu, ulje čajevca razredite sa mlakom vodom razmere 1:9. Nanesite na mesta gde su akne, ponovite jednom ili dva puta dnevno.

Riblje ulje

Riblje ulje je bogato omega – 3 masnim kiselinama i pozitivno utiče na zdravlje kože. Najjednostavniji način je da na meniju budu što češće sardina, inćuna, orašasti plodovi, čija i lanene semenke.

Zeleni čaj

Zeleni čaj obiluje antioksidansima. Rezultati nekoliko istraživanja pokazali su da nanošenje dvoprocentnog ekstrakta zelenog čaja na kožu znatno smanjuje proizvodnju sebuma i pojavu akni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare