Lepota žene

Navikli smo da nas kozmetika ulepšava, ali priroda je ipak nezamenljiva

U vremenu koje nas teroriše kultom lepote, licem bez bora, nogama bez celulita, pega, mrlja, fleka žene posežu za raznim metodama ulepšavanja. Ono što, osim skalpela, botoksa, šminke, može da utiče pozitivno na izled su i cvetne esencije. Ružica Bogićević, floriterapeut, savetuje da žene treba da shvate lepotu kao rezultat unutrašnjeg doživljaja sebe.

Sreda, 29.03.2017.

11:31

Izvor: Mariota Vlaisavljeviæ

Navikli smo da nas kozmetika ulepšava, ali priroda je ipak nezamenljiva
Foto: Thinkstock

Podeli:

Cvetne esencije deluju tako što pomažu da se osoba oslobodi negativnih uverenja koja postoje na nivou nesvesnog i omogućavaju pozitivnim kvalitetima, kao što su ljubav, radost, vera, hrabrost... da se ispolje u životu osobe.

"Kada negativna uverenja i misli nestanu, ravnoteža i isceljenje nastupaju. Za lepotu je potrebna i mala pomoć biljaka, cveća pre svega", objašnjava žena čije je i ime predskazanje posla kojim se bavi.

Ona preporučuje nekoliko esencija koje mogu biti ključne za negu:

Limun

Cvetna esencija limuna pomaže da se održe koncentracija i fokus, a na fizičkom nivou deluje kao tonik za fleke na koži.

Yarrow

Ova biljka štiti od negativnih uticaja iz okruženja, povećava otpornost na alergije i dodaje svetlo u naše aurično telo.

Impatiens

Pomaže da budemo strpljive, a isceljuje upalne procese u organizmu.

*ALT

Sunflower

Naravno, samopouzdanja nikada previše, pa je obavezni deo većine cvetnih mikseva cvetna esencija Sunflower.

Ona pomaže da izrazimo sopstvenu individualnost, verujući u sebe.

Dogwood

Vraća gracioznost pokretima žene. Unosi nežnost, ljubaznost i otvorenost kroz transformaciju emotivnih i fizičkih aspekata ličnosti. Blagotvorno za one žene koje misle da im je telo ružno.

Manzanita

Za žene koje su opsednute dijetama, pomaže prihvatanju sopstvenog tela i bića. Uspešno rešava probleme anorekcije i bulimije.

Ružica kaže i da joj se kroz višegodišnju praksu u radu sa cvetnim esencijama nametnulo da mora da pronađe komforan način koji daje pozitivan rezultat.

"Tako sam počela da pakujem cvetne esencije u neutralnu bazu za kremu. Svi su oduševljeni, nema mnogo posla, a efekat je odličan", objašnjava naša sagovornica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare